Cum să nu îți rănești pielea: 5 greșeli care pot crea probleme mari

de ce apar iritatiile pe piele
Cum să nu îți rănești pielea: 5 greșeli care pot crea probleme mari

Fără să realizăm, facem anumite greșeli care dăunează pielii. Însă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare, care sunt greșelile pe care le faceți, astfel încât pielea are de suferit mai mult decât credeți, dar și cum le puteți evita.

 

5 greșeli care duc la o piele nefericită

1. Atingi fața prea des

Mâinile tale intră în contact zilnic cu multe obiecte, de la alimente și telecomenzi TV, la mânere de uși, animale de companie și alte suprafețe murdare.

Chiar dacă te speli pe mâini, unele bacterii și germeni rămân și ajung pe piele atunci când îți atingi fața. Dacă ai pielea predispusă la acnee, acest lucru poate cauza erupții frecvente și iritații. De asemenea, s-ar putea să simți impulsul de a apăsa pe coșuri sau puncte negre, dar acest lucru poate lăsa cicatrici permanente de fiecare dată.

Citește și: 3 motive pentru care rutina ta de îngrijire a pielii nu funcționează și cum îți poți alege produsele potrivite

probleme ale pielii
Cum să nu îți rănești pielea: 5 greșeli care pot crea probleme mari[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Îngrijirea ochelarilor: Cum să îți păstrezi lentilele și ramele în stare perfectă

2. Supra-exfoliere

Există multă confuzie în legătură cu exfolianții. Este adevărat că exfolierea este importantă pentru îngrijirea pielii.

Aceasta ajută la îndepărtarea celulelor moarte și la deschiderea porilor, contribuind astfel la regenerarea celulară. Totuși, ar trebui să exfoliezi pielea doar 1-2 ori pe săptămână pentru a evita acumularea de impurități. Exfolierea prea frecventă poate duce la îndepărtarea barierei naturale a pielii, lăsând-o sensibilă, iritată și uscată. Reconstruirea acestei bariere de protecție necesită timp și răbdare, așa că cel mai bine este să eviți exfolierea excesivă. Dacă dorești să exfoliezi fața mai des pentru a menține strălucirea pielii, există o alternativă! Poți folosi un tampon de față foarte delicat, realizat din fibre naturale de bambus.
Practic, se simte ca un masaj ușor pe piele și este extrem de simplu de utilizat, trebuie doar să-l înmoi în apă timp de câteva minute și e gata de folosit! Este plăcut de utilizat, benefic pentru piele și, în plus, este o opțiune ecologică.

rutina de ingrijire piele
Cum să nu îți rănești pielea: 5 greșeli care pot crea probleme mari[Sursa foto: freepik]

3. Alegeri nefericite de stil de viață= piele nefericită

Alegerile noastre de stil de viață au un impact semnificativ asupra stării pielii.

Factori precum fumatul, deshidratarea, lipsa somnului, consumul excesiv de cofeină și alcool pot afecta negativ pielea. De asemenea, o dietă nesănătoasă și dezechilibrată contribuie la problemele pielii. Deși poate fi tentant să consumi alimente grase, procesate și dulci, eliminarea completă a acestora din dietă va aduce cu siguranță îmbunătățiri vizibile ale pielii tale! În plus, exercițiile fizice sunt excelente pentru piele. Transpirația ajută la curățarea porilor și la menținerea unei pielii mai sănătoase.

Cum să nu îți rănești pielea: 5 greșeli care pot crea probleme mari[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

4. Bazându-te pe șervețele de machiaj pentru a-ți îndepărta machiajul

Deși șervețelele demachiante sunt foarte convenabile, ele pot irita pielea. Este adevărat că sunt utile, mai ales când ești în călătorie sau ești prea obosită după o zi lungă și vrei să îți îndepărtezi machiajul rapid. Cu toate acestea, șervețelele demachiante pot lăsa pe piele reziduuri de substanțe chimice, murdărie și resturi de machiaj, ceea ce le face mai puțin eficiente. Dacă te confrunți cu probleme ale pielii, este important să folosești un demachiant blând pentru a curăța temeinic fața și a elimina produsele reziduale.

rutina de ingrijire ten
Cum să nu îți rănești pielea: 5 greșeli care pot crea probleme mari[Sursa foto: freepik]

5. Nu-ți schimbi fețele de pernă în mod regulat

Dacă ai probleme cu pielea, este posibil ca unele aspecte să fie neglijate. Sebumul, murdăria și praful se acumulează rapid pe fețele de pernă, așa că este important să le schimbi regulat, preferabil în fiecare zi, mai ales dacă te confrunți cu acnee sau erupții. În plus, ar fi util să înlocuiești husele de pernă din bumbac cu unele din mătase sau satin, deoarece fibrele aspre ale bumbacului nu sunt cele mai prietenoase cu pielea sensibilă sau reactivă. Îngrijirea pielii este la fel de importantă ca și îngrijirea minții și a corpului tău. Pentru a îmbunătăți starea pielii, este esențial să urmezi un regim adecvat de îngrijire și să folosești produsele potrivite pentru tipul tău de piele. Eliminând obiceiurile dăunătoare și făcând aceste ajustări, pielea ta va deveni cu siguranță mai fericită și mai sănătoasă.

piele uscata
Cum să nu îți rănești pielea: 5 greșeli care pot crea probleme mari[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Îngrijire de acasă: 5 tratamente eficiente pentru părul uscat și încrețit

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este tânăra moldoveanca de 26 de ani care i-a cucerit inima celebrului actor Sean Penn

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Frumoșii actori Ilayda Sezgin și Recep Usta, din serialul Totul pentru familia mea, formează un cuplu dincolo de platourile de filmare! Iată cum au fost surprinși cei doi îndrăgostiți

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies