Cum să faceți o pască exact ca la mănăstire. Rețeta de pască mănăstirească a maicii Ecaterina. “Este pască tradițională moldovenească.”

Cum să faceți o pască exact ca la mănăstire. Rețeta de pască mănăstirească a maicii Ecaterina. “Este pască tradițională moldovenească.”
Cum să faceți o pască exact ca la mănăstire. Rețeta de pască mănăstirească a maicii Ecaterina. “Este pască tradițională moldovenească.”

Maica Ecaterina a pregătit pască mănăstirească.

Maica Ecaterina a prezentat pentru Trinitas, care sunt ingredientele pentru o pască exact ca la mănăstire, potrivită pentru sărbătorile pascale care urmează.

Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru pască

Citește și: Musaca de vinete mănăstirească. O rețetă simplă și perfectă pentru post. „Gata în 20 de minute.”

Citește și: Rețeta de negresă cu glazură de ciocolată, varianta maicii Ecaterina. „O metodă simplă pentru a obține o glazură”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Pentru aluat:

  • 1kg faină de grâu albă 000
  • 6 galbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 15 g drojdie uscată sau 40 g drojdie proaspătă
  • coaja de lămâie
  • vanilie
  • rom
  • stafide
  • 150 ml ulei
  • 5 g sare

Pentru brânza:

  • 800 g brânza de vaci proaspătă
  • 200 g smântână
  • 5-6 ouă opțional se pot pune albușurile de la aluat
  • 50 g griș
  • 350g zahar
  • stafide
  • un praf de sare
  • 1 ou bătut pentru decor

Cum pregătește maica Ecaterina pasca mănăstirească

După ce a prezentat toate ingredientele de care are nevoie, maica Ecaterina a prezentat cum face aluatul pentru pască. “ Aici avem ingredientele pentru pască. O pască mai mică dintr-un kg de făină. Laptele bătut îl încălzim pe aragaz și facem aluatul pentru pască. Se înmoaie drojdia cu lapte și se face o plămadă, se incorporează cu puțină făină și se lasă la crescut.

În timp ce crește, noi batem ouăle cu zahărul și mirodeniile. Este pască tradițională moldovenească. E un procedeu mai îndelungat la pască decât la cozonac. Aluatul la pască se împletește într-un colac în jurul tăvii. Trebuie să se vadă împletitura la colac. La pască nu se pune atât de mult zahăr. Acum oul este bătut, plămădeala a crescut, punem puțină sare la aluat și acum mai punem un pic de lapte cald și ne apucăm de frământat.
Acum adăugăm stafidele să se omogenizeze bine în aluatul de pască. Mai adăugăm un pic de făină, depinde de ce făină folosește fiecare. După ce este gata aluatul, se acoperă cu un prosop și se pune la crescut, timp în care se face umplutura de brânză.”
, a povestit maica Ecaterina.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Acum, că aluatul este gata, maica Ecaterina a făcut și umplutura pentru pască, apoi a început să împletească crucea care va fi pusă deasupra și să umple tava cu brânză.  “Avem aici 800 de grame de brânză, 200 grame smântână, un praf de sare, un vârf de linguriță, 250 grame de zahăr, 6 ouă, pe rând, să le putem amesteca și stafide. Albușul de la aluat îl vom introduce în compoziția de brânză.

Acum ne uităm la aluat, iar dacă a crescut, ne apucăm de pască. Prima dată se pune baza, apoi se începe a se lucra colacul, care trebuie împletit în patru. Punem colacul pe lângă bază, apoi adăugăm brânza. Se ridică colacul și se pune și sub colac. Împletim și o cruce deasupra, după care ungem cu ou.”, a mai spus maica Ecaterina.

Pască maica Ecaterina
Pască maica Ecaterina[Sursa foto: Captură Video]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Rețeta de negresă cu glazură de ciocolată, varianta maicii Ecaterina. „O metodă simplă pentru a obține o glazură”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies