Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos

Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos
Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos

Pofta de mancare este cel mai mare dusman al tau, atat atunci cand vine vorba de silueta, cat si cand vine vorba de sanatatea ta.

Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos. Pofta de mancare este cel mai mare dusman al tau, atat atunci cand vine vorba de silueta, cat si cand vine vorba de sanatatea ta. Pofta de mancare reprezinta in esenta ei o dorinta intensa sau incontrolabila pentru anumite alimente, mai puternica decat starea normala de foame. Si fiecare tanjeste la tot felul de alimente, nesanatoase, procesate, care au un continut ridicat de zahar.

Daca te lasi prada acestor pofte, in timp iti vei distruge silueta, dar si sanatatea. Iata cateva trucuri de cum sa scapi de tentatia de a manca nesanatos:

Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos
Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos[Sursa foto: PixaBay]

Nu te duce la supermarket flamanda

Un magazin alimentar este cel mai prost loc in care ai putea sa fii, atunci cand esti flamanda, ori napadita de pofte. Tentatia este foarte mare sa cumperi tot ce este mai nesanatos si mai gras si mai dulce.

Cea mai buna modalitate de a preveni poftele este sa faci cumparaturi dupa ce ai mancat. Niciodata sa nu mergi la supermarket flamanda.

Bea apa

Setea este deseori confundata cu foamea sau pofta de mancare. Simti o nevoie brusca de un anumit aliment? Mergi repede si bea un pahar cu apa. Vei descoperi apoi cum pofta se estompeaza pentru ca al tau corp era de fapt insetat.

In plus, consumul de apa multa are beneficia pentru sanatate. In special la persoanele de varsta mijlocie si inaintata, consumul de apa inainte de masa poate reduce pofta de mancare si poate ajuta la pierderea in greutate.

Consuma mai multe proteine

Atunci cand consumi mai multe proteine, iti vei reduce pofta de mancare si vei evita astfel sa mananci in exces. In plus, te vei simti plina si satisfacuta pentru mai mult timp.

Un mic dejun bogat in proteine reduce pofta in mod semnificativ.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Indeparteaza-te de pofta

Atunci cand simti pofta, cauta sa te indepartezi de tentatie. Fa o plimbare rapida, mergi sa faci un dus, muta-ti mintea la altceva. Deseori poftele trec in 30-60 minute de la sine.

Daca reusesti sa rezisti atat, nu vei mai manca apoi ceva nesanatos.

Evita sa iti fie extrem de foame

Foamea reprezinta principalul factor al poftelor. Ca sa eviti acele momente de foame extrema, planifica-ti mesele si tine la indemana o gustare sanatoasa mereu. Fie ca tii la birou nuci si alune crude pentru a rontai, fie ca ai acasa fructe uscate, iti poti opri poftele daca rontai o gustare mica si sanatoasa intre mese.

Gestioneaza stresul

Mancatul pe fond nervos este un fenomen extrem de bine cunoscut. Atunci cand esti trista, suparata sau nervoasa, corpul tau cauta sa se echilibreze la nivelul creierului, compensand cu o activitate relaxanta ce creste nivelul de setoronina. Printre aceste activitati se numara si mancatul, astfel ca apar poftele si satisfacerea lor iti da o stare temporara de bine. Cand te regasesti intr-un asemenea moment, cauta sa faci o alta activitate aducatoare de placere pentru tine, in locul mancatului.

Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos
Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Dormi suficient

Pofta de mancare este in mare masura afectata de hormonii care fluctueaza pe parcursul zilei. Privarea de somn perturba aceste fluctuatii si duce la o reglare deficitara a apetitului si la pofte puternice.  Din acest motiv, a dormi bine poate fi una dintre cele mai puternice modalități de a preveni apariția poftelor.

Citeste si: Ce să mănânci seara pentru a slăbi

Citeste si: Sfaturi pentru o digestie corectă si cum sa eviti balonarea



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies