Cum să scapi de părul gras. 3 metode naturale

Cum să scapi de părul gras. 3 metode naturale
Cum să scapi de părul gras. 3 metode naturale

Aveți părul gras și nu știți cum să scăpați de această problemă? Noi vă dezvăluim 3 metode naturiste, care să vă ajute să aveți un păr strălucitor, fără exces de sebum.

Părul gras este o problemă foarte des întâlnită în rândul femeilor. Este adevărat că pe piață există foarte multe cosmetice care promit să vă scape de acest inconvenient, dar unele costă destul de mult. Iată cum trebuie să tratați părul gras, cu ingrediente naturale.

Cum tratați părul gras, cu remedii naturiste

Dacă și dumneavoastră vă confruntați cu neplăcuta problemă a părului gras, cu siguranță ați încercat o mulțime de produse, pe care ați cheltuit și o grămadă de bani.

Ceea ce puțină lume știe este că ingredientele naturale vă pot scoate din impas.

Iată cele mai bune 3 remedii naturiste pentru părul gras:

1. Ceaiul de mentă

Într-un ibric, puneți apă la fiert. Atunci când clocotește, o turnați în cană, peste un pliculeț de ceai de mentă sau câteva lingurițe de mentă uscată.

După câteva minute, strecurați ceaiul și adăugați în el și două linguri de oțet de mere. Lăsați-l să se răcească și apoi masați-vă scalpul cu el. Avantajul este că nu trebuie să vă mai clătiți părul după aceea.

2. Oțetul

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Pe lângă faptul că vă scapă de uleiul acumulat în exces pe scalp, oțetul previne și apariția mătreții, dar vă apără și de eventualele infecții.

Trebuie doar să amestecați o jumătate de cană de apă cu o ceșcuță de oțet. Masați-vă scalpul cu acest amestec și lăsați părul să se usuce singur. După aceea, vă puteți spăla părul în mod normal.

3. Bicarbonatul de sodiu

Deja celebru pentru multiplele întrebuințări, bicarbonatul de sodiu vă scapă chiar și de părul gras. Amestecați 3 lingurițe de bicarbonat cu apă și veți obține o pastă.

Aplicați-o pe scalp, masați și lăsați-o să acționeze pentru aproximativ 15 minute. După aceea, spălați-vă părul cu șampon.

De ce se îngrașă părul

Există mai multe motive pentru care părul dumneavoastră se îngrașă mai mult și mai repede decât ar fi normal. De exemplu, dacă suferiți de un dezechilibru al glandelor sebacee, automat veți avea și un exces de sebum.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

În mod normal, sebumul protejează pielea capului de substanțele nocive din aer. Totuși, atunci când este în exces, acesta face ca părul să aibă un aspect lucios și să stea lipit de cap.

De asemenea, părul gras poate fi, de fapt, o problemă de ordin genetic. Și stresul poate face ca părul să se îngrașe mai repede. Aveți grijă și la alimentație, pentru că grăsimile consumate în exces duc la îngrășarea părului.

Și produsele cosmetice, nepotrivite tipului dumneavoastră de păr, pot avea același efect nedorit. Dacă nu vreți să apelați la remediile naturiste pentru părul gras, aveți totuși grijă să respectați anumite reguli, pentru a scăpa de această problemă.

Spălați-vă părul doar cu un șampon translucid și nu cu unul cremos. Nu folosiți prea mult șampon atunci când vă spălați. De asemenea, clătiți-vă foarte bine părul cu apă rece.

Dacă folosiți balsam, puneți-l doar pe vârfurile părului, fără să atingeți scalpul. Șamponul uscat poate fi o soluție foarte bună, mai ales atunci când vă grăbiți și nu aveți timp să vă spălați părul. Acesta absoarbe uleiul de la rădăcina firului de păr.

Înlocuiți peria de păr cu un pieptene. Atunci când vă uscați părul cu foehnul, nu folosiți niciodată temperaturi prea mari și nu țineți aparatul prea aproape de cap.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies