Cum să obții o frișcă perfectă. Care este ingredientul secret

Cum să obții o frișcă perfectă
Cum să obții o frișcă perfectă

Cele mai multe deserturi delicioase se prepară cu frișcă. Chiar dacă putem cumpăra frișcă din magazine, aceasta nu se compară cu cea făcută în casă cu ingrediente naturale.

Mai jos poți afla cum se bate frișca, care este cea mai bună smântână pentru aceasta, dar și ce fel de zahăr se folosește. Vei afla câteva trucuri utile pentru a obține frișca perfectă.

Citește și: Rețeta de Biscuiți de Crăciun a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Cei mici se vor bucura!

Cum se prepară cea mai bună frișcă 

În primul rând, este foarte important să alegem cea mai bună smântână pentru frișcă. Dacă folosim smântână din comerț trebuie să știm că aceasta trebuie să fie cât mai proaspătă și să aibă cel puțin 30% grăsime.

Dacă folosim smântână de casă, și aceasta trebuie să fie proaspătă. Este bine de știut că cea mai bună frișcă iese cu smântână naturală, de la țară, care nu a fost procesată în niciun fel.

Temperatura smântânii

Smântâna pe care urmează să o batem trebuie să fie rece, asta pentru a obține o frișcă ca la carte. Dacă temperatura acesteia este prea ridicată, frișca nu se va întări sau se va tăia. În concluzie, înainte de a te apuca să bați frișca, lasă smântâna la rece până ajunge la o temperatură de 5-6 grade Celsius.

Chiar și bolu l în care se bate smântâna trebuie să fie rece.

De aceea, majoritatea gospodinelor pun și bolul la frigider înainte de a se apuca de treabă. Atât bolul, cât și ustensilele pentru bătut frișca trebuie să fie curate și uscate.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cum să obții o frișcă perfectă
Cum să obții o frișcă perfectă[Sursa foto: Pexels.com]

Cum să bați frișca corect

Se începe prin a bate smântâna cu o viteză mică, iar apoi se mărește la treapta maximă a mixerului.

În același fel se procedează și dacă folosim un tel. Smântâna nu trebuie să fie bătută prea mult deoarece se va transforma în unt.

Citește și: Ingredientul care ajută cozonacul să crească. Nu este vorba despre drojdie

Întăritorul

Dacă doriți să folosiți frișca pentru a orna diverse torturi sau prăjituri, trebuie să folosiți un întăritor.

De exemplu, la 200 g de frișcă se poate pune o linguriță de gelatină. Gelatina se înmoaie în 2 linguri de apă rece și apoi se lasă aproximativ 10 minute să se umfle.

Se pune apoi gelatina într-un ibric și se încălzește ușor la foc mic, timp în care se amestecă continuu până se dizolvă complet. Este foarte important să precizăm că gelatina nu se fierbe, ci doar se încălzește puțin.

Apoi se lasă la răcit, iar după se încorporează treptat în frișcă.

Puteți cumpăra din magazine un întăritor special pentru frișcă, în cazul în care nu vreți să vă complicați cu cel preparat din gelatină.

Citește și: Tensiuni aprige în Casa iubirii! Dorobanțu ia o decizie radicală în privința Virginiei: "Zici că am dat foc la bombă!" Ce se întâmplă între cei doi tineri- kanald.ro

Citește și: De ce s-a împușcat în cap polițistul Ionuț Cobzaru. Problemele care l-au împins la gestul extrem- stirilekanald.ro

Care este zahărul care se folosește la frișcă

Zahărul folosit este foarte important pentru a obține frișca perfectă. Pentru îndulcire trebuie să folosim doar zahar pudră din comerț. În ceea ce privește cantitatea, la 1l de frișcă se vor pune 100g de zahăr pudră.

Ce putem face cu frișca tăiată

Dacă vom ține cont de cele menționate mai sus, frișca nu se va tăia. Aceasta se poate tăia doar dacă smântâna a fost caldă, bătută în exces sau de proastă calitate.

Frișca tăiată nu se mai poate repara, dar se poate folosi în alte moduri. Aceasta se poate pune la scurs, obținându-se astfel unt de casă sau poate fi utilizată și la un aluat.

Cum să obții o frișcă perfectă
Cum să obții o frișcă perfectă[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Cum să prăjești cârnații ca să nu mai plesnească. Trucul este util pentru toate gospodinele



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce trebuie să pui în maioneză dacă s-a tăiat. Ingredientul se află în bucătăria tuturor gospodinelor

Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam! Ce se va întâmpla cu trupul său neînsuflețit?!

Constantin Enceanu își deschide o nouă afacere: "Vom deschide, în curând, o pizzerie, în centrul orașului Craiova!”

Adriana Bahmuțeanu, declarații neașteptate despre averea lui Silviu Prigoană: „Nu avea bani de cheltuieli”

Iasmina, noua concurentă din Casa iubirii, față în față cu Bianca, după întâlnirea cu Patrick în camera roșie! „Am vrut să-l cunosc strict că om!” Iată ce reacții s-au stârnit în casa fetelor

Ce l-a ucis, de fapt, pe Helmut Duckadam


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies