Cum să începem conexiunea cu noul partener. “O relație trebuie coordonată la fel de bine precum un business.”

Cum să începem conexiunea cu noul partener. “O relație trebuie coordonată la fel de bine precum un business.”
Cum să începem conexiunea cu noul partener

Întâlnirile amoroase de succes reprezintă doar o etapă din viața fiecăruia, însă când vorbim de relația de cuplu pe termen lung, lucrurile stau diferit. Află din rândurile următoare cum să începi conexiunea cu noul partener!

Doctor Gabriela Saulea, trainer și consilier după divorț, a fost invitată în cadrul unei emisiuni TV pentru a vorbi despre cum putem începe conexiunea cu un nou partener. Specialista este de părere că persoanele care trec prin divorț tind să își facă o nouă transformare, punându-se mult accent atât pe imaginea interioară, cât și exterioară. Aceasta poate avea loc pentru a arăta fostului partener ce a pierdut, sau pentru a găsi pe cineva mult mai bun.

“Oamenii care trec prin divorț, primul lucru pe care vor să îl facă este să se transforme. Odată să-i facă în ciudă fostului, sau să găsească pe cineva mai bun. Se investește foarte mult în imagine după divorț, și în imaginea exterioară și interioară, fiind un lucru foarte bun”, a specificat aceasta.

Cum putem începe o conexiune cu noul partener

Pentru a putea crea o conexiune cu o nouă persoană iubită, trebuie pentru început să se consolideze relația de sine. De multe ori, persoana în cauză tinde să își pună diverse măști. Măștile sunt puse, de obicei, pentru a rezista într-o relație care nu este potrivită. Masca este comportamentul prin care o persoană preferă să își ascundă sentimentele reale, și să refuze să împărtășească anumite lucruri partenerului de lângă el.

Așadar, trebuie identificate rolurile care sunt jucate. Persoana are sarcina de a își recunoaște măștile, fiind un proces la care se poate lucra în cadrul grupurilor, cu un terapeut, sau fie cu o persoană apropiată.

“Ca să îl putem face pe el sau pe ea să se lege de noi, ne interesează în primul rând să consolidăm relația cu noi înșine. De foarte multe ori am observat că se pun foarte multe măști.

Măștile le punem ca să rezistăm într-o relație care poate nu este potrivită. De ce facem lucrul ăsta? Pentru că ne e frică. Am fost rănit și ne este frică ca cineva să se apropie mult prea mult de rana noastră pentru că ne gândim că putem fi răniți și a doua oară. Deci, la moment dat trebuie să identificăm care sunt rolurile pe care le jucăm. Trebuie să îmi recunosc măștile, și ăsta este un proces la care noi lucrăm și în cadrul grupurilor, dar fiecare în parte ar trebui să lucreze fie cu un terapeut, fie cu un prieten”
, a spus ea.

Citește și: Cum să ne recâștigăm încrederea după ce am fost trădați de partener. ”Femeia înșeală pentru că se simte singură și are nevoie de intimitate.”.

Cum să începem conexiunea cu noul partener[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Cum refaci o relație în care te simți singur. „Această singurătate devine cea mai mare frică și după divorț”

Astfel, până în pragul divorțului se fac diverse strategii. O strategie poate fi modul în care unul dintre parteneri se preface că este altcineva, pentru a vedea dacă merge și în alt fel. Însă, lucrurile respective, de cele mai multe ori se întorc împotriva acestora. Așadar, de dragul relației de cuplu și de dragul partenerului este recomandat să nu se mai folosească astfel de măști, deoarece mai departe nu vor folosi și nu vor ajuta în următoarele relații sau în viața proprie.

“În general, până la divorț se încearcă tot felul de strategii. O strategie este să mă prefac altcineva, să încerc și altfel, să văd dacă merge și în alt fel. Însă, lucrurile astea de multe ori vin împotriva noastră. De dragul celuilalt, de dragul relației ne schimbăm și ne punem aceste măști, care mai departe nu ne folosesc și nu ne ajută în următoarele relații și în viața cu noi”, a menționat specialista.

Citește și: Diferența de vârstă, o piedică în relația de cuplu. ”În ziua de astăzi contează vârsta socială și vârsta psihologică, nu cea biologică.”

Cum să începem conexiunea cu noul partener[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum testăm compatibilitatea cu partenerul. „Cu partenerul nepotrivit avem chimia cea mai nebună”

Citește și: Alexandra încă se gândește la Patrick, după împăcarea cu Gagea! Cine a dat-o de gol și cum s-a apărat concurenta în fața celorlalți- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Așadar, relația de cuplu trebuie coordonată precum un business, căruia îți face plăcere să îi oferi dedicare și cât mai mult timp. De multe ori, oamenii tind să ofere mai multă energie altor persoane, sau locului de muncă, decât vieții de cuplu.

“O relație trebuie să știi să o coordonezi la fel de bine precum un business. Nu punem destulă energie în relația personală, punem foarte multă în exterior, la serviciu sau oriunde, însă în relația de cuplu nu”, a încheiat ea.

Citește și: Relații cu beneficii. Ce reprezintă această prietenie?

Cum să începem conexiunea cu noul partener[Sursa foto: freepik]

Citește și: 5 greșeli care îl fac pe un bărbat să facă pași înapoi



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cum refaci o relație în care te simți singur. „Această singurătate devine cea mai mare frică și după divorț”

Vedetele din România care cheltuiesc foarte mulți bani pe pantofi. IREAL cum arată dressingurile lor!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies