Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos

Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos
Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos

Daca te lupti cu kiogramele in plus si iti doresti sa lucrezi la aspectul tau fizic, atunci trebuie sa lucrezi la capitolul poftelor.

Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos. Daca te lupti cu kiogramele in plus si iti doresti sa lucrezi la aspectul tau fizic si sa ajungi sa ai o silueta mai supla, atunci trebuie sa lucrezi la capitolul poftelor. Poftele de mancare reprezinta cel mai mare dusman al tau. Reprezinta o dorinta intensa pentru anumite alimente, care poate deveni complet incontrolabila. Alimentele la care este foarte usor sa poftesti sunt numeroase insa, deseori acestea sunt alimente nesanatoase, procesate, ori cu un continut ridicat de zahar.

Iata cateva trucuri de cum sa scapi de tentatia de a manca nesanatos:

Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos
Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos[Sursa foto: PixaBay]

Nu pleca la magazin flamanda

Daca ai senzatie de foame ori poftesti la ceva anume, magazinele alimentare sunt probabil cele mai proaste locuri in care ai putea sa te afli. Te stimuleaza vizual si esti tentata sa cumperi mult mai mult decat ai nevoie in realitate.  

Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos
Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos [Sursa foto: PixaBay]

Bea apa

Setea este deseori confundata cu foamea ori pofta de mancare. Cand poftesti la ceva anume si te gandesti sa mananci, bea un pahar cu apa inainte. In cele mai multe cazuri pofta iti va disparea folosind acest truc. Un asemenea truc te poate ajuta inclusive sa pierzi in greutate, mancand mai putin.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Consuma mai multe proteine

Proteinele se digera greu si astfel te impiedica sa mananci in exces, intrucat te simti plin si satisfacut pentru mai mult timp. Cresterea aportului de proteine cu 25% din calorii poate sa reduca pofta de mancare cu 60%.

Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos
Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos[Sursa foto: PixaBay]

Indeparteaza-te de pofta

Cand simti o pofta, incearca sa te distantezi de ea. Ocupa-ti mintea cu altceva.

Intra la dus, fa o pliimbare. O schimbare a gandirii si a mediului te poate ajuta la oprirea poftei. Un alt truc pe care ai putea sa il incerci este folosirea gumei de mestecat.

Evita sa iti fie extrem de foame

Foamea vine deseori cu pofte mari. Incearca sa mananci regulat si sa ai la indemana gustari sanatoase. Evita pe cat de mult poti senzatia de foame si vei evita si aparitia poftelor.

Combate stresul

Stresul are puterea de a induce pofte de mancare si de a influenta comportamentele alimentare, in special pentru femei. Femeile stresate tind sa manance semnificativ mai multe calorii si au mai multe pofte decat femeile nestresate. In plus, stresul iti creste nivelul de cortizol in sange, hormon care te poate face sa te ingrasi.

Citeste si: Efectele stresului asupra ta

Citeste si: Cum să slăbești 4 kilograme în 14 zile cu paste făinoase



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies