Curiozități despre parfumuri. Sfaturi pentru femei despre folosirea parfumului și cum îl integrează în rutina de frumusețe!

curiozitati despre parfumuri
Curiozități despre parfumuri

Descoperă în rândurile următoare cele mai interesante curiozități despre parfumuri, dar care este temperatura de depozitare pentru un parfum.

Parfumul este un amestec lichid din uleiuri aromatice sau compuși aromatici. De ce este parfumul francez atât de faimos? În sudul Frantei există un mic orășel denumit Glasse. În această zonă, se fabricau parfumuri care ajungeau la cei care aveau rang înalt în vremurile regilor și reginelor. Timp de sute de ani, Glasse a devenit cunoscut pentru aceste miresme îmbietoare.

Reprezentații atent selectați, ai caselor de modă, au învățat acolo tot ceea ce trebuie să știe despre parfumuri.

La fiecare casă de modă există doar un specialist, care este extrem de valoros pentru acea companie, nu mai mulți. Practic, acea persoană trebuie să creeze un parfum ce va deveni o emblemă pentru acea casă de modă. Parfumul trebuie să fie unul atemporal, tocmai pentru a putea fi cumpărat ani la rând. Acel parfum, odată creat, dacă devine un brand sau o referință, poate aduce milioane de euro companiei.

De ce este orașul Glasse renumit pentru parfumuri?

Citește și: Cel mai vândut parfum din lume. Topul parfumurilor de legendă pentru femei!

Curiozități despre parfumuri[Sursa foto: freepik]

Citește și: Top parfumuri femei 2023. Care sunt cele mai sexy parfumuri pentru purtătoarele sexului frumos!

Cu o adevărată istorie de sute de ani, orașul are mereu parte de o vreme excelentă și condiții foarte bune pentru flori.

O plimbare cu mașina în acea zonă, va rămâne cu siguranță, o amintire de neuitat! Câmpuri pline de portocali, tuberoze și mimoze, vor fi reprezentative pentru pozele tale, mai ales daca ești o împătimită a artei fotografice. Puține femei știu că florile de portocal sunt extrem de apreciate pentru fabricarea parfumurilor. Cum se făcea parfumul în antichitate? Ei bine, prin distilarea florilor. Practic procesul este definit ca o extragere a uleiurilor esențiale ale plantelor aromatice.
Acum producătorii de parfumuri se folosesc de ingredientele naturale, dar și de cele sintetice. Un specialist în parfumuri, ce poate distinge notele, își poate da seama din ce combinație de elemente face parte acel parfum. Institutul de Parfumerie din Grasse, reprezintă o instituție prestigioasă, care lansează parfumieri în întreaga lume. În schimb, criteriile de selecție sunt extrem de riguroase. În urma selecției, cursantul petrece în jur de 10 -12 ore pe zi la studiu și trebuie să realizeze peste 2000 de ore în laborator.

Cum a primit parfumul CHANEL No 5 acest titlu?

Curiozitati despre arome esente si parfumuri
Curiozități despre parfumuri[Sursa foto: Hepta]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Puține femei cunosc faptul că  CHANEL No 5 a fost practic, primul parfum sintetic. După ce a fost creat, Coco Chanel avea câteva sticluțe mici cu parfum, toate fiind numerotate.

Creatoarea de modă și-a ales numărul ei norocos, adică 5. Ea a fost prima persoană care a reprezentat acest parfum. Totuși, Marilyn Monroe a detronat-o în anul 1955, când a fost întrebată de jurnaliști ce poartă noaptea. Răspunsul celebrei blondine a fost: „Câteva picături de Chanel No 5”. De asemenea, parfumul a fost lansat pe 5 mai, fiind a cincea lună a anului 1921.
Toate aceste lucruri se pare că i-au purtat noroc, pentru că, inclusiv astăzi, este pe lista bestseller-urilor în fiecare magazin. Fiind un parfum cu miros puternic, nu poate fi ales de orice femeie.

  • Note vârf: aldehide, extras din portocala amara, Ylang-Ylang, bergamota, lămâie
  • Note inima: iasomie, trandafir, lăcrămioare
  • Note baza: lemn de santal, vanilie, vetiver, zibeta, cihlimbar, patchouli, mosc
  • Grupe de parfumuri: florale, aldehidice

Care este diferența dintre parfum și apă de toaletă?

Curiozități despre parfumuri[Sursa foto: freepik]

Producătorii de parfumuri au învățat că trebuie să se adapteze în funcție de fiecare femeie în parte. De la mirosurile puternice, au trecut ușor, ușor, la cele mai simple ca versiuni. Există trei niveluri principale, care se împart în: parfum, apă de parfum, o variantă mai diluată și apa de toaletă, fiind cea de bază. De principiu, apa de toaletă dispare după șase ore, totul ținând de nivelul de aciditate al pielii. Temperatura optimă pentru păstrarea parfumului este de 16-22 de grade.

Cum se aplică parfumul?

parfum chanel 5
Curiozități despre parfumuri[Sursa foto: freepik]

Multe femeie fac greșeala de folosi parfumul direct la încheietura mâinii. În totalitate greșit! Dacă te vei spala pe mâini, mirosul va dispărea. Parfumul trebuie aplicat aproape de încheietura mâini. 

Al doilea punct esențial este în spatele urechilor sau pe gât, sub linia mandibulei. Totul este strategic, deoarece dacă te vei săruta pe obraji, acea persoană poate mirosi parfumul. Dacă vrei să miroși mai puternic, poți pulveriza și în interiorul cotului sau în spatele genunchilor. Dacă vara vei trece pe lângă oameni care sunt așezați, cu siguranță, vor simți mirosul. Există o strategie în toate aceste puncte unde trebuie să pulverizezi parfumul. Nu frecați niciodată zona unde ați pulverizat esența.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

O altă variantă folosită poate fi aceea de a pulveriza în față și apoi să treceți prin acele particule de parfum.

Când ești tânără, poate chiar adolescentă, ești atrasă de parfumurile dulci, cum ar fi Cacharel sau Mugler. Pe moment ce înaintezi în vârstă, gusturile se schimbă si trec spre parfumuri mai intense, precum lemnul de santal, tuberoză, flori de iasomie și multe altele. Parfumurile, pentru diferite categorii de vârstă, miros într-adevăr diferit în casele de modă franceze.

Cum se integrează parfumul în rutina de frumusețe?

Curiozități despre parfumuri[Sursa foto: freepik]

O femeie trebuie să aleagă parfumul care o reprezintă și asta nu este deloc ușor. De obicei, pentru a nu face notă discordantă, cosmeticele trebuie alese cu un parfum ușor. Odată ce le-ai folosit, să nu anihileze mirosul parfumului pe care îl vei da după ce termini procesul de înfrumusețare. Un alt lucru important este acela de a nu purta același parfum zilnic. Nasul tău se va obișnui cu acel miros, și după un timp nu vei mai distinge acel parfum. Învățați acest sfat de la franțuzoaice, pentru că ele știu să își poarte cel mai bine parfumurile. Le apreciază pe deplin ca fiind un lux!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cel mai persistent parfum de femei. Parfumuri de femei, cunoscute pentru persistența lor remarcabilă!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies