Plantele benefice pentru sănătatea părului. Folosește-le pentru un păr WOW

Plantele benefice pentru sănătatea părului. Folosește-le pentru un păr WOW
Plantele benefice pentru sănătatea părului. Folosește-le pentru un păr WOW

Iată plantele care te pot ajuta să ai un păr de invidiat, pe care le poți folosi chiar la tine acasă.

Căderea părului este o preocupare pentru bărbați și femei și se poate întâmpla din diferite motive. Scalpul produce diferite funcții biologice pentru a susține creșterea benefică a părului. Cu toate acestea, există câteva cauze care pot duce la căderea părului, cum ar fi stresul, dezechilibrul hormonal, boli autoimune sau tulburări tiroidiene și deficiențe nutriționale. Dacă te confrunți cu această problemă, trebuie să știi că există câteva plante care te pot ajuta să rezolvi asta.

Aloe Vera pentru creșterea părului

Citește și: 10 motive pentru a bea ceai de rozmarin zilnic. Ghid detaliat despre beneficiile remarcabile ale acestei infuzii vindecătoare

Plantele benefice pentru sănătatea părului[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Folosește puterea plantelor și revitalizează-ți părul. 5 ceaiuri benefice pentru podoaba capilară

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Nu există remediu magic pentru sănătatea părului tău sau creșterea lui de pe-o zi pe alta, însă există câteva plante care te pot ajuta natural să ajungi la părul dori t și poți îmbunătăți rezistența podoabei capilare. Planta de aloe vera este miraculoasă și atunci când vine vorba de păr și vă poate ajuta la întărirea foliculilor, dar și la  uscăciune scalpului. Tot ce trebuie să faceți este să luați câteva frunze de aloe vera și să scoateți gelul din ele.

Adăugați câțiva mililitri de apă apoi fierbeți tot amestecul, iar după ce s-a răcit cum trebuie, masați pe scalp și lăsați-l să intre în firele de păr. Acesta este un tratament natural care te poate ajuta în creșterea părului și pentru a-ți oferi strălucirea de care ai nevoie.

Petale de hibiscus chinezesc Rosa Sinensis pentru stimularea foliculilor de păr

Plante pentru creșterea părului
Plante pentru creșterea părului[Sursa foto: freepik]

Petalele trandafirului chinezesc ajută la stimularea foliculilor de păr și reduc, în același timp, infecțiile fungice cunoscute sub numele de mătreață. Luați mai multe frunze de hibiscus, adăugați o cană de apă și punețile  la fiert. În momentul în care apa începe să se reducă, scoateți florile, strecurați și lăsați să se răcească. Cu mișcări circulare masați ușor soluția pe scalp și puteți folosi acest amestec și pe lungimea părului.

Pentru un efect îndelungat, așteptați 30 de minute apoi spălați-vă bine părul și repetați acest proces o dată pe săptămână. Acum puteți stimula creșterea părului chiar și la voi acasă, fără să fii nevoit să folosești produse scumpe sau care au substanțe chimice în componența lor.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Lemongrass pentru a trata matreata și alte afecțiuni ale părului

Plantele benefice pentru sănătatea părului[Sursa foto: Freepik]

Persoanele care se confruntă cu mătreață sau cu alte probleme are părului trebuie să știe că lemongrassul este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru păr, care poate fi folosit sub formă de ulei esențial. Are o aromă citrică, iar în componența lui există multe proprietăți antifungice și antibacteriane.

Utilizarea unui ulei de acest fel  ajută la întărirea părului și îmbunătățește densitatea acestuia. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați uleiul de lemongrass cu ulei de nucă de cocos sau migdale, apoi trebuie să aplicați câteva picături pe rădăcina părului și pe scalp. Această compoziție vă ajută la îndepărtarea murdăriei, dar are și proprietăți asupra fluxului sanguin pentru a putea susține creșterea mai sănătoasă a părului.  Este foarte ușor să ai un păr wow chiar la tine acasă, iar plantele de care ai nevoie sunt foarte ușor de găsit în jurul tău. Dacă alegi să folosești uleiuri esențiale, atunci farmaciile naturiste îți pot veni în ajutor, așa că tot ce trebuie să faci este să fii hotărât să faci o schimbarea asupra părului tău și să începi să vezi rezultatele uimitoare.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ghidul complet al utilizării acidului glicolic. Cum să integrezi acest elixir al frumuseții în rutina ta de îngrijire zilnică

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies