Cum să-ți alegi ochelarii de soare în funcție de tipul de lentilă

Cum să-ți alegi ochelarii de soare în funcție de tipul de lentilă
Cum să-ți alegi ochelarii de soare în funcție de tipul de lentilă

Ochelarii de soare reprezintă un must-have, atunci când vine vorba de sezonul cald. Însă știați cum puteți alege o pereche cât mai potrivită pentru voi?

Aflați din rândurile următoare cum puteți să vă alegeți mai bine, perechea de ochelari de soare, în funcție de lentilele existente. În plus, descoperiți și ce modele de ochelari de soare se află la modă, în vara anului 2022.

 

Cum să-ți alegi ochelarii de soare în funcție de lentilă

Lentilele heliomate

Bineînțeles că nu putem vorbi despre ochelarii de soare, fără să-i integrăm în categorie și pe cei cu lentile heliomate sau altfel spus fotocromatice. Acestea sunt foarte utile, mai ales pentru persoanele care poartă în mod normal, ochelari de vedere, pentru că nu vor mai trebui să poarte două perechi de ochelari, una de vedere și alta de soare, ci doar una singură.

Aceste tip de lentile, heliomate, sunt cele care se închid atunci când luminozitatea crește, adaptându-se astfel la condițiile din mediul înconjurător. Cu toate acestea, efectul nu este unul instantaneu, ci durează câteva minute, deoarece acestea reacționează mai exact, la temperatură. Prin urmare, se poate întâmpla ca lentilele să rămână închise la o luminozitate mai scăzută, dacă temperaturile rămân reduse.

Ochelari de soare in functie de forma fetei
Ochelari de soare in functie de lentila[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum va organiza Sensy cununia civilă. Ce declarații a dat influencerița despre marele eveniment

Lentilele în degrade

Un alt tip de lentile, numai bun pentru ochelarii de soare, sunt cele în degrade. Acestea dețin o nuanță mai închisă în partea de sus, care se deschide treptat până în partea de jos a lentilei.

Sunt tipul de lentile care sunt versatile și se potrivesc pentru o purtare de zi cu zi. De asemenea, acest tip de lentile este la mare căutare în ultima vreme, datorită confortului vizual pe care îl oferă. În plus, dacă acestea sunt polarizate, sunt numai bune pentru condus, dar și pentru plimbările pe plajă.

Lentilele oglindă

Lentilele oglindă sunt și acestea cele care oferă protecție ridicată împotriva razelor UV, fiind utile și atunci când vine vorba despre mediile cu multă lumină.

Acest tip de lentilă se folosește mai ales în practicarea sporturile de iarnă (ski, snowboard etc.), datorită confortului oferit și a protecției, inclusiv în condiții de luminozitate foarte ridicată, provocată de reflectarea razelor de soare în stratul de zăpadă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

ochelari de soare tendinte
Ochelari de soare in functie de lentila[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cine este Iulia Albu. "Am lângă mine un om care mă susține 100%"

 

Ce ochelari de soare sunt la modă în 2022

Ochelari de soare cat eye

Ochelarii de soare de tip cat eye sunt cei care se întorc cu pași repezi și în tendințele anului 2022. Acest model este unul deosebit și actual, evidențiază feminitatea și încrederea în sine. Bineînțeles că este un tip de ochelari de soare care este disponibil și în variante unisex sau pentru bărbați, care dețin forme geometrice și contur bine pus în valoare.

În plus, ramele de soare cat eye sunt perfecte pentru orice formă a feței.

Ochelari de soare geometrici

Acest tip de ochelari de soare, cel cu ramele geometrice, rămân de asemenea în trenduri, fiind încă considerați ca fiind un accesoriu atrăgător. Indiferent de forma geometrică aleasă, toate se află la modă în anul 2022. Pentru persoanele care au o față cu linii rotunjite, acestea pot purta cu încredere ochelarii de soare care au o ramă pătrată sau unghiuri mai ascuțite. Astfel, prin intermediul acestora, trăsăturile se vor armoniza.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ochelari de soare in functie de lentila[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: 5 Ținute casual de vară pentru femei de 40 de ani, potrivite pentru orice siluetă

Ochelari de soare sport

Ochelarii de soare sport se afla și ei în preferințe, în acest an, datorită faptului că se pot integra cu succes în ținutele de zi cu zi. Prin urmare, tot ce ar trebui să faceți este să alegeți o pereche cu ajutorul căreia să vă exprimați stilul și personalitatea, cel mai bine.

Ochelari de soare fără rame

Pentru persoanele care preferă să adopte un stil minimalist sau avangardist,  ochelarii de soare fără ramă  reprezintă alegerea perfectă. Acest tip de ochelari de soare deține o varietate excelentă de modele, care poate satisface orice gust. Indiferent de forma sa, simplă, clasică, extravagantă, cu detalii neașteptate sau cu un contur creative, orice alegere este bine-venită.

ochelari de soare 2022
Ochelari de soare in functie de lentila[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: „Dar nu-mi voi spăla rufele în public…” Livia Graur a divorțat



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cine este Iulia Albu. "Am lângă mine un om care mă susține 100%"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies