Crapul prăjit în unt reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de crap prăjit în unt. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos crap prăjit în unt, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Crap prăjit în unt
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de crap prăjit în unt, absolut delicios, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 40 minute
Timp total – o oră și 10 minute
Porții – 2 persoane
Ingrediente – Crap prăjit în unt
Ingrediente pentru crap
- 2 crapi întregi
- 3 cepe galbene de dimensiuni mai mari
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
- 200 de grame de unt (la temperatura camerei)
- făină de porumb
Ingrediente pentru servire
- câteva roșii cherry
- puțin pătrunjel proaspăt
- câteva fire de ceapă verde (opțional)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Pui la cuptor cu garnitură de legume și fructe. Ușor de preparat pentru masa de Crăciun!
Mod de preparare - Crap prăjit în unt
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 2 crapi întregi, pe care îi vom curăța așa cum trebuie, iar ulterior îi vom și spăla sub un jet de apă rece. Apoi cu ajutorul unui cuțit special de pește, vom cresta cei doi pești atât cât considerăm că este nevoie și pe o parte, și pe altă parte.
Pasul 2.
Pasul 3. Pe un bol vom așeza un prosop curat, iar deasupra acestuia, ceapa proaspăt tocată.
Pasul 4. În apa care s-a scurt din ceapă, vom trece cei 2 pești, pe ambele părți, iar apoi îi vom lăsa timp de câteva minute în bol. După acest interval de timp, condimentăm peștele cu sare (după gust) și piper negru măcinat (după gust), pe ambele părți, pentru ca mai apoi să îi frecăm bine, pentru ca sarea și piperul să intre în pește.
Citește și: Rețeta delicioasă de Paste cu fructe de mare
Pasul 5. Imediat apoi, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom așeza pe foc. Adăugăm 200 de grame de unt (la temperatura camerei), pe care îl vom încălzi, la foc mare, până în momentul în care s-a înfierbântat. Din când în când, vom mai amesteca untul cu ajutorul unei spatule de lemn.
Pasul 6. Într-un bol de dimensiuni mai mari, adăugăm făină de porumb, din plin, pentru ca mai apoi să trecem fiecare peste prin bol, pe ambele părți. Peștii se așază în tigaia plină cu unt și se prăjesc la foc mare. Când s-au rumenit îndeajuns de mult pe o parte, cu ajutorul unui clește și a unei spatule de lemn, îi întoarcem.
Pasul 7. În momentul în care s-au gătit îndeajuns de mult, îi transferăm pe o farfurie, alături de câteva roșii cherry, puțin p ăt runjel proaspăt și câteva fire de ceapă verde (opțional), iar rețeta este gata!
Crapul prăjit în unt este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Cotlete de berbecuț, gustoasă pentru toți oaspeții!