Cum să faci o friptură perfectă. Secretul marilor bucătari
Vrei să gătești impecabil, să îți impresionezi iubitul, prietenii și familia? Există câteva secrete pe care marii chefi le folosesc atunci când pregătest friptură... toate acestea pentru a ieși perfectă!
TRUCURI PENTRU O FRIPTURĂ DELCIOASĂ!
Masează carnea
Amestecă în parţi egale zahăr brun, sare, condimente (după gustul tău), usturoi proaspăt pisat. Pentru o bucată de pulpă de 5 kg vei avea nevoie de 50 de g de zahăr brun, 50 g sare, 50 g usturoi şi 50 g amestec de condimente.
Lasă carnea la odihnă peste noapte
După ce te-ai asigurat că fiecare parte a pulpei este acoperită cu amestec, înveleşte-o într-o folie de plastic şi las-o la frigider pentru cel puţin 24 de ore.
Pune-o la cuptor la foc mic
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Friptura pefectă va sta 7 ore la cuptor la 140 grade Celsius. Tava este bine să o acoperi cu folie de aluminiu, dacă nu vrei să o cureţi ore în şir. Carnea se scoate din folie şi se pune în tavă alături de două căni de apă.
Apoi, se acoperă toată carnea cu folie de aluminiu. După două ore dă folia la o parte şi, cu ajutorul unei linguri, pune din sosul din tavă peste carne. Acoper-o din nou şi pune-o din nou la cuptor. Nu mai ai nevoie decât de răbdare până când friptura va fi gata.Verific-o după 6 ore
Pentru a vedea dacă friptura este gata, după 5-6 ore înfinge în ea un cuţit.
Dacă acesta intră uşor, iar carnea nu opune rezistenţă, atunci este gata. Scoate folia şi dă focul la 260 g Celsius. La fiecare 10 minute mai pune câte puţin din zeama din tava peste carne. Repetă operaţiunea până când carnea capătă o crustă maronie. Scoate-o din cuptor!Las-o să se odihnească
Nu te apuca să tai friptura imediat ce ai scos-o din cuptor.
Serveşte friptura cu sos
Poţi face orice sos vrei, important este să îl ai alături de friptură. Mujdeiul este perfect, dacă nu ai alte idei. Merge şi cu sosuri de inspiraţie asiatică sau cu sos de fenicul.
Citeste si: Cum să prepari acasă o omletă ca la restaurant. Ingredientele surpriză pe care le poți folosi
Citeste si: Andrei Stoica de la Exatlon va deveni tătic pentru a treia oară
Citeste si: Horoscop. Văduva negră a zodiacului! Lasă doar cenușă în urmă
Citeste si: Andreea Bălan, în lacrimi! Artista suferă cumplit!