De ce este bine să dormi cu părul împletit

dormit cu parul impletit
De ce este bine să dormi cu părul împletit

Părul lung necesită o atenție și o îngrijire în plus, față de părul scurt. Nu doar în timpul zilei părul are nevoie de soluții pentru a fi sănătos și frumos, ci și în timpul nopții.

Hairstylistul Sorin Stratulat a explicat cum este bine să ne ținem părul atunci când dormim, dar și ce beneficii poate avea părul împletit, în timpul somnului.

Părul împletit noaptea previne încurcarea acestuia pe timpul nopții

de ce e bine sa dormi cu parul impletit
De ce e bine să dormi cu părul împletit[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce piese vestimentare nu trebuie să lipsească din garderobă. „Nu trebuie să faci un efort ci să ai piese care se potrivesc între ele. ”

Indiferent că vorbim de un păr necoafat sau unul coafat la salon, atunci când dormim, acesta își pierde din formă și de cele mai multe ori, se încurcă. Toate aceste cause vor face ca dimineața, să avem o grijă în plus pe lângă aranjarea părului, mai exact descurcarea lui, care produce inevitabil ruperea firului de păr. Specialistul a recomandat ca fiecare femeie cu părul lung, să doarmă cu el prins.

Pe lângă faptul că părul despletit în somn este incomod, are și numeroase dezavantaje, care ne pot distruge părul.

„De preferat este să nu vă culcați cu părul desfăcut, mai ales dacă este un păr mai lung, pentru a preveni frecarea pe timpul nopții. Ridicați foarte lejer părul, în vârful capului, îl răscuiți și să folosiție fie un elastic de păr foarte lejer, fie o clamă foarte mica, ca părul să nu se desfacă pe timpul nopții.

Atunci când îl împletiți, părul va căpăta forma împletiturii. Nu strângeți foarte tare, ca rădăcina să fie lejeră.”, a declarat expertul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Dormi cu părul împletit și a doua zi vei avea părul ondulat

beneficii par impletit
Beneficiile părului împletit[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Sfaturi pentru a purta pardesie și trenciuri. „Stăpânul absolut este pielea”

Există mai multe tipuri de împletit părul, pe lângă stilul clasic, se numără și împletitura spic, sirenă, cascadă, coadă de pește, olandeză sau coroniță. Această formă de coafură reprezintă o soluție bună atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Totuși, dacă am avut o coadă împletită pe parcursul zilei, este recomandat ca atunci când dormim, să o aranjăm, în așa fel încât să fie cât se poate de lejeră.

Părul împletit pe timpul nopții poate avea un avantaj enorm, pentru femeile care își doresc păr coafat, fără prea mult efort și diminuând efectele ondulatorului, care arde firul de păr. Pentru un efect și mai vizibil de păr ondulat, este recomandat să apelați la mai multe codițe împletite, care vă vor oferi a doua zi un păr aranjat ca la salon.

Dacă folosești un ulei pentru păr pe timpul nopții împletește părul

cum sa iti tii parul cand dormi
Cum să îți ții părul când dormi[Sursa foto: Freepik]

 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Ce trebuie să ai în geanta de machiaj în fiecare zi

Firul de păr are nevoie de hidratare intensă, pentru a fi sănătos. În special femeile care își expun părul la temperaturile extreme date de placa de păr, ondulator sau perie, trebuie să fie foarte atente cu părul lor. De aceea, uleiurile speciale pentru păr sunt foarte benefice. Hairstylistul a mărturisit că există chiar și produse concepute special pentru a fi lăsate să acționeze pe părul nostrum, în timpul nopții, în timp ce dormim. Mai mult, dacă părul este împletit și puțin umezit cu apă, efectul de ondulare va fi și mai vizibil dimineața. Totuși, acest beneficiu îl putem avea și dacă înainte să împletim părul, folosim un ulei. Nu doar că va fi mai ondulat a doua zi, ci va preveni absorbția uleiurilor în fața de pernă și astfel părul se hidratează. Un alt aspect important este că împletiturile sunt eficiente pentru prevenirea despicării vârfului firului de păr. Cu cât ne împletim părul mai des, cu atât îl ajutăm să construiască o structură  mai puternică.

„Putem să aplicăm un serum, care să se absoarbă în păr cât dormim și atunci să profităm de această perioadă, mai mult timp, ca părul să fie protejat, sau să aplicăm pe părul uscat o mască și să spălăm părul de dimineață.”, a povestit Sorin Stratulat.

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Siropul de brad si beneficiile sale

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies