Cum se realizează un machiaj pentru tenul acneic

machiaj ten acneic
Machiajul pentru tenul acneic

Indiferent de vârstă, o mulțime de femei se confruntă cu acneea, care poate deveni o problemă serioasă. Atunci când vine vorba de machiaj, persoanele care au ten acneic întâmpină unele dificultăți.

În cadrul unei emisiuni, un makeup artist a explicat cum trebuie efectuat un machiaj corect, atunci când te confrunți cu acneea, dar și ce produse sunt potrivite pentru un astfel de ten.

Cum alegi produsele de machiaj pentru tenul acneic

machiaj pentru ten acneic
Machiajul pentru tenul acneic[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Care este rutina de îngrijire a tenului. Cei 3 pași care te vor ajuta să ai un ten strălucitor!

Un ten acneic are nevoie de o îngrijire și o atenție amănunțită. Este foarte important să alegem produsele corespunzătoare, pentru a nu agrava problema, dar și pentru ca machiajul să arate frumos. Pentru ca machiajul să arate splendid, rutina de îngrijire de dinainte este esențială.

„În primul rând trebuie să folosească o cremă hidratantă potrivită tenului lor, ceva matifiant. Ar fi bine să aplice și un primer matifiant, pentru că ajută să aibă o aderență mai bună fondul de ten pe piele.”

, a mărturisit specialistul.

Cu ce aplicăm produsele de machiaj pentru tenul acneic

Deși femeile ce se confruntă cu acneea obișnuiesc să aplice mai mult produs pe ten, este important de știut că o astfel de procedură nu va arăta mai bine. Cheia către un machiaj cu un aspect natural este produsul potrivit.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

„Există produse cu o acoperire mai mare și cu o rezistență mai mare la transfer. Foarte multe fete își doresc să acopere și aplică multe straturi și pare prea încărcat tenul. Pe noi ne interesează un produs cu pigment de acoperire. E suficient să punem un singur strat de produs.”, a declarat makeup artistul

Cum se aplică produsele de machiaj pentru tenul acneic

baza machiaj pentru ten acneic
Ce bază de machiaj ar trebui să folosești dacă ai tenul acneic![Sursa foto: Freepik]

Aplicarea fondului de ten este un pas important și trebuie făcută cu o pensulă specială sau cu un burețel.

„Se aplică fondul de ten cu burețelul sau cu pensula. Pensula trebuie să fie cu firele mai tari. Burețelul ajută la acoperire mai mare, trebuie să punem puțin produs pe mână apoi mișcarea trebuie să fie de tapotare. Niciodată nu trebuie întins.

Putem să venim și cu un anticearcăn, acolo unde ne-au mai rămas câteva pete.”, a specificat specialistul.

Ce produse se aplică pe centrul feței

În majoritatea cazurilor, coșurile apar în zona T, acolo unde se acumulează mai mult sebum. De aceea, machiajul trebuie aplicat diferit, în funcție de zona feței. În partea din centru, este esențial să punem mai puțin produs față de restul feței.

„Marea majoritatea a fetelor nu au coșuri și în centrul feței. Pe centrul feței punem doar ce ne-a rămas pe pensulă și pe burețel. Eu recomand burețelul. Noi facem coșuri pentru că nu curățăm pensula sau burețelul corect. În fiecare zi, după ce ne-am machiat, le spălăm, le dezinfectăm. Altfel, o să rămână bacterii, care în contact cu un ten sensibil, cu tendință acneică, și mai repede se vor dezvolta coșurile.”

, a precizat makeup artistul.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cât de important este burețelul atunci când ai tenul acneic

baza machiaj ten acneic
Baza pentru machiajul tenului acneic[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Care sunt cele mai frecvente greșeli în make-up. Ce trebuie sa evite femeile atunci cand vor sa arate perfect!

Deși multe doamne se feresc de burețel, crezând că acesta poate produce coșuri, trebuie știut că îngrijirea incorectă poate produce efecte acneice. Este recomandat să spălăm burețelul de machiaj zilnic. De asemenea, acesta trebuie schimbat destul de des.

Care este baza de machiaj pentru tenul acneic

Ca în orice machiaj, baza este foarte importantă, atât pentru aspect, cât și pentru rezistență. Pentru tenul acneic, se recomandă o bază de machiaj mată, pentru a ține sub control secreția de sebum. Un alt produs esențial pentru un machiaj reușit este pudra, care se aplică la finalul întregului proces.

„Ar fi foarte bine după ce aplicăm fondul de ten, să îl pudrăm, blush-ul și contouring-ul să fie cremos și să pudrăm totul la final. Pudra se aplică tot prin tapotare.”, a declarat specialistul.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cum poți ajuta tenul să nu mai arate obosit. Ochii sunt primii care trădează oboseala

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies