Cum să-ți protejezi inima: 3 limite emoționale de stabilit înainte să te îndrăgostești din nou

limite sanatoase in relatie
Cum să-ți protejezi inima: 3 limite emoționale de stabilit înainte să te îndrăgostești din nou

Sentimentul de iubire poate apărea atunci când te aștepți mai puțin. Însă știai cum să îți protejezi inima?

Află din rândurile următoare, care sunt principalele limite emoționale pe care le ai de stabilit, înainte de a intra într-o nouă relație.

 

Limite emoționale de stabilit înainte de a te îndrăgosti din nou

1. Nu îți compromite sentimentul de sine

Nu există nimic mai devastator decât să-ți pierzi încrederea în tine.

Ne face să credem că nu suntem suficient de buni pentru cineva sau că nu ne descurcăm bine în relații. Putem trăi săptămâni, luni sau chiar ani simțindu-ne neiubiți, iar asta ne poate duce într-un loc în care avem o părere foarte proastă despre noi înșine. Ca să fii gata pentru o nouă relație, e esențial să ai încredere în cine ești și să te accepți cu mândrie, fără să încerci să fii ceea ce crezi că altcineva ar vrea să fii.
E important să te cunoști bine și să ai suficientă încredere în tine ca să nu lași pe nimeni să-ți ia asta.

  • Primul motiv este că atragi oameni care sunt la fel ca tine. Dacă nu te simți bine cu tine, persoana pe care o vei atrage nu se va simți nici ea bine cu ea însăși. Ține minte, nimeni nu te poate „repara” cu dragostea lor. În plus, dacă relația e toxică, va fi și mai greu să lucrezi la propria ta dezvoltare.
  • Al doilea motiv pentru care încrederea în tine este crucială înainte de a intra într-o nouă relație este că vrei să fii autentic. Mulți oameni încearcă să se modeleze după ce cred că ar vrea partenerul, dar asta duce la o relație bazată pe o versiune falsă a ta. Când nu mai poți susține această fațadă, relația se prăbușește, iar partenerul nu înțelege ce s-a schimbat.

Citește și: Idei de activități pentru cupluri cu un buget redus. Bucură-te de compania persoanei iubite în confortul propriei locuințe!

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

limite in relatii
Cum să-ți protejezi inima: 3 limite emoționale de stabilit înainte să te îndrăgostești din nou[Sursa foto: freepik]

Citește și: Înțelege de ce un bărbat cere spațiu: Cele 4 moduri în care trebuie să procedezi

2. Nu lăsa pe nimeni să-ți submineze instinctele

Să recunoști și să acționezi în funcție de steagurile roșii este o abilitate esențială, mai ales după ce ai trecut printr-o despărțire dureroasă. Odată ce ți-ai dezvoltat această abilitate, trebuie să o protejezi și să ai încredere în instinctele tale. Ignorarea acestor semnale poate fi motivul pentru care ai suferit în relația anterioară. Un steag roșu este acel lucru care te face să te oprești și să te întrebi, încă de la începutul unei relații, dacă este ceva ce îți dorești în viața ta sau

nu. Din păcate, mulți dintre noi, mai ales femeile, tind să treacă cu vederea aceste semnale, gândindu-ne că le putem schimba cu dragostea noastră.

Realitatea este că un steag roșu se poate transforma într-unul verde doar dacă persoana respectivă vrea să facă o schimbare. De aceea, dacă îți dorești o relație sănătoasă, trebuie să îți antrenezi capacitatea de a recunoaște steagurile roșii și, cel mai important, să iei măsuri când le observi.

Dacă identifici un steag roșu, oprește-te și întreabă-te dacă poți trăi cu acel comportament. Dacă nu, e mai bine să pleci și să nu pierzi timpul cu cineva care știi că te-ar putea răni în viitor.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Mia a murit la 8 ani, după ce medicii au trimis-o acasă. Copila suferea de o boală gravă, dar medicii au diagnosticat-o cu o banală răceală- stirilekanald.ro

la ce sa ai grija cand intri intr-o relati
Cum să-ți protejezi inima: 3 limite emoționale de stabilit înainte să te îndrăgostești din nou[Sursa foto: freepik]

3. Protejează-ți propria viziune pentru viitor

Când treci printr-o despărțire dureroasă, e ușor să cazi în capcana de a crede că viitorul tău e lipsit de speranță. Mulți simt că nu vor mai iubi sau nu vor mai fi iubiți niciodată, mai ales pentru că își imaginau un viitor alături de acea persoană. Poate că v-ați făcut planuri împreună, despre căsătorie, copii, călătorii și o viață fericită. Când această viziune dispare, e greu să crezi că visul tău de fericire mai poate deveni realitate. Dar adevărul este că, dacă îți antrenezi „mușchiul minții” și începi să vizualizezi din nou un viitor, dragostea pe care o cauți este posibilă. Lumea e mare și sunt șanse enorme să găsești persoana potrivită pentru tine. Începe prin a-ți imagina clar cum vrei să fie viitorul tău, ce fel de persoană îți dorești lângă tine și cum te va face să te simți. Dar nu uita să îți vizualizezi și viața ta independentă, dincolo de o relație romantică – una care să te facă fericit și împlinit, cu sau fără un partener.

Construiește o viață  care să te împlinească și care să atragă persoana potrivită în mod natural. Odată ce ai această viziune clară, protejeaz-o. Nu lăsa pe nimeni să îți fure speranța de a avea viața și dragostea pe care le meriți. Partea bună e că poți lucra la acest „mușchi mental” chiar de acasă, cu sprijinul celor dragi, al unui terapeut sau coach, sau chiar pe cont propriu. Ești capabil să îți construiești viitorul așa cum vrei!

cum sa iti protejezi inima intr-o noua relatie
Cum să-ți protejezi inima: 3 limite emoționale de stabilit înainte să te îndrăgostești din nou[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Înțelege de ce un bărbat cere spațiu: Cele 4 moduri în care trebuie să procedezi

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Patrick o iubește pe Bianca? Robert face dezvăluiri incendiare: "Se simte că e ceva mai mult..." Tânărul simte că iubitul lui Giuly ar da orice ca să-l vadă descalificat

Inundații catastrofale, la Galați: patru oameni au murit, iar străzile au fost măturate de ape. Iadul s-a dezlănțuit pe pământ


Cookies