Diferența de vârstă, o piedică în relația de cuplu. ”În ziua de astăzi contează vârsta socială și vârsta psihologică, nu cea biologică.”

Diferența de vârstă, o piedică în relația de cuplu. ”În ziua de astăzi contează vârsta socială și vârsta psihologică, nu cea biologică.”
Diferența de vârstă, o piedică în relația de cuplu. ”În ziua de astăzi contează vârsta socială și vârsta psihologică, nu cea biologică.”

De multe ori, oamenii consideră că vârsta partenerului de viață este doar un număr, iar alteori sunt de părere că este o prăpastie între ei. Dacă vă întrebați dacă diferența de vârstă într-o relație poate deveni o piedică, în acest articol veți găsi răspunsul!

Diferența de vârstă devine o piedică doar în momentul în care reușește să aducă divergențe în relația de cuplu. Astfel, dacă e semnificativă, relația devine aproape imposibilă din cauza problemelor ce pot interveni, în ciuda sentimentelor profunde ale celor doi. Dr. Cristian Andrei a vorbit în cadrul unei emisiuni despre relațiile de cuplu, și despre diferența de vârstă acceptată sau prea mare dintre parteneri.

Care este vârsta echilibrată într-o relație de cuplu

În general, oamenii tind să își caute parteneri de aceeași vârstă în momentul în care stilul lor de viață este analogic, mai exact, dacă sunt în căutare de o persoană care să reușească să le completeze personalitatea, stilul de viață. Persoanele care au preferința de a avea lângă ei o persoană mai înaintată în vârstă vine din dorința de a avea mai multă siguranță, deoarece partenerul va fi înzestrat cu mai multă înțelepciune, diferite competențe, și poate chiar și cu un avantaj material mai mare.

Totodată, o persoană mai tânără ca vârstă va veni la pachet cu prospețime, cu o vitalitate mai mare decât partenerul, cu un ritm accelerat al vieții care transmite revigorare. Așadar, este important, în zilele noastre, ca oamenii să țină cont de vârsta socială și psihologică, nu cea biologică.

“Întrebarea esențială este dacă accepți diferența de vârstă, sau te uiți în generația ta la persoane cu aceeași vârsta.

Te uiți la persoane de aceeași vârstă dacă stilul tău este analogic, adică ai nevoie de cineva care să te înțeleagă din priviri, să ai egalitate, polemici, prietenie, adică cauți ceva asemănător. Însă, dacă cauți pe cineva care să completeze personalitatea ta, stilul tău de viață, ai nevoie de complementaritatea de vârstă, pentru că o vârstă mai înaintată vine cu o siguranță, cu mai multă înțelepciune, competență, eventual și avantaje materiale.
O persoană mai tânăra decât tine vine cu prospețime, cu o vitalitate mai multă pentru tine, cu un ritm accelerat al vieții, care te revigorează (...) 
Este foarte important faptul că în ziua de astăzi contează vârsta socială și vârsta psihologică, nu biologică, pentru că vârsta biologică a început să nu se mai vadă. Asta din cauza faptului că există bărbați în vârstă care sunt tineri în concepție, și femei în vârstă care sunt foarte frumoase, așadar, nu mai are rost să te uiți în buletin”, a
spus specialistul.

Citește și: Relații cu beneficii. Ce reprezintă această prietenie?

Diferența de vârstă, o piedică în relația de cuplu[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Cum testăm compatibilitatea cu partenerul. „Cu partenerul nepotrivit avem chimia cea mai nebună”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cum se poate observa diferența de vârstă

Una dintre provocările unei relații de cuplu cu o diferență de vârstă ar putea să apară din cauza diverselor diferențe de stil de viață. Spre exemplu, dacă unul din parteneri are deja o carieră solidă, sau este pe cale să înceapă o nouă funcție, unde se grăbește să treacă la nivelul următor, nu va fi chiar pe aceeași lungime de undă cu celălalt partener care încă nu a reușit să evolueze la fel de rapid.

Cu toate astea, în zilele noastre, pragurile de acest gen se rezolvă prin mai multă comunicare.

“Când diferența de vârstă este mai mare, încep să existe niște praguri: pragul femeii, și pragul bărbatului cu privire la libertate sau la noua lui capacitatea profesională, spre exemplu a început o nouă funcție și atunci vrea pe cineva eventual nou. Este bine să ții cont de aceste praguri dar și aceste praguri se rezolvă în ziua de astăzi pentru că femeia de astăzi nu mai face copilul la 26 de ani, poate să facă până la 40 și ceva de ani, chiar și la 60 de ani”,  a mai precizat el.

Citește și: 5 greșeli care îl fac pe un bărbat să facă pași înapoi

Diferența de vârstă, o piedică în relația de cuplu[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Nouă mesaje pe care i le poți trimite! Îi vei capta, cu siguranță, atenția! ”Dacă îl faci conștient de faptul că face o treabă bună, acest lucru îl va împlini.”

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

De multe ori, apare întrebarea dacă femeile mai tinere decât partenerii lor ar trebui să facă marele pas alături de acesta. Ar trebui în momentul în care se judecă diferența de vârstă dintre cei doi, să se gândească puțin la nevoile proprii, și să se observe care este vârsta lor adevărată. În momentul în care se află vârsta proprie adevărată, se va observa și tipul de om care se potrivește pentru vârsta respectivă. Dacă femeile sunt conștiente de faptul că pot fi capabile să trăiască în continuare chiar și după ce partenerul nu va mai fi, ele pot face marele pas. Însă, dacă ele nu își văd viața fără el, nu este recomandat să facă acest lucru.

“Dacă ești capabilă să trăiești chiar și după ce acesta nu va mai fi, atunci fă-o. Dacă tu crezi că ai nevoie de el și nu vezi nimic după ce el nu va mai fi, nu face acest lucru, pentru că sunt femei care sunt capabile să trăiască fără celălalt. (…) Când ești îndrăgostită zici că acei ani contează, după care mintea omului se schimbă și începi să afirmi alte lucruri după ce apar copiii, sau după ce începe să te doară coloana vertebrală. Câtă vreme ea este elastică îți permiți să vezi infinitatea”,  a încheiat specialistul.

Citește și: Șase comportamente care sperie bărbații. Sfaturi pentru femei! ”Nu-l pune pe acest fals piedestal.”

Diferența de vârstă, o piedică în relația de cuplu[Sursa foto: unsplash]

Citește și: De ce doare o despărțire. „Trebuie să înțelegem că vom fi afectați și fizic și mental și emoțional și energetic.”



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cum gestionăm presiunea de a fi un părinte bun

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies