Cum sa-ți faci sprâncenele în funcție de forma ochilor

sprancene in functie de forma ochilor
Sprancene în funcție de forma ochilor

Sprâncenele au un rol foarte important în fizionomia feței, atât la femei, cât și la bărbați. De aceea, este esențial ca forma lor să fie potrivită formei feței, dar și a ochilor. De asemenea, modul în care ne machiem sprâncenele ar trebui să fie unul ce se potrivește cu întregul nostru chip.

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt modalitățile pentru a îți face sprâncene în funcție de forma ochilor, dar și sfaturi pentru o îngrijire oprimă a sprâncenelor.

Cum să-ți faci sprâncenele în funcție de forma ochilor

Citește și: Pași pentru a-ți găsi stilul vestimentar Ideal. Cum să evidențiezi personalitatea ta în garderobă!

cum sa iti faci sprancenele
Cum să îți faci sprâncenele[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 4 moduri naturale prin care îți poți exfolia tenul

Chiar dacă admirăm anumite forme de sprâncene, este esențial ca acestea să se potrivească cu forma ochilor noștri, pentru a nu arăta bizar. Sprâncenele au capacitatea de a schimba proporția trăsăturilor faciale. Spre exemplu, o față pătrată poate părea mai lungă dacă vei crea un arc la finalul sprâncenelor.

Ochi rotunzi

forma sprancene
Forma sprâncene[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

În cazul în care ai ochii rotunzi, evită să creezi o formă mult prea rotundă și a sprâncenelor, pentru că nu vei face decât să dai impresia unor ochi mici. Pentru ca privirea ta să fie una seducătoare, alege să îți lași sprâncene să crească cât mai mult în lungime.

Sprâncenele trebuie să fie ușor înclinate și alungite, pentru a accentua forma rotundă a ochilor.

Ochii migdalați

stilizarea sprancenelor
Stilizarea sprâncenelor[Sursa foto: Freepik]

Acești ochi au forma migdalei, iar machiajul arată superb pe acest stil de ochi. Pleoapa inferioară are mai multă piele expusă decât ochii rotunzi. Deoarece ochii migdalați sunt de obicei mai mari, este recomandat să vă stilizați sprâncenele cât mai stufos și natural.

Acestea pot fi rotunde sau drepte.

Ochii apropiați

Există unele persoane care au ochii ceva mai apropiați. În acest caz, va exista mai puțin spațiu între pleoape. Este nevoie ca sprâncenele să ofere impresia inversă și de aceea este nevoie ca sprâncenele să fie mai apropiate una de cealaltă.

Ochii îndreptați în jos

Persoanele care au acest gen de ochi ar trebui să evite sprâncenele drepte.

Totuși, este recomandat să își stilizeze sprâncenele astfel încât să creeze o arcuire unghiulară. Astfel, se va crea impresia de lifting al feței.

Citește și: Maria Constantin, înșelată de soț în propria casă: „I-am spus că îi plătesc eu cameră la hotel”. Vedeta a recunoscut că a fost infidelă la rândul ei- kanald.ro

Citește și: De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...- stirilekanald.ro

Sfaturi pentru îngrijirea sprâncenelor

sprancene 2023
Sprâncene 2023[Sursa foto: Freepik]

La fel ca lungimea genelor, densitatea sprâncenelor are legătură și cu genetica. În ultimii ani au fost la modă sprâncenele stufoase și de aceea doamnele și-au dorit să aibă sprâncene cât mai dese. Chiar dacă în mod natural nu dispui de astfel de sprâncene, poți apela la câteva trucuri. Uleiul de ricin este foarte eficient pentru creșterea părului.

Așa cum îl folosești pentru păr, îl poți utiliza și pentru sprâncene. Tot ce trebuie să faci, este ca în fiecare seara după ce te-ai demachiat, să aplici ulei de ricin pe sprâncene, cu ajutorul unui bețișor de urechi. E ste important să îl lași peste noapte, pentru un efect total. De asemenea, evită să te pensezi mai mult decât este cazul, deoarece nu vei face decât să îți subțiezi firul de păr. Cel mai indicat este să apelezi la un cosmetician specializat, care va știi exact cum să aibă grijă de sprâncenele tale, astfel încât să ai un look frumos.

După ce ai ales forma ideală de sprâncene pentru fizionomia feței tale, este esențial să știi cum să le machiezi, astfel încât să arate cât mai frumos. De aceea, primul pas este să alegi un produs potrivit, pe care să îl manevrezi cu ușurință. Pe piață există numeroase produse de machiaj din care să alegi: fard de sprâncene, creion normal sau creion retractabil, gel de fixare a sprâncenelor. După ce ai găsit produsele potrivite pentru tine și pentru stilul de machiaj, fii sigură că alegi nuanța potrivită, în funcție de culoarea părului tău. Aceasta trebuie să fie întotdeauna puțin mai deschisă decât părul.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Garderoba cu Stil semnată de Maria Ioana: Cum purtăm ținutele albe. Sfaturi pentru a crea look-uri impecabile/ EXCLUSIV

FOTO INCENDIAR! Inna s-a pozat în așternuturi. Cântăreața i-a ÎNNEBUNIT pe fani cu formele ei

Nu te așteptai la asta! Așa arată casa lui Salman Khan și a Iuliei Vântur

Pierdere imensă în muzica românească. Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a murit

Are Maria Constantin mania curățeniei? Cât de mult timp petrece artista făcând curat în casă. “Mă gândesc dacă eu sunt așa acum, cum voi fi peste 10-15 ani?”

Maria Constantin, înșelată de soț în propria casă: „I-am spus că îi plătesc eu cameră la hotel”. Vedeta a recunoscut că a fost infidelă la rândul ei

De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...


Cookies