Îngrijirea tenului toamna. Ghid detaliat pentru o rutină corectă și hidratantă!

Îngrijirea tenului toamna. Ghid detaliat pentru o rutină corectă și hidratantă!
Îngrijirea tenului toamna. Ghid detaliat pentru o rutină corectă și hidratantă!

Află din rândurile următoare cum trebuie să arate o rutină de îngrijire a tenului toamna.

Odată cu începutul toamnei, sezonul rece își face simțită prezența, iar de aceea pielea noastră poate să aibă de suferit. Cu toții știm că în anotimpul rece din cauza schimbărilor de temperatură, a factorilor externi și a trecerii de la cald la rece, tenul nostru este predispus la o deshidratare accentuată, care este nocivă mai ales pentru persoanele cu tenul uscat.

În acest caz, trebuie să fim conștienți de schimbările care se produc în natură și să acționăm în consecință astfel încât tenul nostru să fie hidratat și revitalizat.

Pe de altă parte, toamna este perioada în care tenul nostru nu mai este atât de expus la razele puternice ale soarelui, iar acest lucru ne permite să introducem în rutina noastră de îngrijire produse pe bază de retinol sau să apelăm la tratamente dermato-cosmetice pe care nu le-am putea face în sezonul cald.

Astfel, există atât avantaje și dezavantaje, dar cel mai important este să învățăm să păstrăm un echilibru, iar tenul nostru să nu aibă de suferit în urma acestor schimbări de temperatură.

Hidratare intensivă

Citește și: Rutina tenului uscat. Ghid detaliat pentru o rutină zilnică de îngrijire!

Îngrijirea tenului toamna. Ghid detaliat pentru o rutină corectă și hidratantă!

După cum spuneam, toamna tenul nostru este mai predispus la deshidratare, iar de aceea are nevoie de o hidratare intensivă. Acest lucru se poate realiza atât cu ajutorul cremelor hidratante, care trebuie să fie adecvate tipului nostru de ten, dar și a serurilor și tratamentelor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

În acest caz, produsele cu acid hialuronic, niacinamide și ceramide sunt esențiale și nu trebuie să lipsească din rutina noastră de îngrijire. Mai mult decât atât, putem să apelăm și la produse care conțin vitamina C pentru un aspect luminos al pielii.

Protecție solară

Chiar dacă razele soarelui nu mai sunt atât de puternice, acest lucru nu înseamnă că nu mai trebuie să folosim protecție solară. Este foarte important să înțelegem că trebuie să ne protejăm de razele UV ale soarelui, care există indiferent de anotimp și au capacitatea de a trece prin nori, având efecte nocive asupra tenului.

Astfel, dacă vrem să prevenim îmbătrânirea prematură a tenului și să nu ne confruntăm cu pete hiperpigmentare, atunci este esențial să aplicăm crema cu factor de protecție în fiecare dimineață și să o reaplicăm atunci când este nevoie.

 

Alimentație bogată în nutrienți

Citește și: Semne care indică lipsa unor vitamine și minerale din corp. Cum ne dăm seama de deficitul de vitamine?

Îngrijirea tenului toamna. Ghid detaliat pentru o rutină corectă și hidratantă!

Cu toții știm că ceea ce consumăm se vede la exterior, iar de aceea, pentru a avea o piele sănătoasă este foarte importantă să îi oferim organismului nostru alimente bogate în vitaminele și mineralele de care are nevoie.

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

În acest caz, consumul de alimente bogate în nutrienți este un pas esențial pe care trebuie să îl faci, indiferent de anotimp.

Cu atât mai mult, în anotimpul rece, atunci când trecem către alimente mai grase, mai consistente, care să ne țină de cald, ar trebui să nu uităm că organismul nostru are în continuare nevoie de fructe și legume, iar cele de sezon sunt de-a dreptul sănătoase și foarte nutritive.

Consumul de apă

Dacă pe parcursul verii obișnuiam să bem o cantitate semnificativă de apă din cauza temperaturilor crescute de afară, ei bine, odată cu sfârșitul acesteia, atunci când vremea începe să se răcorească, avem tendința să înlocuim apa cu ceaiuri calde, cafea, ciocolată caldă și alte băuturi calde, care nu sunt hidratante. Astfel, un alt factor care poate duce la deshidratarea tenului în anotimpul rece este consumul redus de apă. În acest caz, este foarte important să păstrăm un echilibru între hidratarea exterioară și cea interioară și să nu neglijăm niciuna dintre aceste etape.

Utilizarea măștilor hidratante

Îngrijirea tenului toamna. Ghid detaliat pentru o rutină corectă și hidratantă!

Măștile hidratante sunt un aliat de nădejde atunci când ne confruntăm cu o piele uscată și deshidratată. De aceea, nu te sfii să le folosești cu încredere ori de câte ori este nevoie. Le poți aplica fie pentru o perioadă scurtă de timp, sau poți chiar să apelezi la măștile care se lasă să acționeze pe întreg parcursul nopții pentru un plus de hidratare.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce trebuie să folosească femeile pentru a reduce aspectul de piele îmbătrânită al mâinilor. Trucul util pentru o piele mereu plăcută la atingere!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies