Cum sterilizezi borcanele în 5 minute. Gospodinele grăbite folosesc această metodă în fiecare toamnă

Cum sterilizezi borcanele în 5 minute
Cum sterilizezi borcanele în 5 minute

Pentru a conserva gemuri sau murături este important ca borcanele să fie sterilizate. Există câteva metode foarte bune de dezinfectare și sfaturi utile pentru un rezultat perfect. Nu te-ai gândit niciodată la cât de simplu este, iar borcanele tale vor fi gata în doar 5 minute!

Dacă vrei să te pregătești pentru iarnă, chiar dacă este vorba de gemuri sau murături, sterilizarea borcanelor este la ordinea zilei. Este un proces fundamental pentru a elimina ciupercile și bacteriile și pentru a crea produse sigure și autentice, dar care să conserve pe termen lung.

Există mai multe metode pentru a-ți steriliza borcanele, le poți fierbe într-o oală, le poți dezinfecta cu ajutorul mașinii de spălat vase sau a cuptorului de microunde.

Citeste si: Cum să cureți urmele de farduri de pe haine. 6 trucuri simple cu rezultate imediate

Sterilizarea borcanelor la cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde te poate ajuta foarte mult, atunci când vine vorba de sterilizarea borcanelor. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui apa în ele, să setezi puterea maximă și pornești cronometrul timp de 5 minute.

Apa din borcane trebuie să fiarbă, apoi trebuie vărsată, iar borcanele lăsate cu capul în jos ca să se usuce bine.

Cum sterilizezi borcanele în 5 minute
Cum sterilizezi borcanele în 5 minute[Sursa foto: PixaBay]

Sterilizarea borcanelor în cuptor

Tot ce trebuie să faci este să pornești cuptorul folosind o temperatura cuprinsă între 100 de grade Celsius și 130 de grade Celsius. Temperatura nu trebuie ridicată mai mult de atât, deoarece există riscul ca borcanele să se spargă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ulterior, pune-le într-o tavă de copt și ai grijă să nu le lași să se atingă între ele. Lasă-le timp de 5 minute, iar apoi oprește cuptorul, și lasă-le să se răcească în cuptorul închis timp de 20 de minute, adăugând și capacele când cuptorul este încă fierbinte.

Citeste si: Trucul impresionant cu staniol pentru a depozita făina, mălaiul și orezul. Metoda care ușurează munca gospodinelor

Sterilizarea borcanelor în mașina de spălat vase

Sterilizarea borcanelor în mașina de spălat vase este simplă și foarte practică, deoarece borcanele și capacele se igienizează într-o singură etapă.

Poți alege două metode, atunci când vine vorba de sterilizarea borcanelor, cea mai rapidă fiind aceea de a introduce borcanele și capacele, de a selecta spălarea la temperatură ridicată, iar odată terminată, de a le scoate din mașina de spălat vase

și de a le lăsa la uscat.

Altă procedură, de asemenea, poate fi cea în care introduci borcanele și capacele în mașina de spălat vase, alegând tot timpul spălarea la temperatură ridicată. O poți pune în funcțiune timp de câteva minute, le scoți, iar apoi le clătești cu oțet.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Apoi, pune borcanele la loc în mașina de spălat vase și mai pune-o în funcțiune pentru câteva minute. Lasă-le să se usuce cu capul în jos pe o cârpă de bumbac curată.

În ambele cazuri este important ca în mașina de spălat vase să fie doar borcanele și capacele, fără alte vase.

Cum sterilizezi borcanele în 5 minute
Cum sterilizezi borcanele în 5 minute[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce nu trebuie să bagi niciodată la mașina de spălat. Foarte multe gospodine fac această greșeală



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

De ce este bine să speli pereții cu bicarbonat de sodiu. Trucul este de-a dreptul uimitor

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies