Cum se pune corect conopida la murat. Rețetă simplă pentru iarnă

Cum se pune corect conopida la murat. Rețetă simplă pentru iarnă
Cum se pune corect conopida la murat. Rețetă simplă pentru iarnă

Conopida murată este un adevărat deliciu în sezonul rece. Iată o rețetă simplă, prin care poți obține cea mai bună conopidă, care va rezista toată iarna.

Toamna și-a intrat deja în drepturi, iar gospodinele știu că a început sezonul murăturilor. Acum este momentul pentru a umple cămara cu cele mai bune legume murate. Conopida nu trebuie să lipsească de pe lista dumneavoastră. 

Cea mai simplă rețetă pentru conopidă murată

Conopida murată este delicioasă și în plus, aduce și foarte multe beneficii organismului. Această legumă conține sulforafan, care aută în prevenirea cancerului.

Nu mai vorbim despre toate vitaminele și mineralele din conopidă, care întăresc sistemul imunitar. 

Așadar, nu aveți nicio scuză să nu puneți pentru la iarnă câteva borcane de conopidă murată, din care să mâncați pe întreaga durată a sezonului rece. 

Iată ingredientele de care aveți nevoie:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • 3 kilograme de conopidă
  • morcovi
  • sfeclă roșie
  • usturoi
  • boabe de piper
  • boabe de muştar
  • sare grunjoasă
  • rămurele de cimbru
  • frunze de ţelină
  • foi de dafin

Curățați conopida de frunze și dați la o parte și cotoarele.

Într-o oală mai mare, puneți apă la fiert și adăugați sare în ea. La fiecare litru de apă puneți o lingură de sare. De asemenea, puneți și boabe de piper și de muștar. Aveși grijă ca apa să nu fiarbă, ci doar să se încălzească suficient de mult, încât sarea să se topească. 

Așezați conopida în borcane, puneți și rondele de morcovi, bucățele de sfeclă roșie, frunze de țelină, cimbru, foi de dafin, căței de usturoi și boabe de piper.

Turnați apă în fiecare borcan, astfel încât zeama să fie egală cu jumătate din volumul borcanului. Puneți capacele, înfiletați-le bine și lăsați conopida în cămară. Aceasta va fi murată în cel mult două săptămâni. 

Beneficiile conopidei murate

Așa cum vă spuneam, conopida murată este un aliment care nu trebuie să lipsească din alimentația noastră, mai ales în sezonul rece, când organismul are nevoie de mai mulți nutrienți pentru a rezista.

Conopida este bogată în potasiu, care ajută sistemul cardio-vascular. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

De aceea, este indicat să mâncați constant conopidă, pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge. În plus, datorită potasiului pe care îl conține, conopida vă reglează ritmul cardiac, dar și tensiunea arterială. 

Tot conopida vă poate fi de ajutor atunci când vă confruntați cu probleme inflamatorii. Conține vitamina C, vitamina K, riboflavin, niacin, magneziu, fosfor, fibre, vitamina B, acid folic, dar și mangan. 

Toate acestea sunt de un real ajutor și pentru sănătatea creierului. Conopida este recomandată și în cazul femeilor însărcinate, pentru că ajută semnificativ în dezvoltarea creierului la bebeluș. Într-o zi, un adult sănătos ar trebui să consume aproximativ 300 de grame de conopidă murată.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies