Cum să preveniți părul să se încurce

Cum să preveniți părul să se încurce
Cum să preveniți părul să se încurce

Află din rândurile următoare cum poți să previi încurcarea părului.

Fiecare doamnă și domnișoară își dorește să aibă o podoabă capilară sănătoasă și frumoasă. Cu toate acestea, multe dintre noi ne confruntăm cu diferite probleme ale părului, fie că vorbim de probleme legate de scalp sau de firul de păr. Există, însă, și o problemă care ține de aspectul părului. Aici este vorba despre părul încurcat, care poate deveni o adevărată provocare. Cu siguranță că atunci când ne trezim de dimineață vrem doar să dăm de câteva ori cu peria prin el și să arate impecabil.

Acest lucru nu este întotdeauna posibil, iar multe persoane ajung să se întrebe dacă în loc de perie ar trebui să pună mai degrabă mâna pe foarfecă.

Ei bine, trebuie să conștientizăm că părul nostru devine încâlcit atunci când nu îi acordăm atenția și grija de care are nevoie. Din fericire, însă, există numeroase metode prin care poți preveni încurcarea părului.

Care sunt cauzele ce duc la încurcarea părului

Citește și: Sfaturi și trucuri pentru o vopsire perfectă chiar la tine acasă. „Nu luați părul și nu-l amestecați în partea de sus pentru a-l încurca”

Cum să preveniți părul să se încurce
Cum să preveniți părul să se încurce[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum putem preveni electrizarea părului cu ajutorul uleiurilor. Ce cantitate trebuie aplicată pentru a avea un păr strălucitor!

Înainte de a preveni, este important să identificăm cauzele care duc la o astfel de acțiune.

Descoperă din rândurile următoare care sunt acestea.

Lipsa de hidratare

Părul uscat este mai predispus încurcării. Atunci când firul de păr este uscat, acest lucru duce la frecarea și tensionarea acestuia, care în cele din urmă provoacă încurcături ale firului de păr. Pe lângă faptul că părul tău se încurcă, dacă nu este hidratat, acesta ajunge să capete un aspect aspru și deteriorat.

Nu vă pieptănați

Periajul zilnic face parte din rutina de îngrijire a părului. De aceea, este important să nu săriți peste acest pas. Dacă nu pieptănați zilnic părul, uleiul sau rezidurile care se acumulează în timp pot perturba sănătatea părului, iar acest lucru duce în principal la încâlcirea sa.

Nu vă tundeți vârfurile

Dacă trec intervale prea mari între vizitele pentru la salon pentru a tunde vârfurile, acest lucru poate duce la vârfuri despicate și la păr încâlcit.

De asemenea, vârfurile despicate au tendința de a se rupe ușor, iar odată pe părul se despică, acest lucru nu poate fi reparat, provocând astfel încâlcirea firului de păr.

Dormi cu părul desprins

Dormitul cu părul desprins poate duce la încurcături serioase ale acestuia. Dacă îți lași părul desprins, cuticulele acestuia se freacă unele de altele în timp ce dormi.

Dormi cu părul ud

O interdicție clară în ceea ce privește îngrijirea părului este să nu dormi cu el ud. Părul este cel mai fragil atunci când este ud. Se poate încurca rapid și se poate rupe ușor. Încurcăturile cauzate de culcarea cu părul umed sunt un coșmar, deoarece sunt rigide și greu de îndepărtat.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Spălarea părului cu apă dură

Apa dură, caracterizată prin conținutul ridicat de minerale, poate lăsa în urmă un reziduri în păr. Aceste reziduri au tendința de a vă face firul de păr aspru și poate provoca duce la frecarea și încurcarea acestuia. Mineralele, cum ar fi calciul și magneziul, se pot lega de firele de păr și le pot face mai fragile și predispuse la încurcare.

Coafuri strânse

Coafurile strânse, cum ar fi împletiturile, cozile sau cocurile, pot exacerba încurcarea părului, mai ales atunci când părul este strâns sau fixat cu elastice sau agrafe.

Cum să previi încurcarea părului

Cum să preveniți părul să se încurce
Cum să preveniți părul să se încurce[Sursa foto: freepik]

O rutină adecvată de întreținere a părului, care include îngrijirea regulată a părului și utilizarea produselor potrivite pentru păr, poate ajuta la prevenirea încurcăturilor părului. Descoperă din rândurile următoare câteva sfaturi esențiale de îngrijire a părului de care trebuie să ții cont și care te vor ajuta să îți descurci firele de păr și să previi încurcarea acestora.

Aplică balsam de păr

Cum să preveniți părul să se încurce
Cum să preveniți părul să se încurce[Sursa foto: freepik]

Hidratarea părului în profunzime este un pas esențial de care fiecare dintre noi trebuie să ținem cont. De aceea, pentru ca firul de păr să fie hidratat și să previi încâlcirea sa, trebuie să aplici cu regularitatea balsam de păr pe vârfuri.

Totodată, pentru o hidratare în profunzime, este recomandat să folosești și ulei de păr pentru vârfuri, dar și mască de păr, pe care să o aplici regulat.

Folosiți un pieptăn cu dinți lați

Cum să preveniți părul să se încurce
Cum să preveniți părul să se încurce[Sursa foto: freepik]

Acest lucru te va ajuta extrem de mult în procesul de descâlcire al părului. Folosește un pieptene cu dinți largi, deoarece îndepărtează nodurile mai eficient, fără a trage prea mult părul. Începeți întotdeauna de la capete și mergeți până la rădăcini. Periați-vă întotdeauna părul înainte de a face duș. Acest lucru va împiedica părul să se încurce atunci când îl spălați. În plus, nu vă periați părul când este ud, deoarece este mai predispus la rupere.

Clătiți-vă părul cu apă rece

Cum să preveniți părul să se încurce
Cum să preveniți părul să se încurce[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Deși senzația este un neplăcută, clătirea părului cu apă rece închide cuticulele de păr și previne ruperea și încurcarea acestuia. Acest lucru ține, de asemenea, firele aspre și uscate la distanță.

Protejează-ți părul în timp ce dormi

Cum să preveniți părul să se încurce
Cum să preveniți părul să se încurce[Sursa foto: freepik]

Adesea părul se încurcă cel mai tare în timpul somnului. De aceea, pentru a-l proteja trebuie să investești într-o față de pernă de mătase, deoarece nu provoacă frecare și împiedică încurcarea părului. Evită fețele de pernă din bumbac, deoarece acestea au o textură aspră și tind să se usuce și să-ți rupă părul.

De asemenea, înainte de somn împletește-ți părul lejer sau prinde-l într-un coc liber pentru a evita încurcarea sa.

Evitați folosirea instrumentelor de coafat cu căldură

Cum să preveniți părul să se încurce
Cum să preveniți părul să se încurce[Sursa foto: freepik]

Instrumentele de coafat cu căldură, cum ar fi uscătorul de păr, placa și ondulatorul, pot afecta firul de păr și contribuie la încâlcirea acestuia.

Dacă le folosești în mod constant, fără a folosi protecție termică, ele îți pot usca părul. Acest lucru duce în continuare la încurcarea părului. Pentru a evita acest lucru, utilizați instrumentele respective la o treaptă de căldură scăzută și aplicați mereu protecție termică.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

La cât timp trebuie să tundem vârfurile. ”Vârful care este despicat se rupe, și în loc să ai lungime, pierzi lungime.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies