Cum să reduci comportamentul agresiv al animalului tău de companie. Metodetele prin care să îți calmezi patrupedul

De ce este animalul de companie nervos?
De ce este animalul de companie nervos?

Animalul tău de companie este agresiv? Iată modalitățile prin care îți poți calma patrupedul.

Stăpânii animalelor de companie sunt printre cele mai fericite persoane, deoarece iubirea pentru câinii nu se poate explica de multe ori în cuvinte. În funcție de rasa câinelui pe care îl deținem, acesta poate avea un anumit tip de comportament caracteristic, însă acest lucru depinde foarte mult și de felul în care el este crescut încă de mic. A avea un câine care prezintă semne de agresiune poate fi îngrijorător și stresant totodată pentru stăpân, mai ales în unele momente în care nu știți exact ce anume cauzează comportamentul lui și vă este teamă să vă expuneți în public sau să

lăsați anumite persoane în casă cu el. Încercarea de a menține agresivitatea câinelui la un nivel mic și de a ști cum să îl calmezi poate fi uneori extrem de dificilă, însă trebuie, în primul rând, să ne dăm seama ce anume cauzează neliniștea și îl face să reacționeze așa.

Ce poate cauza un comportament agresiv al animalului tău de companie și la ce trebuie să fii atent

Citește și: 11 semne că ar trebui să-ți duci cățelul la veterinar

Comportament agresiv animale companie
Comportament agresiv animale companie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să-ți lași câinele singur acasă în siguranță: 5 Sfaturi esențiale

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Câinele tău, indiferent de rasă ori de talia sa, se poate confrunta uneori cu frustrare, iar aceasta se poate manifesta ori de câte ori patrupedul vostru este imobilizat în lesă sau plasat într-o cușcă.

Chiar dacă aceste lucruri sunt normale, mai ales atunci când trebuie să vă deplasați cu el în spații publice sau să îl transportați dintr-o parte în alta, el poate percepe acest lucru ca pe un prilej de a restricționa libertatea, astfel că această activitate trebuie făcută treptat. Dacă animalul vostru de companie a fost vreodată supus la presiune socială, poate fi o posibilă explicație din spatele comportamentului pe care acesta îl are, văzând totul din jurul său ca pe o amenințare.
Există și situații în care agresiunea este învățată, prin diferite tipuri de antrenament, însă acest lucru poate fi controlat mult mai ușor. Există și acel tip de agresiune protectoare, deoarece prin comportamentul său dorește să își apere familia de un alt câine prezent în zonă sau de o persoană care le calcă pe teritoriul său sau se apropie prea mult de stăpân. Câinii care au fost răniți sau agresați prin orice fel de durere fizică tind să se dezlănțuie atunci când sunt abordați neașteptat pentru a îndepărta numite amenințări din jur.

Cum să îți calmezi prietenul patruped. Metodele pe care să le folosești atunci când este furios

De ce este animalul de companie nervos?
De ce este animalul de companie nervos?[Sursa foto: freepik]

Chiar dacă pare dificil uneori să îți calmezi patrupedu l, trebuie, pentru început, să observi toate semnalele care îl pregătesc pe acesta sa tace, indiferent de ce înseamnă acest lucru. În afară de mârâit și lătrat, există și alte semne pe care le poți observa la animalul tău, cum ar fi urechile înțepate, faptul că începe să respire des și necontrolat, fandarea sau contactul vizual direct față în față cu posibilul agresor.

Comportamentul agresiv al câinelui poate indica, de asemenea, că este temător sau se confruntă cu anumite amintiri neplăcute, iar în momentul în care se întâlnește cu o situație din viața lui, să își reia în minte ceea ce s-a întâmplat cu mult timp în urmă. La fel ca orice activitate pe care și noi, oamenii, o desfășurăm, câinele tău are nevoie de exercițiu pentru a putea reduce un comportament agresiv și a-și elibera energia într-un mod constructiv.
Asigurați-vă că vă luați câinele la plimbare regulat o dată sau de două ori pe zi, deoarece cu cât au mai multă energie, cu atât starea lor de spirit și emoțiile vor fi mai bune. Dacă acestora le lipsește energia pe care au dezlănțuit-o prin joacă, îi va fi mai greu să devină iritabil. În mod ideal, benefic este ca animalul vostru de companie să stea în preajma altor căței încă de mic pentru a învăța să reacționeze atunci când se întâlnesc și să vadă că nimic rău nu se poate întâmpla.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

De asemenea, crearea unor întâlniri regulate cu diferite persoane poate fi extrem de benefic, chiar dacă după primele socializări pare că nu dă semne, acesta se va obișnui treptat cu mirosul persoanei respective și cu toate intențiile pe care le are asupra lui. În momentul în care observați că nu se simte bine în prezența unor câini, cel mai bine ar fi să nu renunțați și îl îndepărtați de toți patrupezii, ci mai degrabă să îi oferiți posibilitatea, în plimbările voastre, să se întâlnească cu diferite animăluțe pentru a vedea că reușește să rezoneze cu alți prieteni necuvântători până la urmă. Are nevoie de libertatea de a-și alege și el prietenii. Puteți participa la cursuri de comportament cu animăluțul vostru, în cazul în care acesta este adoptat sau salvat, iar trauma provoacă schimbări bruște în felul în care se comportă. Dacă animalul nostru de companie este unul de talie medie sau mare, botnița ar putea fi soluția perfectă pentru a observa clar anumite restricții, chiar dacă vi se pare crudă sau că i-ar face rău prietenul necuvântător. Este posibil să dureze ceva timp până tovarășul vostru să se obișnuiască  cu o bucată de plastic care nu îl lasă să se exprime cum își dorește, însă va înțelege, în cele din urmă, și va găsi ceva normal ca atunci când îi veți  pune lesa la gât. Atunci când doriți să vă calmați cățelușul, important este să rămâneți și voi la fel de calmi și să nu îi oferiți starea de neliniște și de agitație, țipând la el sau făcând mișcări bruște, deoarece vă va percepe chiar și pe voi ca pe un pericol.

Comportament agresiv animale companie
Comportament agresiv animale companie[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cum să-ți lași câinele singur acasă în siguranță: 5 Sfaturi esențiale

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies