Cum să scapi de petele de pe saltea și fotolii. Menajerele folosesc mereu această metodă

Cum să scapi de petele de pe saltea și fotolii. Menajerele folosesc mereu această metodă
Cum să scapi de petele de pe saltea și fotolii. Menajerele folosesc mereu această metodă

Gospodăria poate fi o sarcină dificilă, mai ales atunci când vine vorba de o curățenie profundă care implică chiar și eliminarea petelor de pe saltele.

Cu toate acestea, există o metodă care poate face această sarcină mult mai ușoară și mai eficientă, un truc adesea folosit de menajere, dar puțini sunt conștienți de el.

Citește și: Îngrijirea tenului toamna. Ghid detaliat pentru o rutină corectă și hidratantă!

Metoda secretă folosită de menajere împotriva petelor de pe saltea și fotolii

Este evident că în era tehnologiei actuale, avem la dispoziție instrumente care ne pot ușura mult viața, inclusiv în ceea ce privește activitățile de curățenie.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre o curățare profundă a saltelelor de pe paturi sau a canapelelor, nu toată lumea își permite să cheme firme specializate cu aparatură profesională pentru a rezolva această problemă.

Costurile pentru curățarea obiectelor de mobilier, în funcție de numărul și dimensiunea acestora, pot ajunge să depășească 1.000

de lei sau chiar mai mult. Totuși, există trucuri mici de curățenie care, pe lângă eficacitatea lor, nu vor afecta semnificativ bugetul și nu vor consuma mult din timpul prețios al cuiva.

Cei mai buni profesioniști în această privință sunt menajerele, care par să aibă o adevărată abilitate magică atunci când vine vorba de curățenie. Trucurile lor simple aduc întotdeauna rezultate excelente.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Soluția împotriva petelor de pe saltea

Experții în curățenie, cum ar fi menajerele cu experiență, au învățat că prevenția este cheia unei încăperi curate și sănătoase.

Acestea oferă sfaturi esențiale, precum aspirarea regulată a camerelor, mutarea periodică a mobilierului, cum ar fi paturile și scaunele, pentru a curăța în profunzime zonele unde praful se adună. Un alt aspect esențial pe care îl subliniază este ștergerea periodică a suprafețelor cu o cârpă umedă și detergent, o acțiune la fel de importantă pentru menținerea unui mediu curat și igienic în locuință.

Pentru a curăța saltelele de pe pat, canapelele sau fotoliile, poți folosi cu succes câteva ingrediente comune pe care, probabil, le ai deja în casă.

În acest sens, vei avea nevoie de o cană de săpun de vase, o mică cantitate de balsam de rufe, o lingură de bicarbonat de sodiu, o cană de apă și oțet alb. Aceste ingrediente sunt ușor accesibile și pot fi folosite eficient în procesul de curățenie.

Pentru a obține soluția de curățare, începe prin amestecarea atentă a săpunului de vase cu balsamul de rufe și apa caldă, astfel încât să obții o compoziție omogenă. Apoi, folosește o cârpă moale sau un burete pe care să-l înmoi în această soluție proaspăt preparată.

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

Cu mișcări delicate și circulare, poți freca suprafețele murdare, indiferent dacă este vorba despre canapeaua de catifea sau salteaua de pe pat. Acest proces va ajuta la îndepărtarea murdăriei și a petelor, lăsând în urmă suprafețe curate și proaspete.

Pasul următor este să adaugi bicarbonatul de sodiu în procesul de curățare. Presară generos acest praf pe saltea și lasă-l să acționeze timp de cel puțin 15-20 de minute.

Bicarbonatul de sodiu va contribui la eliminarea mirosurilor neplăcute și va absorbi eventualele pete persistente.

În final, utilizează cârpa sau buretele înmuiat în soluția de curățare pregătită anterior și șterge cu delicatețe toate suprafețele. Acest pas va ajuta la îndepărtarea oricăror reziduuri și la lăsarea saltelei sau a altor obiecte de mobilier curate.

Citește și: 7 sugestii pentru detoxifierea sănătoasă a organismului

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ostropel de pui cu piure ca la Gabriela Cristea acasă! Care sunt ingredientele sale secrete pentru mâncarea copilăriei

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Alexandra și Gagea au dat cărțile pe față! „Vrei să punem punct? Eu plec acasă!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți între patru ochi și ce decizie radicală au luat în privința relației lor

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies