Cum te pregătești să pleci de-acasă fără copii. „E normal să plângi, e normal să-ți fie greu”

Cum te pregătești să pleci de-acasă fără copii
Cum te pregătești să pleci de-acasă fără copii

Să pleci de acasă poate constitui o adevărată provocare mai ales atunci când ai un copil mic. Cum poți să faci acest lucru fără să te simți un părinte vinovat?

Aflați din rândurile următoare cum te pregătești să pleci de-acasă fără copil. În plus, descoperiți și ce alte amănunte a dezvăluit psihologul Felicia Akkaya la „ Consilier de Vedete ”, de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D.

Psihologul Felicia Akkaya la „Consilier de Vedete”
Psihologul Felicia Akkaya la „Consilier de Vedete”[Sursa foto: Captură YouTube]

Cum te pregătești să pleci de-acasă fără copil

De data aceasta, în emisiunea „Consilier de Vedete” de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D, gazda emisiunii, Felicia Akkaya, a vorbit despre o întâmplare care a marcat-o pe   Simona Hapciuc, mama lui Dimitrie, un băiețel de

4 ani.

Simona a mărturisit că cel mai greu i-a fost să plece de acasă pentru prima dată pentru o perioadă mai lungă de timp fără copilul ei. Simona Hapciuc a avut curajul să-și lase copilul acasă și să plece în Republica Dominicană pentru o perioadă nedeterminată de timp, participând la Survivor România.

Frumoasa mămică a povestit cât de greu i-a fost să plece de lângă copilul său, mai ales că se ocupă singură de creșterea și educația acestuia „ Când m-am văzut în aeroport, după jumătate de oră de când l-am

lăsat acasă și am realizat că nu o să-l mai văd atâtea săptămâni, m-am dus în baia aeroportului și am tras un bocet de plâns ”, a povestit Simona.

Astfel, psihologul Felicia Akkaya a dezbătut un subiect de actualitate și a oferit câteva sfaturi utile tuturor părinților care trebuie să plece de acasă fără copilul lor.

Fii pregătit pentru ceea ce urmează

Citește si: Cum poți crește imunitatea copilului. „Vaccinarea este un scut!”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cum te pregătești să pleci de-acasă fără copii
Cum te pregătești să pleci de-acasă fără copii[Sursa foto: freepik]

Înainte de toate, trebuie să accepți încărcătura emoțională care vine odată cu plecatul de acasă fără copil. Trebuie să conștientizezi că acest lucru devine un pas important în dezvoltarea copilului, dar și un pas important în viața ta de părinte.

Totodată, trebuie să înveți să îți accepți emoțiile.

E normal să plângi, e normal să-ți fie greu ”, spune psihologul. Adesea ne confruntăm cu crizele de plâns ale copilului și ne temem să le acceptăm pe ale noastre. De cele mai multe ori se demonstrează că nouă ne este mult mai greu să plecăm de acasă decât îi este copilului să stea fără noi.

De aceea, în momentul în care acceptăm că indiferent dacă suntem noi sau nu lângă el, copilul nostru va fi bine, vom face un pas important în această desprindere care trebuie să aibă loc în relația copil-părinte.

Lasă-l în grija unei persoane în care ai încredere

Este mult mai simplu să pleci de acasă dacă știi că ți-ai lăsat copilul pe mâini bune.

Astfel, poți să îl lași alături de persoane în care ai 100%  încredere. Așa te vei simți mai relaxată, iar timpul pe care îl vei petrece departe de copilul tău va trece mul mai repede.

Începe cu intervale scurte de timp

Citește si: Cum gestionezi stresul atunci când ai copii. „Ei învață de la noi”

Cum te pregătești să pleci de-acasă fără copii
Cum te pregătești să pleci de-acasă fără copii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Atât copilul, cât și tu ca părinte aveți nevoie de o perioadă de tranziție. Astfel, este recomandat să începi cu intervale scurte de timp în care să stai departe de copilul tău. Dacă astăzi ești plecat pentru o oră, mâine pentru două, peste o săptămână vei fi pregătit să pleci o zi întreagă de acasă. Pașii mici și constanți funcționează cel mai bine în această situație.

Timpul de calitate valorează mai mult decât cel cantitativ

Citește si: Cum să te înțelegi cu un adolescent. „Să resetăm sistemul de limite și reguli”

Cum te pregătești să pleci de-acasă fără copii
Cum te pregătești să pleci de-acasă fără copii[Sursa foto: freepik]

Calitatea primează întotdeauna în fața cantității. Acest lucru se aplică și în relația cu copilul. Este foarte important ca timpul pe care îl petreci alături de copilul tău să fie calitativ, nu cantitativ. Încearcă să fructifici cât mai mult timpul pe care îl ai la dispoziție făcând activități diverse cu copilul. Trebuie să ții cont că aceste activități îți consumă și o cantitate mare de energie. Așadar, vei avea nevoie de momente în care să te relaxezi și să petreci timp departe de copil, indiferent de cât de greu ți-ar fi. Într-un final, timpul petrecut pentru tine este ajunge să fie benefic și pentru copilul tău.

Este un moment important, dar de asemenea, este un moment natural, esențial în dezvoltarea lui. Este esențial pentru el să înțeleagă că timpul petrecut alături de el este un timp dedicat și nu 24 din 24. Mai bine puțin și de calitate ”, spune psihologul.

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum putem să impunem un lucru unui copil. „Copiii sunt mult mai dispuși să accepte aceste reguli dintr-o carte, decât de la noi, părinții!”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ea este tânăra de 25 de ani care a murit după ce a căzut în gol cu liftul: ”Absurd, nu trebuia să fie așa”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies