Cum să faci salată de boeuf vegană. Cu ce poți să faci maioneza

salata de boeuf vegana
Cum să faci salată de boeuf vegană

Salata boeuf nu trebuie să lipsească în aceste zile de pe masa noastră. Însă știați cum puteți prepara o variantă vegană?

Aflați din rândurile următoare cum puteți prepara, mai exact, o salată de boeuf vegană. În plus, descoperiți și cum puteți prepara o maioneză potrivită pentru o astfel de salată boeuf.

 

Cum să faci salată de boeuf vegană

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 5 morcovi
  • o țelină medie
  • 150 g mazăre
  • 1 păstârnac
  • 150 g castraveți murați
  • 200 g gogoșari murați
  • sare
  • Piper negru măcinat
  • Maioneză de post

reteta maioneza de post
Cum să faci salată de boeuf vegană[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Pentru ca rețeta să fie preparată mai rapid, puteți să vă scoateți la îndemână toate ingredientele, iar maioneza să o preparați în timp ce legumele sunt la fiert sau chiar după ce sunt fierte, dat fiind faptul că acestea trebuie să se răcească înainte de a le tăia, ceea ce înseamnă că veți avea destul timp.
    De asemenea, rețeta pentru maioneza de post o regăsiți mai jos, în cazul în care vă doriți să fie una de post și nu una obișnuită sau alegeți să nu o cumpărați direct din comerț, preparând totul în casă.
  2. Pentru început, tot ce trebuie să facem este să curățăm de coajă cartofii, morcovii, țelina, dar și păstărnacul. Toate acestea se spală bine și se lasă întregi, adăugându-se direct într-o oală de dimensiuni mai mari, plină cu apă, astfel încât să le acopere.
    Adăugăm și puțină sare în apă, așteptăm să fiarbă apa, lăsăm pe foc legumele timp de 10 minute, apoi adăugăm și mazărea în oală.
  3. Separat, în acest timp, vom tăia și castraveții, dar și gogoșarii murați, în cubulețe mici. Îi punem pe toți într-un bol, și îi lăsăm deoparte, momentan.
  4. Așteptam ca toate legumele să fiarbă bine, apoi le transferăm într-un bol mare și le lăsăm să se răcească.
    După ce toate acestea sunt răcite complet, vom începe să le tăiem rând pe rând, tot în cubulețe mici, așa cum am procedat și în cazul castraveților și gogoșarilor murați.
  5. Odată ce avem toate ingredientele pregătite, le vom amesteca într-un bol de dimensiuni mai mari, le condimentăm cu sare și piper negru măcinat, după gust, iar într-un final, adăugăm și 5 linguri de maioneza sau în funcție de preferințe, iar salata este gata de servit, după ce o ornați așa cum vă doriți.
    Se poate consuma imediat sau după ce se păstrează un timp la frigider. Poftă bună!

Citește și: Festival de gusturi festive. Descoperă magia brioșelor Red Velvet într-o experiență culinară ce împodobește sărbătorile tale

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

reteta salata boeuf vegana
Cum să faci salată de boeuf vegană[Sursa foto: freepik]

Citește și: Magie culinară de sărbători. Descoperă secretul perfect al fursecurilor de Crăciun pentru a încânta papilele tale!

 

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Rețetă pentru maioneza de post

Ingrediente

  • 350 ml ulei de floarea soarelui
  • 150 ml lapte de soia neîndulcit
  • 3 lingurițe zeamă de lămâie
  • 2 linguri de oțet de mere
  • 1 vârf de cuțit de turmeric
  • o linguriță de muștar
  • sare

Mod de preparare

  1. Pentru a ne asigura că rețeta noastră de salată boeuf vegană va ieși așa cum trebuie, este nevoie să pregătim și o maioneză de post, pe care să o putem folosi la salată. Așadar, pentru început, este nevoie să adăugăm într-un bol de dimensiuni mai mari, absolut toate ingredientele, mai puțin uleiul. Cu ajutorul unui mixer, vom începe să le amestecăm timp de aproximativ 2 minute.
  2. După acest interval de timp, începem să turnăm și uleiul, însă treptat, timp în care vom continua să mixăm. Continuăm până când vom termina toată cantitatea de ulei pregătită, iar maioneza noastră a crescut în cantitate. Ulterior, aceasta se va adăuga în salata noastră boeuf vegană, pe care o veți putea savura numai decât! Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

maioneza de post
Cum să faci salată de boeuf vegană[Sursa foto: freepik]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Care sunt alimentele care topesc grăsimea din jurul taliei

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies