De câte perne ai nevoie pentru un somn confortabil. Specialiștii au confirmat

De câte perne ai nevoie pentru un somn confortabil. Specialiștii au confirmat
De câte perne ai nevoie pentru un somn confortabil. Specialiștii au confirmat

Decizia de a alege câte perne să folosim în timpul somnului poate avea un impact semnificativ asupra calității somnului nostru, mai mare decât ne-am putea imagina.

Cunoaștem cu toții importanța unui somn odihnitor. Calitatea somnului poate influența semnificativ calitatea întregii noastre zile sau, dimpotrivă, o poate afecta negativ. De aceea, mulți dintre noi sunt dispuși să investească în perne de calitate superioară pentru a asigura un somn cât mai confortabil.

Citește și: De ce trebuie să amestece femeile drojdie cu detergent. Trucul util care te scapă de petele de pe haine!

De câte perne ai nevoie pentru un somn confortabil

Se pare că utilizarea unei perne în plus în timpul somnului poate avea consecințe serioase asupra odihnei noastre și poate să cauzeze disconfort durabil în zona gâtului și spatelui.

Yahoo News a consultat trei specialiști în domeniul somnului pentru a descoperi dacă există un număr magic și dacă acesta trebuie ajustat în funcție de preferințele noastre de dormit.

În ceea ce privește varianta optimă de perne pentru un somn odihnitor, părerile experților au fost în mare măsură convergente. Toți au fost de acord că utilizarea unei singure perne este suficientă și că adăugarea de perne suplimentare poate impune un risc pentru sănătatea coloanei noastre vertebrale.

„O pernă sub cap ar trebui să fie suficientă, dar trebuie să fie cea potrivită. Scopul unei perne este de a alinia gâtul cu restul coloanei vertebrale pentru a crea o postură bună de somn și a preveni oboseala gâtului”, a spus Jill Zwarensteyn.

Nu doar numărul adecvat de perne este esențial pentru un somn de calitate, ci și modul în care sunt amplasate. Astfel, chiar dacă se recomandă folosirea unei singure perne, este important să iei în considerare mai mulți factori pentru a crea configurația ideală de perne, în funcție de stilul tău de dormit, înălțimea și greutatea ta.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Este mai bine să dormi cu o pernă sau cu două

Totuși, există specialiști care promovează folosirea a două perne, argumentând că este crucial să le utilizezi într-un mod adecvat.

Conform opiniei lui Martin Seeley, care este un expert în domeniul somnului și CEO al MattressNextDay, utilizarea a două perne reprezintă o metodă eficientă pentru a îmbunătăți calitatea somnului.

„Oamenii trebuie să se concentreze asupra modului în care își folosesc pernele- acestea nu ar trebui niciodată să fie așezate una peste alta, deoarece acest lucru va împiedica de fapt experiența de somn și va cauza o înțepenire a gâtului dimineața”, a spus el.

Conform acestui expert, este important să îți alegi pernele într-un mod strategic. Perna principală trebuie să ofere susținere capului și gâtului, asigurând o aliniere corectă a coloanei vertebrale.

„Gândește-te în felul următor: perna principală ar trebui să fie folosită pentru cap și gât, deoarece îți menține coloana vertebrală într-o poziție fericită și aliniată, permițându-ți ție și membrelor tale să vă treziți cu un sentiment de revigorare. Apoi, cea de-a doua pernă este mai mult ca un partener versatil care poate fi folosit în funcție de modul în care dormiți”, a mai spus el.

Chiar dacă există o normă comună în ceea ce privește folosirea unei perne pentru a susține capul, aceasta se aplică numai pentru menținerea confortabilă a capului. Însă, atunci când vorbim despre adăugarea de perne suplimentare, regulile devin puțin diferite, variind în funcție de tipul tău de somn.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Sfaturi pentru cei care dorm pe spate

Potrivit Theresei Schnorbach, care este expert în psihologie și cercetător în domeniul somnului la o companie specializată în saltele premium, pentru persoanele care dorm pe spate, se recomandă utilizarea unei singure perne.

„Spuma cu memorie este o alegere excelentă în acest caz, deoarece materialul se adaptează la presiunea exercitată de gât și umeri. Aceasta vă va susține gâtul și umerii pentru a vă asigura că nu vă treziți cu umerii încordați”, a spus ea.

Citește și: Ce ingredient din frigider te va ajuta să scapi de gândaci. Trucul cunoscut de puțini oameni

 

 

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce ingrediente trebuie să folosească gospodinele pentru a curăța covoarele! Soluția eficientă care îți face covoarele ca noi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies