Cum se aplică fardul de obraz. Reguli esențiale pentru un machiaj spectaculos!

Cum se aplică fardul de obraz. Reguli esențiale pentru un machiaj spectaculos!
Cum se aplică fardul de obraz

Află din rândurile următoare cum trebuie să aplici fardul de obraz astfel încât să ai parte de un machiaj spectaculos.

Toate doamnele și domnișoarele își doresc să aibă un machiaj impecabil, mai ales atunci când participă la anumite evenimente importante, dar și în viața de zi cu zi. Pe lângă machiajul ochilor, este foarte important să acordăm o atenție sporită și machiajului feței. Acesta ne completează lookul final și ne oferă un aspect spectaculos, punându-ne în evidență trăsăturile feței.  

În cadrul unei emisiuni, Marina Nikolof, makeup artist, a oferit câteva sfaturi esențiale care să ne ajute să realizăm un machiaj spectaculos.

Un element foarte important de care trebuie să ținem cont atunci când realizăm machiajul feței este fardul de obraz sau blushul.

Cum se aplică fardul de obraz[Sursa foto: freepik]

Blushul este o pudră colorată care ajută tenul să capete o nuanță mult mai frumoasă. Dă o dulceață tenului .”, a spus makeup artistul.

Pregătește-ți tenul

Înainte să aplicăm fardul de obraz, trebuie să parcurgem alți pași esențiali care să ne ajute să realizăm un machiaj complet al feței.

Trebuie să aplicăm o bază specială care să ofere machiajului un plus de rezistență și luminozitate. Ulterior, aplicăm fondul de ten, care trebuie să fie potrivit tenului nostru, iar apoi conturăm fața cu ajutorul conturingului, evidențiind trăsăturile.

Alege nuanța potrivită

Cum se aplică fardul de obraz
Cum se aplică fardul de obraz[Sursa foto: freepik]

Pe piață există o mulțime de produse speciale pentru obraji, care diferă atât din punct de vedere al texturii, cât și al nuanței.

Fardul de obraz se găsește atât sub formă lichidă, cât și sub formă de pudră sau cu o textură cremoasă. Specialistul în domeniu ne recomandă să folosim fardul de obraz de tip pudră deoarece acesta este mai ușor de aplicat.

La rândul său, blushul are diferite nuanțe, care trebuie alese cu grijă în funcție de culoarea tenului. Astfel, potrivit specialistului în domeniu, persoanele cu tenul măsliniu au o paletă largă de unde pot alege, putând opta atât pentru nuanțe de piersică mai proeminentă, cât și pentru nuanțe la deschise, în funcție de preferințe.

În schimb, persoanelor cu tenul deschis le este recomandat să folosească nuanțe de blush mai deschise, piersicuță sau rose pudrat.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

În cazul persoanelor cu tenul foarte pigmentat, makeup artistul le recomandă să opteze pentru culori mai pigmentate, de tipul roz coral.

Nu este o regulă să asortăm blushul cu rujul.

Ne uităm, în schimb, la trăsături .”, a precizat makeup artistul.  

Alege pensula potrivită

Cum se aplică fardul de obraz[Sursa foto: freepik]

Dacă vrei să aplici corect fardul de obraz, este foarte important să folosești o pensulă potrivită. Aceasta trebuie să fie mai mare, cu formă oblică, specială pentru aplicarea fardului de obraz. În cazul în care optezi pentru un fard de obraz cremă sau lichid, atunci poți folosi un burețel special sau îl poți aplica și cu ajutorul degetelor.

Aplică fardul de obraz

Citește și: Cum să aplici corect fardul de obraz. Obține un aspect impecabil și proaspăt cu aceste sfaturi profesionale!

Cum se aplică fardul de obraz
Cum se aplică fardul de obraz[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, atunci când aplicăm fardul de obraz, trebuie să zâmbim și să observăm partea superioară a pometelui. Cu ajutorul pensulei, luăm o cantitate rezonabilă de fard, iar apoi aplicăm doar deasupra pometelui prin mișcări de tapotare.

De asemenea, este important să folosești mișcări ușoare și scurte, fără să apeși prea tare, pentru a evita aplicarea unei cantități prea mari de produs.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Estompează excesul de produs

Cum se aplică fardul de obraz
Cum se aplică fardul de obraz[Sursa foto: freepik]

În cazul în care ai aplicat prea mult produs, cu ajutorul unei pensule curate, poți să estompezi excesul de produs prin mișcări de tapotare. De asemenea, poți să folosești cu ușurință și o pudră în nuanță naturală, pentru a diminua din intensitatea fardului.

Finalizează procesul aplicării fardului de obraz

Citește și: Trucuri pentru un machiaj natural. Care sunt pașii pentru un machiaj perfect pentru zi!

Cum se aplică fardul de obraz
Cum se aplică fardul de obraz[Sursa foto: freepik]

După ce ai aplicat fardul de obraz, poți să completezi machiajul cu ajutorul unui iluminator, pe care să îl aplici cu ajutorul unei pensule de tip evantai pe partea superioară a pomeților. Ulterior, fixează machiajul cu ajutorul unui spray de fixare, care îți oferă rezistența dorită și un aspect plăcut.

Te invităm și mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Corectează imperfecțiunile feței din machiaj. Cum să nu exagerezi cu iluminatorul și să obții un aspect natural

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies