Cum slăbim în mod sănătos. Descoperă cele mai eficiente strategii pentru un corp suplu și o minte echilibrată!

cum slabim in mod sanatos
Cum slăbim în mod sănătos

Atunci când vine vorba de slăbit, putem face nenumărate greșeli. Însă știați cum o putem face într-un mod sănătos?

Aflați în rândurile următoare, care este mai exact motivul pentru care nu este bine să slăbim rapid. În plus, descoperiți și cum putem trece de la un stil de viață dezorganizat la unul organizat, dar și cum poate arăta o astfel de dietă echilibrată. 

 

De ce nu e bine să slăbim rapid 

Bineînțeles că majoritatea persoanelor, atunci când vine vorba despre procesul de slăbire, își doresc ca rezultatele să apară într-un timp extrem de scurt.

Cu toate acestea, nu este deloc bine să gândim așa, pentru că ne putem da peste cap tot stilul de viață. Astfel, specialistul recomandă să ne alegem o dietă potrivită, care să conțină combinațiile potrivite de alimente. 

“Atunci când slăbim rapid, ne supunem corpul unei traume. Cel mai important, dacă ne dorim o siluetă armonioasă, este să nu facem foamea, să nu ne abținem de la grupe de alimente, să nu ne chinuim organismul.

De obicei, majoritatea oamenilor când se gândesc la slăbit, se duc doar până la jumătatea drumului «ok îmi pun toată ambiția, stau o săptămână doar pe apă, nu mănânc nimic și o să slăbesc cele 7 kg», dar apoi ce se întâmplă? Pot eu să stau toată viața fără mâncare, fără apă sau să nu mănânc legume, fructe?", a explicat Gina Taujan, psiho-nutriționist. 

cum sa slabesti la burta
Cum slăbim în mod sănătos[Sursa foto: freepik]

 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Este greu să trecem de la un stil de viață dezorganizat, la unul organizat 

In funcție de propriile dorințe, trecerea de la un stil de viață dezorganizat la unul organizat, pentru anumite persoane poate părea destul de dificil, însă pentru alte persoane care știu exact ceea ce își doresc, stilul de viață se va schimba foarte simplu, dat fiind faptul că își doresc să obțină un rezultat pe măsură. 

“Cred ca depinde cu adevărat ceea ce îți dorești că dacă mizezi pe starea ta de bine, pe respectul față de propria persoană, atunci o să ai grijă cu odihna ta, cu momentele tale de relaxare, cu shopping-ul pe care îl faci, atunci când te hotărăști să mănânci sănătos, pentru că este foarte important să ai alimentele la îndemână. Dacă eu mă las pe ultima sută de metri și o să mi se facă foarte foame, mai greu să mă îndrept către lipia cu legume, creierul meu o să se ducă tot la ceea ce știu eu

din trecut.”, a menționat specialistul. 

cum sa slabesti rapid
Cum slăbim în mod sănătos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente de evitat în post. Cum să ții post fără a te îngrășa!

 

Cum arată o dietă echilibrată  

Dacă ne dorim să ținem o dietă de slăbire echilibrată, putem lua în seamă și exemplele oferite de specialist, însă există nenumărate alte combinații de alimente care ne pot ajuta să slăbim, sănătos, și nu forțat sau într-un ritm nepotrivit pentru organismul nostru. 

Citește și: Alexandra încă se gândește la Patrick, după împăcarea cu Gagea! Cine a dat-o de gol și cum s-a apărat concurenta în fața celorlalți- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

“Cum arată o zi din reeducare alimentară, ca sa o numim așa, daca vrem sa pierdem in greutate și mai ales să ne menținem.

Pot să-mi încep ziua cu fructe, de ce nu, daca îți dorești să începi cu un ou, în primul rând nu l-aș prăji, pot să-l mănânc fie poșat sau într-o omletă, dar fără foarte mult ulei, cât mai simplu, apoi eu aș mânca o gustare, cu jumătate de avocado, lângă un castravete și de ce nu, mult pătrunjel. Cel mai important în procesul ăsta este să învăț să-mi ascult corpul.  

Pentru prânz poți să-mi aleg o shaorma cu de toate și când zic cu de toate, mă refer la humus, la castravete, pătrunjel. Important este să mănânc pe săturate, dar nu pe umflate.  

Există atât de variante de dulce care sunt benefice pentru organism, acesta este secretul, să aleg ce îmi face bine de la început până la sfârșit. Există batoane din curmale, stafide, migdale amestecate care reprezintă un dulce sănătos, chiar și un bol de cireșe, îți poate da energia de care tu ai nevoie. La cină, acolo vei consuma tot o șhaorma cu altfel de toate, cu lipie, avocado, castravete, pătrunjel, rodie, dar pot avea și o ciorbă, o supă de legume sau de ce nu un pește la grătar cu legume”, a încheiat aceasta.  

cum sa slabesti 10 kg
Cum slăbim în mod sănătos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tratament pentru acnee. Cele mai eficiente tratamente pentru acnee pe care meriți să le încerci!



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Semne că ai probleme cu tiroida. Cum să recunoști primele indicii că tiroida ta ar putea necesita atenție medicală!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies