Cum să prepari o pască fără aluat simplă și delicioasă

Rețetă de pască fără aluat
Rețetă de pască fără aluat

Află din rândurile următoare cum să prepari cea mai simplă și gustoasă rețetă de pască fără aluat.

Sărbătoarea Paștelui bate la ușă, iar odată cu aceasta, gospodinele se întreg în preparate care mai de care mai gustoase. De pe masa de Paște nu are cum să lipsească pasca, unul dintre deserturile specifice sărbătorilor pascale.

Dacă și tu vrei să te bucuri de gustul dulce și aromat al acestui preparat, dar nu vrei să ai parte de prea mare bătaie de cap cu frământatul aluatului, atunci îți propun o rețetă simplă și delicioasă de pască fără aluat.

Rețetă ușoară de pască fără aluat

Citește și: Rețetă delicioasă de Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale. Textura și gustul sunt greu de înlocuit!

Rețetă de pască fără aluat
Rețetă de pască fără aluat[Sursa foto: shutterstock]

Pentru a prepara o pască fără aluat ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 750 de grame de brânză dulce de vaci
  • 450 de grame de smântână
  • 250 de grame de zahăr
  • 250 de grame de unt
  • 200 de grame de stafide
  • 7 ouă
  • 5 linguri de făină rasă
  • 5 linguri de griș ras
  • o păstaie de vanilie
  • o lingură de praf de copt

Mod de preparare:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Într-un bol voluminos punem ouăle cu zahărul și păstaia de vanilie sau o esență de vanilie și le amestecăm foarte bine cu ajutorul unui tel. După ce zahărul s-a omogenizat cu ouăle, adăugăm brânza de vaci și amestecăm până ce formăm un fel de pastă. În continuare, adăugăm untul de la temperatura camerei și îl incorporăm în aluat. După ce am incorporat untul, adăugăm făina puțin câte puțin și amestecăm cu o paletă astfel încât să nu facă deloc cocoloașe.

Precum am procedat cu făina, facem la fel și cu grișul. La final adăugăm smântâna și stafidele pe care le amestecăm cu grijă pentru a se așeza uniform.

După ce am terminat de amestecat toate ingredientele, luăm o tavă potrivită pe care o tapetăm cu unt și punem hârtie de copt astfel încât să acopere fundul și marginile tăvii. În cazul în care nu aveți hârtie de copt, puteți să o tapetați cu făină.

Tornăm compoziția în tavă și o punem la cuptorul încălzit la 180 de grade, timp de 40-45 de minute sau până când capătă o culoare aurie.

După ce am scos pasca din cuptor, așteptăm să se răcească și ulterior o putem orna după bunul plac.  

Cum să decorezi o pască fără aluat pentru a arăta impresionant

Citește și: 5 idei pentru ornarea tortului de Paște. Poate fi o activitate distractivă și creativă!

Rețetă de pască fără aluat
Rețetă de pască fără aluat[Sursa foto: freepik]

Acum că ai învățat cum să prepar această rețetă simplă și delicioasă de pască fără aluat, trebuie să o ornezi frumos astfel încât să îți impresionezi invitații la masa de Paște. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cel mai clasic mod de a orna pasca fără aluat este cu zahăr pudră. Poți să presari zahăr pudră pe deasupra sau doar pe margini, după cum dorești. Dacă totuși nu vrei să îndulcești și mai mult acest desert și îți plac stafidele, poți să le folosești și ca decor, formând câteva modele drăguțe cu ajutorul lor. De asemenea, poți să faci o cremă de caramel pe care să o pui deasupra desertului pentru un plus de savoare. Totodată, poți să te folosești de figurinele din ciocolată pentru a crea un aspect plăcut și delicios. Fie că folosești ouă de ciocolată, iepurași sau pui din ciocolată, cu siguranță că desertul tău va prinde un plus de culoare și de aromă.

Mai mult decât atât, poți să folosești niște fructe congelate pe care să le poziționezi frumos în centrul desertului și să adaugi și o frunză de mentă pentru un aspect fresh. 

De asemenea, poți să pui și câteva floricele cu rol decorativ pentru a da un plus de culoare întregului desert. Deși nu sunt comestibile, cu siguranță efortul depus în acest proces de decorare a desertului va fi apreciat de invitații tăi. Iar dacă toate aceste idei nu sunt pe placul tău, poți să pasca fără decor și să adaugi puțină frișcă după ce ai tăiat-o și ai pus-o în farfurie. Poftă bună!

 

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce se pune pe masa de Paște 2023. Există o mulțime de opțiuni delicioase pe care le poți include în meniul tău de Paște!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies