Cum să prepari cea mai bună friptură. Preparatul ți se va topi în gura

Cum să prepari cea mai bună friptură
Cum să prepari cea mai bună friptură

Nu mai este mult și se vom intra în noul an, iar gospodinele se gândesc deja la masa festivă de Revelion. Pentru cele care încâ nu s-au decis în legătură cu felul doi, iată câteva sfaturi pentru a pregăti friptura perfectă!

Friptura este o mâncare tradițională, care, de obicei, se face din carne de porc, dar o poți face din orice tip de carne.

Citește și: Rețeta de Crap prăjit în unt, potrivită pentru superstițiile de Revelion!

Cum să prepari cea mai bună friptură

Există mai multe metode de gătit, cum ar fi în tigaie, la cuptor, pe grătar.

O friptură delicioasă trebuie să fie moale și suculentă. Marinarea cărnii este importantă

Dacă va doriți să obțineți o friptură moale și suculentă un mod eficient de a o obține este marinarea în lapte. Bucata de carne trebuie acoperită cu 1 litru de lapte la temperatura camerei.

Se vor adăuga 2 linguri de ulei, un cățel de usturoi curățat de coajă și o crenguță de rozmarin.

Se lasă să se odihnească circa două ore, iar apoi se continuă procesul de gătire. O alternativă la lapte este marinarea cu ulei, condimente și ierburi după gust.

Cum să prepari cea mai bună friptură
Cum să prepari cea mai bună friptură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Cum să obții o frișcă perfectă. Care este ingredientul secret

Friptură gătita într-o oală sau o tigaie

Pentru început, se încălzesc 3 sau 4 linguri de ulei, iar apoi se pune bucata de carne și rumenește-o foarte bine pe fiecare parte. După aproximativ 10 minute, se adaugă un sos clasic și un praf de sare grunjoasă, iar apoi se adaugă un pahar de vin roșu și se continuă gătitul.

Apoi, se adaugă 4 linguri de bulion de legume și se acoperă cu un capac lăsând un spațiu mic deschis, pentru ca oala să se poată aerisi.

Gătitul trebuie să continue la un foc mic, iar în medie durează câteva ore. Este important să verifici din când în când și să adaugi bulion dacă este necesar.

Friptura gătita la cuptor

Dacă vă doriți o friptură pregătita la cuptor, carnea trebuie frecată cu ulei și asezonată cu sare și piper. Trebuie să legați o bucată de carne cu o sfoară și să introduci câteva crenguțe de rozmarin.

Carnea se va rumeni într-o tigaie antiaderentă cu 3 linguri de ulei și un cățel de usturoi.

În momentul în care carnea s-a făcut aurie, se adaugă un pahar de vin și se mai călește încă 5 minute. În acel moment, se transferă carnea în tava de copt, unsă cu ulei.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Se acoperă carnea cu lichidul din tigaie și se pune la cuptor. Carnea va sta în cuptor aproximativ 50 de minute, la 160 de grade Celsius.

Friptura poate fi servită cu o salată proaspătă sau legume. După ce ați urmat acești pași, preparatul este gata și numai bun de servit alături de familie și cei dragi.

Citește și: Ce trebuie să pui în maioneză dacă s-a tăiat. Ingredientul se află în bucătăria tuturor gospodinelor

Cum să prepari cea mai bună friptură
Cum să prepari cea mai bună friptură[Sursa foto: freepik]

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cât timp se păstrează salata de boeuf la frigider, precum și celelalte alimente de la Crăciun. Mulți români fac această greșeală

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies