Cum să te îmbraci în funcție de forma corpului

Cum să te îmbraci în funcție de forma corpului
Cum să te îmbraci în funcție de forma corpului

Află din rândurile următoare cum să îți adaptezi îmbrăcămintea în funcție de forma corpului.

Fiecare dintre noi ne dorim să arătăm impecabil indiferent de situație. Cu atât mai mult, atunci când participăm la un eveniment, vrem ca hainele să fie ca turnate pe noi și să avem parte de o apariție impecabilă. Din păcate, însă, fiecare dintre noi a trecut măcar o dată prin situația în care să vadă o rochie sau o bluză frumoasă, iar atunci când ajunge să o probeze să constante că nu i se potrivește.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că nu ne cunoaștem forma corpului.

Când le alegem haine, trebuie să ținem cont de mai multe aspecte, cum ar fi evenimentul la care participăm, codul vestimentar impus, dar și alte aspecte care țin de forma corpului. Descoperă din rândurile următoare cum să identifici corect forma corpului tău și ce haine să alegi în funcție de aceasta.

Îmbrăcăminte potrivită pentru silueta în formă de măr

Citește și: Cu ce se asortează verdele. 9 idei și combinații pentru o ținută de senzație

Cum să te îmbraci în funcție de forma corpului
Cum să te îmbraci în funcție de forma corpului[Sursa foto: freepik]

Citește și: 7 moduri simple de a te îmbrăca mai bine

Persoanele cu silueta în formă de măr sunt acelea a căror parte de sus este mai proeminentă decât cea de jos.

Astfel, de obicei, aceste persoane au umerii lați și bustul mai generos. În cazul acestor persoane, kilogramele în plus sunt mult mai evidente în zona abdomenului. De aceea, trebuie să aleagă ținute care să mascheze acest defect și să le pună în evidență calitățile.

Astfel, cele mai recomandate articole vestimentare pentru o astfel de siluetă sunt cele care atrag atenția în partea de sus a corpului. Bluzele și topurile cu un decolteu în V alungesc gâtul și atrag atenția către bust.

De asemenea, topurile cu detalii pe umeri sunt foarte recomandate pentru persoanele cu silueta în formă de măr, deoarece atrag atenția către partea superioară a corpului.

În privința rochiilor, rochiile care flatează o astfel de formă a corpului sunt rochiile empire, A-line și cele petrecute. Aceste rochii pun accent pe bust și se lasă lejer peste abdomen, creând senzația de o talie falsă și putând fi ajutate pentru un plus de confort.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

În partea de jos, se recomandă să optați pentru pantaloni cu talie medie sau înaltă, fuste A-line sau fuste creion, dar și pentru pantaloni evazați.

Ce să evitați atunci când aveți o siluetă în formă de măr

Hainele prea strâmte, materialele prea subțiri sau topurile scurte pot accentua zona abdomenului și creează un aspect vizual inestetic.

Îmbrăcăminte potrivită pentru silueta în formă de clepsidră

Cum să te îmbraci în funcție de forma corpului
Cum să te îmbraci în funcție de forma corpului[Sursa foto: freepik]

Silueta în formă de clepsidră este fără doar și poate una dintre cele mai flatante forme ale corpului, pe care fiecare doamnă și domnișoară și-o dorește să o aibă. Aceasta se caracterizează printr-o talie bine definită și proporții echilibrate între bust și șolduri.

Deși este o siluetă perfectă și în acest caz trebuie să optăm pentru articole vestimentare potrivite, care să evidențieze talia și să pună în valoare proporțiile echilibrate.

Astfel, cele mai bune haine pentru această siluetă sunt rochiile care sunt strânse în partea superioară și se evazează în partea inferioară, accentuând talia și echilibrând proporțiile. De asemenea, decolteul în formă de V sau în formă de inimă va crea un efect vizual plăcut în partea de sus. În privința taliei, aceasta poate fi accentuată prin intermediul unei curele.

Ce să evitați atunci când aveți o siluetă în formă de clepsidră

Hainele largi și fără formă, dar și materialele rigide ar trebui evitate de către persoanele care vor să își pună în evidență silueta.

Citește și: Alexandra încă se gândește la Patrick, după împăcarea cu Gagea! Cine a dat-o de gol și cum s-a apărat concurenta în fața celorlalți- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Îmbrăcăminte potrivită pentru silueta în formă de pară

Cum să te îmbraci în funcție de forma corpului
Cum să te îmbraci în funcție de forma corpului[Sursa foto: freepik]

Atunci când vorbim despre o siluetă în formă de pară ne referim la persoanele care au partea inferioară a corpului mai accentuată. Concret, fundul și coapsele sunt vizual mai mari decât partea superioară a corpului.

Astfel, în cazul în care ai o astfel de siluetă, fie poți să pui accentul pe partea de sus, ca să creezi un efect vizual de clepsidră, fie poți să îți evidențiezi coapsele, în funcție de preferințele tale.

În privința topurilor și bluzelor, se recomandă cele cu detalii la umeri și cele strânse în talie. Atunci când vine vorba de rochii, ai o paletă largă de unde poți alege. Rochiile A-line sunt cele care se ajustează în partea superioară și se lărgesc treptat de la talie în jos, echilibrând silueta. De asemenea, rochiile strânse în talie și evazate în partea inferioară echilibrează foarte bine proporțiile.

Pantalonii cu croială dreaptă sunt, de asemenea, recomandați pentru persoanele a căror siluetă este în formă de pară, deoarece echilibrează șoldurile și alungesc picioarele.

Ce să evitați atunci când aveți o siluetă în formă de pară

Evită croieli care adaugă volum în jurul șoldurilor, cum ar fi fustele plisate sau pantalonii cu buzunare laterale mari. De asemenea, materialele rigide și topurile strânse peste șolduri pot crea un aspect inestetic.

Te invitam și mâine, pe Kfetele.ro, pentru a descoperi universul nostru de fashion, de la podiumurile de modă globale până la străzile metropolelor, suntem mereu conectați la cele mai recente tendințe.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Îmbrăcăminte de cocktail pentru femei. Reguli de conduită pentru acest tip de eveniment

Vedetele din România care cheltuiesc foarte mulți bani pe pantofi. IREAL cum arată dressingurile lor!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies