Înțelege de ce un bărbat cere spațiu: Cele 4 moduri în care trebuie să procedezi

de ce un barbat cere spatiu
Înțelege de ce un bărbat cere spațiu: Cele 4 moduri în care trebuie să procedezi

În unele momente, partenerul ne poate cere o pauză, având nevoie de mai mult spatiu. Însă știai cum trebuie să procedezi în această situație?

Află din rândurile următoare, ce ar trebui să eviți să faci, atunci când partenerul tău de cuplu cere o pauză și simte nevoia de mai mult spațiu, dar și ce să faci atunci când se întoarce la tine.

 

Ce să faci când un bărbat cere spațiu

1. Evită să te agăți de el atunci când are nevoie de spațiu

Atunci când el are nevoie de spațiu și te simți dezamăgită, nu reacționa pedepsindu-l sau acuzându-l că e indisponibil emoțional. Nu te agăța de el sau nu începe să te plângi. E natural să te simți destabilizată când un bărbat se retrage, și aceste sentimente pot declanșa temeri de abandon, făcându-te să te temi de pierderea lui. Dacă ai experimentat sentimente de abandon în copilărie, acestea pot influența modul în care reacționezi în relațiile viitoare.

Atunci când te simți panicată și speriată, e tentant să îți exprimi dragostea în mod exagerat și să îți ceri scuze pentru comportamentele anterioare, dar asta poate încuraja comportamentele negative. În loc să acorzi mai multă atenție atunci când el se retrage, concentrează-te pe oferirea de afecțiune și apreciere atunci când el este deschis și dornic să te iubească. Nu lua ca garantate momentele în care el se comportă frumos și oferă-i apreciere în acele momente.

Citește și: Andreea Marin, declarații sincere despre lucrurile pe care o femeie nu trebuie să le accepte la un bărbat: “E bine să deschizi ochii.”

partenerul are nevoie de spatiu
Înțelege de ce un bărbat cere spațiu: Cele 4 moduri în care trebuie să procedezi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Ce spune Florin Călinescu despre relațiile cu femeile. “Femeia este o creație a lui Dumnezeu care se plictisește.”

2. Concentrează-te pe redirecționarea ta

Este obișnuit ca, a tunci când te îndrăgostești, toată energia ta să se concentreze pe el, similar modului în care Pământul se învârte în jurul soarelui. Când partenerul tău are nevoie de spațiu, vezi asta ca pe o oportunitate de a redirecționa energia ta spre lucruri care îți aduceau bucurie înainte ca relația să-ți schimbe perspectiva.

În această perioadă, concentrează-te pe a te iubi pe tine însăți. Fii blândă cu tine și dă-ți voie să simți toată panica care apare. Nu acționa impulsiv din cauza acestor emoții; observă-le, respectă-le și nu te judeca pentru ele. Poți, de asemenea, să înveți tehnici de auto-liniștire, astfel încât să fii mai puțin tentată să-l contactezi și să fii mai bine pregătită pentru a face față respingerii și incertitudinii în alte aspecte ale vieții tale.

pauzele in relatii
Înțelege de ce un bărbat cere spațiu: Cele 4 moduri în care trebuie să procedezi[Sursa foto: freepik]

3. Dacă se întoarce la tine, fă-ți timp pentru a lua o decizie sănătoasă

Nu ridica ziduri emoționale și nu fi dificilă, dar fii deschisă și sinceră despre cum te simți și despre temerile tale legate de viitor. Este important să-i explici că nu poate ocupa același spațiu atât de mult timp, fără a avea o conexiune reală.

Spune-i că acest lucru afectează încrederea pe care o ai în relație. Când se întoarce și este mai receptiv la ascultarea nevoilor tale, folosește ocazia pentru a discuta deschis despre sentimentele tale și pentru a ajuta relația să se vindece. Nu-l pune la încercare sau nu-i cere să facă eforturi suplimentare pentru a-ți recâștiga încrederea. Pur și simplu, conversați sincer despre temerile și nevoile voastre și luați lucrurile pas cu pas, respectând ritmul fiecăruia.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

ce trebuie sa faci cand partenerul are nevoie de spatiu
Înțelege de ce un bărbat cere spațiu: Cele 4 moduri în care trebuie să procedezi[Sursa foto: freepik]

4. Evită semnalele amestecate și comportamentul dramatic

Când încerci să încetinești procesul de reconectare, eviți situația în care te afli între a te apropia și a te îndepărta simultan. Nu mai alergi spre el și apoi te simți nesigură și panicată în același timp. Această alternare constantă te va face să te comporți nevrotic și emoțional, iar în final nu te vei simți nici în control, nici mulțumită de cum gestionezi relația. Este important să te simți bine cu tine însăți, indiferent de ceea ce face el.

motivele pentru pauzele in relatii
Înțelege de ce un bărbat cere spațiu: Cele 4 moduri în care trebuie să procedezi[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

6 semne de compatibilitate care îți vor arăta dacă relația ta este pe drumul cel bun

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies