Cum să eviți fondul de ten Cakey. Trucuri pentru a evita machiajul Cakey

machiaj cakey
Cum să eviți fondul de ten Cakey

Machiajul Cakey, în general, este influențat de aplicarea incorectă a fondului de ten. Însă știați de aceste trucuri care vă vor ajuta?

Aflați din rândurile următoare, cum puteți să evitați acel aspect neplăcut al fondului de ten, dar și care sunt câteva dintre cauzele care îl produc.

 

Cum să eviți fondul de ten Cakey

1. Folosiți un spray de fixare pentru machiaj

O rutină de machiaj pe toată fața implică multe etape, iar fața ta ar putea arăta ca și cum ar fi vopsită când o termini.

Tot machiajul trebuie aplicat pe piele folosind un spray de fixare, care elimină impuritățile și creează un look natural. Pentru a o aplica pe față, puteți pulveriza spray de fixare înainte de a înmuia pensula în fond de ten. Acest lucru vă va ajuta machiajul să se răspândească fără probleme pe față fără a deteriora machiajul.

2. Amestecă bine fondul de ten

Dacă după aplicare fondul de ten devine alb și cretos, probabil că nu l-ai amestecat bine.

Fondul de ten Cakey poate fi rezultatul unei nuanțe de fond de ten greșite alese. Pentru a obține un finisaj neted și natural, alegeți o nuanță de fond de ten mai închisă. Asigurați-vă că fondul de ten s-a uscat complet înainte de a aplica un alt strat. Pentru a obține o piele uniformă, folosește un burete de machiaj umed pentru a elimina liniile fine și dungile.

Citește și: Cum să miroși bine pe întreaga durată a zilei

Cum să eviți fondul de ten Cakey[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina – ce este, functii, afectiuni asociate, tratament- catena.ro

Citește și: Beneficiile uimitoare ale glicerinei pentru tenul gras

3. Hidratează zona de sub ochi

În cazul în care ochii tăi arată îngrozitor, chiar și după ce ai urmat întreaga rutină de bază, este posibil să fie nevoie de mai multă hidratare.

Un truc simplu pentru a vă hidrata zona de sub ochi este să utilizați un spray pentru față, un ser sau un toner care conține squalan. Pulverizați-l pe burete de machiaj, apoi apăsați-l sub ochi.

4. Scapă de exces

Nu există motive de îngrijorare dacă credeți că ați folosit mai mult fond de ten decât este necesar. Luați un burete de machiaj umed și apăsați ușor zonele din față care credeți că arată neuniform.

Îndepărtați machiajul excesiv de pe față folosind un prosop de hârtie curat.

aplicare fond de ten
Cum să eviți fondul de ten Cakey[Sursa foto: freepik]

5. Utilizați un ulei de față

Pielea uscată este o cauză probabilă a machiajului cakey. Pielea ta va arăta neregulată, indiferent de cât de mult îți pregătești pielea înainte de machiaj. Pentru a deschide porii și a hidrata pielea, umezește fața cu o cârpă caldă.

Apoi, masează ușor pielea cu ulei uscat. Acest lucru va permite pielii să absoarbă produsul, ceea ce va hidrata pielea deshidratată. Acest truc va amesteca corectorul, bronzantul și fondul de ten în pielea ta într-un mod ideal.

6. Utilizați o pudră de fixare pentru ten gras

Indiferent de tipul tău de ten, trebuie să-ți faci fondul de ten corect.

Trucul pentru a evita tenul gras este diferit pentru pielea grasă. Utilizați o pudră de fixare translucidă pe zonele grase ale feței, în special zona T, în loc să utilizați un ulei de față. După aceea, puteți continua cu următoarele etape.

cum se aplca corect fondul de ten
Cum să eviți fondul de ten Cakey[Sursa foto: freepik]

Citește și: A făcut furori! Ce a putut să pună posesorul acestei mașini pe plăcuța de înmatriculare: „ADIO...”- kanald.ro

Citește și: El este bărbatul care are 100 de copii. Are doar 39 de ani și este unul dintre cei mai bogați oameni din lume- stirilekanald.ro

7. Evitați să aplicați prea mult machiaj pe zonele încrețite

Încercăm adesea să ne acoperim liniile fine cu mai mult machiaj atunci când aplicăm machiaj. Cu toate acestea, din cauza faptului că mai puțin înseamnă mai mult, ar trebui să vă gândiți să faceți exact opusul. Evitați zonele cu linii și cute. După ce ai aplicat fondul de ten pe restul feței, tamponează ușor zonele rămase cu burete.

8. Aplicați primer pentru fard de pleoape pe zonele încrețite

Un primer pentru fard de pleoape uniformizează liniile fine ale feței, precum și cele ale ochilor. După ce ați obținut o cantitate mică de primer pentru fard de pleoape, aplicați-o pe zonele încrețite ale feței dumneavoastră după ce ați obținut-o bine hidratată. Apoi, ia pudră de fixare și apasă-o pe zonele afectate. Acum puteți aplica corector și fond de ten.

de ce iese un mahiaj cakey
Cum să eviți fondul de ten Cakey[Sursa foto: freepik]

9. Amestecați fondul de ten potrivit cu primer-ul potrivit

Orice primer nu funcționează bine cu toate fondurile de ten. Conform profesioniștilor, primer-urile pe bază de apă sunt mai potrivite pentru fondurile de ten pe bază de silicon, în timp ce primer-urile pe bază de silicon sunt mai flexibile.

10. Așteptați ceva timp înainte de a vă stabili zona de sub ochi

După aplicarea corectorului, așteptați câteva minute pentru a fixa zona de sub ochi. Până când corectorul este bine fixat pe piele, poți concentra atenția pe machiajul ochilor. Atunci când ați finalizat machiajul ochilor, aplicați pudră de fixare liberă pentru a vă fixa zona de sub ochi.

ce este machiajul cakey
Cum să eviți fondul de ten Cakey[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Beneficiile uimitoare ale glicerinei pentru tenul gras

Previziuni numerologice! Află modul unic prin care ești influențat azi!

Doliu imens! A murit actorul Mihai Răducu. Colegii de breaslă sunt devastați

Escrocherie demascată! Cum a reușit tânărul cu 8 clase să păcălească Poliția, pretinzând că este ofițer: "Escroc și mitoman iscusit"

Ce a decis Emily Burghelea, la puțin timp după accidentul din Mauritius.

Ce se dă de pomană de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, pe 29 august 2024

Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin


Cookies