Cum se face siropul de soc

Cum se face siropul de soc
Cum se face siropul de soc

Siropul de soc se poate prepara și în casă, după o rețetă simplă, în care puteți pune zahăr sau miere. Este o băutură naturală, sănătoasă și extrem de gustoasă.

Dacă vă place siropul de soc, dar nu ați mai băut de mult, încercați să-l preparați acasă. Se face foarte repede, din doar câteva ingrediente și este o băutură aromată, care va aduce numai beneficii organismului. 

Siropul de soc, o băutură gustoasă și sănătoasă

Florile de soc sunt parfumate și vă ajută să preparați în casă o băutură senzațională. Cei care ați avut bunici la țară cu siguranță ați gustat din delicioasa socată. 

Puteți face și un sirop de soc, la fel de aromat și de gustos. Avantajul este că siropul poate fi păstrat mai multe luni, spre deosebire de socată. Florile se culeg prin mai și dacă le preparați cu zahăr veți obține un sirop natural, perfect pentru sezonul rece. 

Bineînțeles că puteți folosi îndulcitori, ca zaharina sau ștevia, în locul zahărului.

De asemenea, și mierea este la fel de recomandată. 

Siropul va fi gata în doar 10 minute, așa că nu aveți nicio scuză să nu încercați această rețetă. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ingrediente:

  • flori de soc
  • 500 ml de apă
  • 500 g de zahăr (miere sau îndulcitori)
  • zeama și coaja de la o lămâie 

Cum se prepară siropul de soc

Spălați foarte bine florile de soc, cu multă apă rece. Sunt șanse mari să există insecte în acestea, pentru că aroma puternică a socului le atrage destul de tare. 

Lăsați-le să se scurgă, după care alegeți cu atenție floricelele de soc de pe fiecare crenguță. Într-o crăticioară, puneți pe foc apa, zahărul și coaja de lămâie. 

Lăsați acest sirop să fiarbă aproximativ 10 minute.

După aceea, dați crăticioara la o parte de pe aragaz și adăugați zeama de lămâie. Siropul trebuie să se răcească și de-abia apoi puteți adăuga florile de soc

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Acestea nu se fierb! Este suficient să acoperiți crăticioara cu un capac și să lăsați florile în suc la macerat. Ideal ar fi să băgați cratița în frigider, pentru aproximativ 5 zile. 

Dacă nu vreți să folosiți zahăr, puneți pe foc doar apa și coaja de lămâie. Lăsați să fiarbă câteva minute și după ce compoziția ajunge la temperatura camerei puneți îndulcitorul sau mierea. Tot atunci adăugați și zeama de lămâie, puneți florile de soc și băgați cratița acoperită în frigider 5 zile.  

După această perioadă, strecurați siropul, ca să scăpați de flori. Apoi îl puneți în sticle și închideți foarte bine capacele. Dacă nu folosiți zahăr, trebuie să știți că siropul nu va rezista în sticle. 

De aceea, trebuie băgat în congelator.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies