Cum sa nu te lasi coplesita de emotiile tale – gestioneaza eficient furia, indoiala si tristetea

 gestioneaza eficient furia, indoiala si tristetea
gestioneaza eficient furia, indoiala si tristetea

De fiecare data cand te lovesti de un obstacol in viata, in acea situatie urata exista si o parte buna.

Cum sa nu te lasi coplesita de emotiile tale – gestioneaza eficient furia, indoiala si tristetea. De fiecare data cand te lovesti de un obstacol in viata, in acea situatie urata exista si o parte buna. Trebuie doar sa ai inima sa o privesti si minte ca sa o accepti. Si, cand traversezi o perioada grea, este momentul tau sa lucrezi cu tine si sa te dezvolti. Emotiile pot fi extrem de intense in situatii de criza si fac parte din noi, fie ca ne place sau nu, si pun stapanire pen oi.

E timpul sa lasi emotiile sa te cuprinda si sa scapi de ele cu usurinta. Invata aici cum:

 gestioneaza eficient furia, indoiala si tristetea
gestioneaza eficient furia, indoiala si tristetea[Sursa foto: PixaBay]

Cum gestionam emotiile

Cand esti nervoasa: fa exercitii fizice

Sentimentul de nervozitate instiga la actiune la modul general. Cand furia pune stapanire pe tine, trebuie neaparat scoasa afara. Si este indicat sa faci asta fara a aduce daune materiale ori emotionale celor din jur.

Cum reusesti atunci sa scapi de furie in mod constructiv? Faci exercitii fizice. Acolo poti sa alergi pana mori. Garantat vei scoate emotia afara. Ai un sac de box la indemana? Este tot ce iti trebuie ca sa te calmezi.  Chiar daca mintea continua sa fie invadata de ganduri negative venite in urma unui eveniment care te-a adus in starea de fata, faptul ca nu stai pe loc si nu iti lasi tot corpul acaparat ajuta treptat la dobandirea linistii interioare.

Cand esti geloasa: concentreaza-te pe calitatile tale

Si nu vorbim doar de gelozie de cuplu. Gelozia poate sa apara chiar si la locul de munca, cand observi cum un coleg primeste mai multe aprecieri. Poti experimenta acelasi sentiment chiar si in familie, vis a vis de proprii tai frati de exemplu. Gelozia nu este un sentiment pozitiv si nu aduce nimic bun. Face insa parte din noi si trebuie sa acceptam asta.

Cum o gestionam? Cel mai bun lucru pe care putem s ail facem este sa ne constientizam calitatile. Suntem pline de lucruri bune, avem reusite profesionale si personale si, daca ne gandim la cate am facut si cate suntem, vom trece mai usor peste gelozie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 gestioneaza eficient furia, indoiala si tristetea
gestioneaza eficient furia, indoiala si tristetea[Sursa foto: PixaBay]

Cand esti obosita: inchide telefonul si dormi

Odihna este mult mai importanta decat iti imaginezi tu. Iti regleaza organele, iti repara creierul si iti regleaza emotiile. Un somn bun te transforma intr-un om mai lucid si mult mai apt in gestionarea aspectelor vietii. Pune-te in pat, inchide ochii si dormi. Cand esti obosita, nimic nu ajuta mai mult decat somnul. Fara stat pe canapea, vizionare film ori intalnire cu prietena cea mai buna.

Direct somn. Vei intelege si nu vei regreta.  

Cand esti deprimata: plimba-te in natura

Depresia severa poate fi vindecata doar de specialisti si este greu sa treci singura peste, desi nu imposibil. Depresia minora insa poate fi scuturata destul de usor, cat timp iti aduci aminte sa fii recunoscatoare pentru toate lucrurile bune care exista in viata ta si prin plimbari in natura.

E timpul sa te conectezi la natura, sa te bucuri de copaci, iarba si flori, sa te lasi inspirata de tot ce este afara. Si tine minte: nu o sa fii niciodata singura in natura. Acolo este toata viata.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: Psihologia inversă când vrei să cucerești un bărbat. Cum să o aplici ca să ai șanse de câștig

Citeste si: Factori care iti pot declansa anxietatea si cum sa ii gestionezi

Citeste si: Trucul mental ce iti va imbunatati calitatea vietii, spus de un cercetator in sanatatea creierului



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Andreea Esca a vorbit despre momentul când a rămas însărcinată și care este relația cu cei doi copii în prezent. „Cred că din educația vremurilor respective.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies