Festival de gusturi festive. Descoperă magia brioșelor Red Velvet într-o experiență culinară ce împodobește sărbătorile tale

reteta de briose red velvet de craciun
Rețetă de Brioșe Red Velvet de Crăciun

Brioșele Red Velvet de Crăciun reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. Aceste brioșe Red Velvet de Crăciun nu sunt doar un desert, ci o experiență culinară care te va transpune într-un univers al rafinamentului și al plăcerilor festive.

Îndrăznește să cucerești inimile invitaților tăi cu această capodoperă de Crăciun! Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de brioșe Red Velvet de Crăciun. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe Red Velvet de Crăciun, preparate exact pe gustul vostru.

Rețetă de Brioșe Red Velvet de Crăciun

Citește și: Tort Red Velvet. Alege să îi impresionezi și pe ceilalți!

cea mai simpla reteta de briose red velvet
Rețetă de Brioșe Red Velvet de Crăciun[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort Red Velvet. Prepară chiar la tine acasă un tort renumit și preferat de nenumărate persoane!

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de brioșe Red Velvet de Crăciun, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire – 15 minute

Timp de preparare – 20 minute

Timp total – 35 minute

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Porții – 16 persoane

Ingrediente – Brioșe Red Velvet de Crăciun

Ingrediente pentru brioșe

  • 220 g făină
  • un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • o linguriță de praf de copt
  • sare
  • 2 lingurițe de pudră de cacao
  • 200 g zahăr granulat
  • 3 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • 180 ml lapte bătut (sau zer)
  • o esență de vanilie
  • colorant alimentar roșu
  • 200 g unt (la temperatura camerei)

Ingrediente pentru glazura de cremă de brânză

  • 550 g zahăr pudră
  • 350 g unt (la temperatura camerei)
  • sare
  • 460 g cremă de brânză (la temperatura camerei)
  • o esență de vanilie

Ingrediente pentru decor

  • câteva bomboane verzi, galbene și forme de ciocolată (după preferințe)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 16 brioșe.

Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.

cea mai buna reteta de briose red velvet
Rețetă de Brioșe Red Velvet de Crăciun[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- Brioșe Red Velvet de Crăciun

Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de mixer, de dimensiuni mai mari, peste care vom așeza o sită, pentru a cerne ingredientele uscate.

Așadar, vom turna în sită 220 de grame de făină, un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu, o linguriță de praf de copt, un sfert de linguriță de sare și 2 lingurițe de pudră de cacao. Toate ingredientele se cern, cu grijă, în bolul nostru de mixer, apoi adăugăm și 200 de grame de zahăr granulat, iar prima dată amestecăm cu ajutorul unui tel și lăsăm bolul deoparte.

Pasul 2. Acum vom avea nevoie de un alt bol, de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga ingredientele umede. Vom începe prin a sparge 3 ouă întregi (la temperatura camerei), vom turna 180 de mililitri de lapte bătut (sau zer) și amestecăm cu ajutorul unui tel. Apoi vom adăuga și o esență de vanilie și 3 picături de colorant alimentar roșu. Amestecăm cu telul, pentru a obține frumoasă nuanță de Red Velvet.

Pasul 3. Acum vom așeza bolul de mixer în care se află ingredientele uscate, în mixer și vom mai adăuga 200 de grame de unt (la temperatura camerei). Pentru a se amesteca mai ușor, îl puteți tăia în cubulețe. Pornim mixerul la nivel scăzut, până vom obține un aluat sfărâmicios.

Pasul 4. Imediat ce am obținut o consistență sfărâmicioasă, aducem lângă noi și bolul cu ingrediente umede. Așadar, din acesta vom adăuga aproximativ jumătate, pentru început, pe care îl vom mixa timp de 1-2 minute, pentru a-și transfera nuanța, dar și pentru a se amesteca uniform. De data aceasta, nivelul mixerului va fi pe mediu.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5. Pentru că nu am obținut încă nuanța de Red Velvet dorită, vom mai adăuga și cealaltă jumătate rămasă, de ingrediente umede și amestecăm timp de aproximativ jumătate de minut. În cazul în care nici de această dată nu am obținut nuanța dorită, vom mai adăuga câteva picături de colorant alimentar roșu (după preferințe).

reteta de briose red velvet
Rețetă de Brioșe Red Velvet de Crăciun[Sursa foto: freepik]

Pasul 6. A venit timpul să așezăm în tava noastră de brioșe, formele din hârtie, iar cu ajutorul unei cupe de înghețată, vom lua compoziție și o vom așeza rând, pe rând, în formele de brioșe din tava de cuptor. Brioșele de introduc la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.

Pasul 7. În acest timp, ne vom ocupa de prepararea glazurii de cremă de brânză. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom așeza o sită, în care vom cerne 550 de grame de zahăr pudră și vom lăsa momentan, bolul deoparte. Acum vom avea nevoie de bolul pentru mixer, în care vom adăuga 350 de grame de unt (la temperatura camerei) și îl vom mixa până va avea o consistență cremoasă. Peste acesta vom adăuga și un praf de sare, dar și 460 de grame de cremă de brânză (la temperatura camerei) și pornim iar mixerul. Între timp, vom adăuga și o esență de vanilie și îl vom mai opri din când în când, pentru a aduce, cu ajutorul unei palete, compoziția în interior. Acum că totul este amestecat, vom adăuga o ceașcă din zahărul pudră pe care l-am cernut în bol și vom amesteca până când se va încorpora, pentru ca mai apoi să adăugăm și restul cantității. Amestecăm până când se va încorpora foarte bine, iar spre final adăugăm și un praf de sare.

Pasul 8. Brioșele noastre sunt gata, așa că le vom scoate de la cuptor și le vom lăsa puțin să se răcească, pentru ca mai apoi să le scoatem din tavă. Punem glazura de cremă de brânză într-un poș sau într-o pungă și începem să ornăm brioșele noastre așa cum ne dorim, iar apoi le vom orna cu câteva bomboane verzi și galbene, dar și unele în formă de căciulă lui Moș Crăciun. Puteți utiliza orice alte ornamente de Crăciun doriți, iar rețeta este gata!

Brioșele Red Velvet de Crăciun sunt gata și se pot servi. Poftă bună!



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Magie culinară de sărbători. Descoperă secretul perfect al fursecurilor de Crăciun pentru a încânta papilele tale!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies