Cum să prăjești cârnații ca să nu mai plesnească. Trucul este util pentru toate gospodinele

Cum să prăjești cârnații ca să nu mai plesnească. Trucul este util pentru toate gospodinele
Cum să prăjești cârnații ca să nu mai plesnească. Trucul este util pentru toate gospodinele

Majoritatea oamenilor consideră că știu cum se gătească corect cârnații, deoarece îi prepară de atâta timp și sunt mulțumiți de rezultate.

Ei bine, dacă ajustezi rețeta, există posibilitatea să gătești unii dintre cei mai buni cârnați pe care i-ai preparat vreodată.

Citește și: Rețetă de Cozonac cu nucă și cacao. Află secretul pentru cei mai pufoși cozonaci!

Cum să prăjești cârnații ca să nu mai plesnească

Pentru iubitorii de mâncare, preparatele din această perioadă sunt un adevărat paradis pentru papilele lor gustative.

Chiar dacă vorbim de sarmale, piftie, cozonac sau carne de porc, nicio masă nu este completă fără delicioșii cârnați tradiționali.

Aceasta este perioada în care toate gospodinele pregătesc cele mai bune bucate. Dacă ai cârnați făcuți în casă, gustul va fi unul delicios.

Este important să știi cum trebuie să prăjești acest preparat ca să nu mai plesnească. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi.

Adu cârnații  la temperatura camerei înainte de a-i găti

Acest pas este cunoscut de multe persoane, mai ales când vine vorba de gătitul fripturilor, dar este important și pentru cârnați. Aceștia trebuie scoși din frigider cu 20 de minute înainte de a fi gătiți și se vor prepara mai uniform.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Nu îi înțepa înainte să îi pui în tigaie

În urmă cu mult timp, cârnații explodau destul de des în timp ce erau gătiți, iar din acest motiv se numesc ,,cârnați”. Acest lucru se datora unei serii de ingrediente mai puțin costisitoare și a unui conținut redus de carne pentru a-i face mai sensibili.

Cu toate că înțeparea lor reduce posibilitatea ca ei să explodeze, pasul este inutil atunci când gătești cârnați de calitate superioară.

Citește și: Ce se întâmplă în organismul nostru când bem ţuică fiartă. Care este secretul pentru ca acest preparat să fie aromat

Cum să prăjești cârnații ca să nu mai plesnească
Cum să prăjești cârnații ca să nu mai plesnească Cum să prăjești cârnații ca să nu mai plesnească [Sursa foto: Pexels.com]

Încălzește o tigaie du baza grea la foc mic spre mediu

Trebuie să ai  răbdare și să îi lași să se gătească. Anumite gospodine aleg să prăjească cârnații. Pare mai eficient, deoarece nu vei mai întoarce cârnații la câteva minute.

Cu toate acestea, prăjirea adâncă are ca rezultat, în general, cârnați uscați, cu pielițe tari. De asemenea, nici coacerea cârnaților la cuptor nu este cea mai bună idee, deoarece nu oferă tipul de aromă care este tipic pentru prăjire.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Așează cârnații în tigaie. Ar trebui să sfârâie ușor

Întoarce cârnații la fiecare două minute pentru ca aceștia să se gătească uniform și să capete o culoare aurie-maronie pe toată suprafața. Un cârnat ar trebui să se gătească între 15 și 20 de minute. Dacă ai o sondă de temperatură, încearcă să atingi aproximativ 70°C.

Scoate cârnații din tigaie și lasă-i să se odihnească câteva minute.

Majoritatea cărnii beneficiază de puțin timp de relaxare imediat după ce a fost preparată, iar cârnații nu fac excepție. O perioadă de pauză îi va face mai suculenți și mai fragezi.

După ce ați urmat acești pași, cârnații sunt numai buni de servit cu toată familia. Poftă bună!

Citește și: Rețetă de Cheeseburger. Cel mai suculent burger făcut în casă!

Cum să prăjești cârnații ca să nu mai plesnească
Cum să prăjești cârnații ca să nu mai plesnească [Sursa foto: Pexels.com]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cum decongelezi pâinea. Trucul genial care se folosește la marile restaurante

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies