Află din rândurile următoare cum poți să transformi resturile de friptură în alte mâncăruri. Ce poți să faci cu cozonacul întărit?
Bunica Emilia este una dintre cele mai îndrăgite bunicuțe din mediul online, care adesea le oferă urmăritoarelor sale cele mai bune sfaturi, fie că vorbim despre sfaturi utile în relația de cuplu, în viața de zi cu zi sau chiar în bucătărie. De data aceasta, fiindcă ne aflăm în perioada în care adesea rămânem cu prea multă mâncare după sărbători, bunica Emilia ne-a oferit sfaturi utile prin intermediul cărora putem preveni risipa alimentară.
Cum poți să transformi resturile de friptură în alte mâncăruri?
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Atunci când vine vorba de friptură, aceasta de obicei nu mai poate fi consumată după două zile din cauză că devin uscată. În acest caz, bunica Emilia ne sfătuiește să o transformăm într-o tocăniță delicioasă.
„Dacă vă rămân resturi de friptură care nu mai sunt așa de apetisante, s-au mai uscat, nu mai sunt așa de atractive, puteți să faceți ceva cu ele. Eu astăzi am avut niște bucăți de friptură din carne de porc. Le-am tăiat frumos, cuburi mari. Am pus o ceapă, două tulpini de la praz, am pus un morcov tăiat bucățele, un ardei, puțin suc de roșii, sare și piper, trei cartofi tăiați cuburi și resturile acelea. Vă spun că a ieșit o tocăniță de cartofi și cu cărniță, iar carnea nu am aruncat-o. Așa să faceți și voi!”, a spus bunica Emilia pe TikTok.
Ce poți face cu cozonacul uscat?
La rândul său, cozonacul are un termen de valabilitate limitat, iar după câteva zile, dacă nu este depozitat în condiții optime, se întărește și nu mai este pe placul multora dintre noi. Și de data aceasta, bunica Emilia are o soluție eficientă.
„Dacă vă rămâne o bucată de cozonac care s-a uscat, uscat e bun cu o cană de lapte fierbinte. Merge o felie de cozonac uscat.