Rețetă de Pui la cuptor cu garnitură de legume și fructe. Ușor de preparat pentru masa de Crăciun!

reteta de pui la cuptor cu garnitura de legume si fructe
Rețetă de Pui la cuptor cu garnitură de legume și fructe

Puiul la cuptor cu garnitură de legume și fructe reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepară destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  pui la cuptor cu garnitură de legume și fructe. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos pui la cuptor cu garnitură de legume și fructe, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Pui la cuptor cu garnitură de legume și fructe

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  pui la cuptor cu garnitură de legume și fructe, absolut delicioase, în doar 5 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – o oră și 30 minute

Timp total  – 2 ore

Porții  – 5 persoane

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ingrediente – Pui la cuptor cu garnitură de legume și fructe

  • 2 morcovi mari
  • 6 cartofi potriviți
  • o ceapă galbenă medie
  • o căpățână de usturoi
  • 2 lămâi
  • 4 crenguțe de rozmarin proaspăt
  • o lingură de ulei de măsline
  • sare
  • piper negru măcinat
  • un pui întreg
  • unt
  • o rodie
  • ceapă verde
  • ceapă roșie

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este

utilizată pentru aproximativ 5 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.

cea mai simpla reteta de pui la cuptor
Rețetă de Pui la cuptor cu garnitură de legume și fructe[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Pizza salami. Perfectă pentru o seară cu prietenii!

Mod de preparare - Pui la cuptor cu garnitură de legume și fructe

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de tăierea legumelor noastre.

Așadar, vom avea nevoie de 2 morcovi mari, pe care îi vom tăia rondele, apoi vom avea nevoie de 6 cartofi potriviți, pe care îi vom tăia cuburi, imediat apoi vom tăia în 8 bucăți și o ceapă galbenă medie, dar și o căpățână de usturoi, în jumătate, același lucru vom face și cu o lămâie.

Pasul 2.  Mai departe, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga toate legumele (morcovi, ceapă și cartofi), doar o jumătate de căpățână de usturoi, alături de 2 crenguțe de rozmarin proaspăt, peste care vom adăuga și o lingură de ulei de măsline, o linguriță de sare, un sfert de linguriță de piper negru măcinat, iar cu ajutorul unei spatule, le vom amesteca pe toate, pentru ca mirodeniile să ajungă pe toate legumele.

Bolul se lasă deoparte, momentan.

Pasul 3.  Acum a venit timpul să ne ocupăm și de ingredientul nostru principal al acestei rețete. Așadar, vom avea nevoie de un pui întreg, pe care îl vom tapeta cu prosoape de bucătărie, pentru a ne asigura că nu este deloc umed. Transferăm puiul, cu pieptul în sus, într-o tavă de sticlă, pentru a-l asezona.

Adăugăm în interiorul puiului o linguriță de sare, o jumătate de linguriță de piper negru măcinat, o jumătate de lămâie, cealaltă jumătate de căpățână de usturoi, alături de 2 crenguțe de rozmarin proaspăt.

cea mai buna reteta de pui la cuptor
Rețetă de Pui la cuptor cu garnitură de legume și fructe[Sursa foto: pexels]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Cum se face cea mai bună tobă de casă. Secretul pe care toți bunicii îl știu

Pasul 4.  Între timp, vom topi puțin unt, pentru a unge puiul. Imediat ce am făcut acest lucru, cu ajutorul unei pensule, vom unge puiul pe toată suprafața acestuia, iar apoi vom presăra puțină sare și puțin piper negru măcinat, pe ambele părți ale puiului. Așezăm puiul în mijlocul tăvii, iar pe lângă acesta vom adăuga și toate legumele din bol, dar și o rodie tăiată în mai multe bucățele, puțină ceapă verde și roșie, iar dacă mai doriți, câteva felii de lămâie.

Pasul 5.  Introducem tava pe grătarul din mijloc al cuptorului și gătim la o temperatură de 220 de grade Celsius, timp de o oră și 30 de minute. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor și lăsăm puiul să se răcească timp de aproximativ 15 minute, pentru ca mai apoi să îl transferăm pe un platou alături de legume, iar rețeta este gata!

Puiul la cuptor cu garnitura de legume și fructe  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai rapida reteta de pui la cuptor
Rețetă de Pui la cuptor cu garnitură de legume și fructe[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Cotlete de berbecuț, gustoasă pentru toți oaspeții!



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Rețetă de Cotlete de berbecuț, gustoasă pentru toți oaspeții!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies