Agilitatea emotionala: cand pierzi controlul asupra emotiilor

Cum sa practici agilitatea emotionala, cand simti ca pierzi controlul asupra emotiilor
Cum sa practici agilitatea emotionala, cand simti ca pierzi controlul asupra emotiilor

Ti se intampla ocazional sa experimentezi o perioada mai agitata si sa ai sentimentul ca iti pierzi controlul asupra emotiillor?

Cum sa practici agilitatea emotionala, cand simti ca pierzi controlul asupra emotiilor. Ti se intampla ocazional sa experimentezi o perioada mai agitata si sa ai sentimentul ca iti pierzi controlul asupra emotiillor? Oricine poate experimenta asta. Un ghem mare in stomac si anticiparea unei sesiuni de plans prin care sa te descarci, cu lacrimi mari si fierbinti. Este firesc pentru orice femeie sa fie mai sensibila atunci cand traverseaza mai multe zile ori saptamani pline de tensiune.

Totusi, exista modalitati prin care te poti tempera si prin care sa reiei controlul asupra emotiilor tale. Cum poti face asta? Dezvoltandu-ti agilitatea emotionala.

Cum sa practici agilitatea emotionala, cand simti ca pierzi controlul asupra emotiilor
Cum sa practici agilitatea emotionala, cand simti ca pierzi controlul asupra emotiilor[Sursa foto: PixaBay]

Ce este agilitatea emotionala

Este un concept care defineste abilitatea noastra prin care sa ne observam emotiile din exterior, in loc sa ne lasam purtate de val si luand decizii pe care ulterior sa le regretam.

Iata cateva modalitati prin care sa iti dezvolti agilitatea emotionala:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cum sa practici agilitatea emotionala, cand simti ca pierzi controlul asupra emotiilor
Cum sa practici agilitatea emotionala, cand simti ca pierzi controlul asupra emotiilor[Sursa foto: PixaBay]

Acceptarea emotiilor ca fiind separate de tine

Atunci cand te simti intr-un anume fel, ai tendinta de a te identifica puternic cu acel sentiment ce te incearca. Si genul acesta de identificare te face sa reactionezi impulsiv, fara sa ai un rol de observator.

Daca iti doresti sa ai o agilitate emotionala mai buna, poti incepe prina respira adanc atunci cand simti o emotie puternica. Incearca sa te separi de ea si sa o observi din exterior. Constientizeaza ca aceasta emotie nu te defineste, ci doar ce o experimentezi temporar. Urmand acest gand, te vei opri inainte de a reactiona la cald si vei putea astfel sa raspunzi controlat unei situatii.

Compasiunea fata de propria persoana

Deseori iti spui cuvinte grele, tocmai tie. Data viitoare cand mai esti dura cu tine si te lasi purtata de acel val de emotii si ganduri negative, adu-ti aminte ca ai doar o zi rea, nu o viata rea si ca este normal sa mai faci si greseli, dar asta nu inseamna ca nu sunt corectabile. Acorda-ti tie compasiune.

Citeste si: Ce sa iti spui dimineata pentru a invata sa te iubesti cu adevarat

Citeste si: Iubirea de sine si acte de bunatate la adresa ta



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies