Află din rândurile următoare cum să prepari cea mai simplă și gustoasă rețetă de pască fără aluat.
Sărbătoarea Paștelui bate la ușă, iar odată cu aceasta, gospodinele se întreg în preparate care mai de care mai gustoase. De pe masa de Paște nu are cum să lipsească pasca, unul dintre deserturile specifice sărbătorilor pascale.
Dacă și tu vrei să te bucuri de gustul dulce și aromat al acestui preparat, dar nu vrei să ai parte de prea mare bătaie de cap cu frământatul aluatului, atunci îți propun o rețetă simplă și delicioasă de pască fără aluat.
Rețetă ușoară de pască fără aluat
Pentru a prepara o pască fără aluat ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 750 de grame de brânză dulce de vaci
- 450 de grame de smântână
- 250 de grame de zahăr
- 250 de grame de unt
- 200 de grame de stafide
- 7 ouă
- 5 linguri de făină rasă
- 5 linguri de griș ras
- o păstaie de vanilie
- o lingură de praf de copt
Mod de preparare:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Într-un bol voluminos punem ouăle cu zahărul și păstaia de vanilie sau o esență de vanilie și le amestecăm foarte bine cu ajutorul unui tel. După ce zahărul s-a omogenizat cu ouăle, adăugăm brânza de vaci și amestecăm până ce formăm un fel de pastă. În continuare, adăugăm untul de la temperatura camerei și îl incorporăm în aluat. După ce am incorporat untul, adăugăm făina puțin câte puțin și amestecăm cu o paletă astfel încât să nu facă deloc cocoloașe.
Precum am procedat cu făina, facem la fel și cu grișul. La final adăugăm smântâna și stafidele pe care le amestecăm cu grijă pentru a se așeza uniform.După ce am terminat de amestecat toate ingredientele, luăm o tavă potrivită pe care o tapetăm cu unt și punem hârtie de copt astfel încât să acopere fundul și marginile tăvii. În cazul în care nu aveți hârtie de copt, puteți să o tapetați cu făină.
După ce am scos pasca din cuptor, așteptăm să se răcească și ulterior o putem orna după bunul plac.
Cum să decorezi o pască fără aluat pentru a arăta impresionant
Citește și: 5 idei pentru ornarea tortului de Paște. Poate fi o activitate distractivă și creativă!
Acum că ai învățat cum să prepar această rețetă simplă și delicioasă de pască fără aluat, trebuie să o ornezi frumos astfel încât să îți impresionezi invitații la masa de Paște.
Cel mai clasic mod de a orna pasca fără aluat este cu zahăr pudră. Poți să presari zahăr pudră pe deasupra sau doar pe margini, după cum dorești. Dacă totuși nu vrei să îndulcești și mai mult acest desert și îți plac stafidele, poți să le folosești și ca decor, formând câteva modele drăguțe cu ajutorul lor. De asemenea, poți să faci o cremă de caramel pe care să o pui deasupra desertului pentru un plus de savoare. Totodată, poți să te folosești de figurinele din ciocolată pentru a crea un aspect plăcut și delicios. Fie că folosești ouă de ciocolată, iepurași sau pui din ciocolată, cu siguranță că desertul tău va prinde un plus de culoare și de aromă.
Mai mult decât atât, poți să folosești niște fructe congelate pe care să le poziționezi frumos în centrul desertului și să adaugi și o frunză de mentă pentru un aspect fresh.
De asemenea, poți să pui și câteva floricele cu rol decorativ pentru a da un plus de culoare întregului desert. Deși nu sunt comestibile, cu siguranță efortul depus în acest proces de decorare a desertului va fi apreciat de invitații tăi. Iar dacă toate aceste idei nu sunt pe placul tău, poți să pasca fără decor și să adaugi puțină frișcă după ce ai tăiat-o și ai pus-o în farfurie. Poftă bună!