Cum să faci o friptură perfectă. Secretul marilor bucătari. Tot ce trebuie să știi pentru o cină fabuloasă

Cum să faci o friptură perfectă. Secretul marilor bucătari. Tot ce trebuie să știi pentru o cină fabuloasă
Cum să faci o friptură perfectă. Secretul marilor bucătari. Tot ce trebuie să știi pentru o cină fabuloasă

Cum să faci o friptură perfectă. Secretul marilor bucătari

Vrei să gătești impecabil, să îți impresionezi iubitul, prietenii și familia? Există câteva secrete pe care marii chefi le folosesc atunci când pregătest friptură... toate acestea pentru a ieși perfectă! 

TRUCURI PENTRU O FRIPTURĂ DELCIOASĂ! 

Masează carnea

Amestecă în parţi egale zahăr brun, sare, condimente (după gustul tău), usturoi proaspăt pisat. Pentru o bucată de pulpă de 5 kg vei avea nevoie de 50 de g de zahăr brun, 50 g sare, 50 g usturoi şi 50 g amestec de condimente.

Poţi alege seminţe de muştar, boia de ardei iute, seminţe de coriandru, fulgi de chilli, seminţe de fenicul. Dacă este pe placul tău poţi adăuga şi ghimbir proaspăt dat prin răzătoare, dar şi zeamă de lămâie. Cu acest amestec masează bine bucata de carne pe fiecare parte.

Lasă carnea la odihnă peste noapte

După ce te-ai asigurat că fiecare parte a pulpei este acoperită cu amestec, înveleşte-o într-o folie de plastic şi las-o la frigider pentru cel puţin 24 de ore.

Pune-o la cuptor la foc mic

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Friptura pefectă va sta 7 ore la cuptor la 140 grade Celsius. Tava este bine să o acoperi cu folie de aluminiu, dacă nu vrei să o cureţi ore în şir. Carnea se scoate din folie şi se pune în tavă alături de două căni de apă.

Apoi, se acoperă toată carnea cu folie de aluminiu. După două ore dă folia la o parte şi, cu ajutorul unei linguri, pune din sosul din tavă peste carne. Acoper-o din nou şi pune-o din nou la cuptor. Nu mai ai nevoie decât de răbdare până când friptura va fi gata.

Verific-o după 6 ore

Pentru a vedea dacă friptura este gata, după 5-6 ore înfinge în ea un cuţit.

Dacă acesta intră uşor, iar carnea nu opune rezistenţă, atunci este gata. Scoate folia şi dă focul la 260 g  Celsius. La fiecare 10 minute mai pune câte puţin din zeama din tava peste carne. Repetă operaţiunea până când carnea capătă o crustă maronie. Scoate-o din cuptor!

Las-o să se odihnească

Nu te apuca să tai friptura imediat ce ai scos-o din cuptor.

Timp de 20-30 de minute trebuie să se odihnească. Apoi o poţi tăia.

Serveşte friptura cu sos

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Poţi face orice sos vrei, important este să îl ai alături de friptură. Mujdeiul este perfect, dacă nu ai alte idei. Merge şi cu sosuri de inspiraţie asiatică sau cu sos de fenicul.  

Citeste si: Cum să prepari acasă o omletă ca la restaurant. Ingredientele surpriză pe care le poți folosi

Citeste si: Andrei Stoica de la Exatlon va deveni tătic pentru a treia oară

Citeste si: Horoscop. Văduva negră a zodiacului! Lasă doar cenușă în urmă

Citeste si: Horoscop Mariana Cojocaru pentru 4- 10 august. Urmează o săptămână plină de lecții de viață- previziuni complete pentru Kfetele.ro​

Citeste si: Andreea Bălan, în lacrimi! Artista suferă cumplit!

Sursa



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies