De ce o relaţie de cuplu eşuează. Care sunt adevăratele motive care duc la despărţire?

De ce o relaţie de cuplu eşuează. Care sunt adevăratele motive care duc la despărţire?
De ce o relaţie de cuplu eşuează. Care sunt adevăratele motive care duc la despărţire?

Fiecare persoană, trece în viaţă, la un moment dat, prin perioade dificile în relaţia de cuplu.

Fie că vorbim despre o relaţie care devine dificilă, fie că vorbim de o separare, pentru toate există motive clare! Ele trebuie să îţi dea mereu de gândit atunci când începi să simţi totul ca pe o povară.

Aflaţi din rândurile următoare care sunt semnele, ce trebuie să devină semnale alarmă în cuplu, atunci când relaţia nu mai funcționează. De asemenea, puteți afla cum reparați o relație care poate fi sortită eșecului. 

Citește și: Cum să-ți revitalizezi relația în 2023. 5 lucruri pe care trebuie să le faceți amândoi

De ce o relaţie de cuplu eşuează. Care sunt adevăratele motive care duc la despărţire?[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum să-ți arăți disponibilitatea pentru o nouă relație

Practic întotdeauna există trei întrebări. Pentru toate trebuie să găsiți un răspuns.

  1. Este o relație de cuplu înfloritoare?
  2. Ce merge prost în relația de cuplu?
  3. Cum rezolvi problemele de cuplu?

Într-o relație de cuplu sunt o mulțime

de lucruri care devin motive de despărțire:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

  • Indiferența
  • Disprețul
  • Neglijența
  • Violența (nu trebuie neapărat să fie una fizică)

Indiferența o simți în momentul în care vezi că partenerului tău de viaţă, nu îi mai pasă de tine sau ţie, nu îţi mai pasă de ceea ce se întâmplă cu el.

Acesta este pragul în care niciunul dintre parteneri nu mai contează, iar relația de cuplu, de asemenea. Conexiunea este esențială. In schimb, reproșul, poate fi unul dintre cele mai importante lucruri, ce poate duce la probleme, în cuplu. Odată ce se instaurează indiferența în relația de cuplu, intervine răceală sentimentală. Este un sentiment de înstrăinare sau de deconectare completă şi acesta momentul în care foarte multe persoane iau decizia de a se separa.

Deși este o normalitate ca sentimentele pe care cuplurile le simt adesea la începutul relației, să se estompeze în timp, sentimentele de indiferență pot indica unele probleme mari în relația de cuplu.

de ce se despart cuplurile dupa casatorie
De ce o relaţie de cuplu eşuează. Care sunt adevăratele motive care duc la despărţire?[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Stăm de dragul copiilor într-o relație care nu mai merge?

Neglijarea intervine atunci când începe să îţi pese mai mult de maşina ta, de animalul de companie sau orice altceva, mai puţin decât de partenerul de viaţă.

Prioritatea, practic va fi pe o altă latură şi nu cea a persoanei care îţi este alături. De cele mai mult ori, multe persoane se luptă doar până obţin acea persoană care le prezintă interes. Odată ce relaţia de cuplu începe, nu mai sunt atât de atenţi să o menţină. Intră într-o zonă de complezență sau lene şi cred că relația de cuplu o să meargă de la sine.

Violența (fizică sau verbală) este unul dintre cele mai îngrijorătoare motive, care îţi arată cât de defectuoasă este relaţia ta. Atunci când se atinge pragul violenței, indiferent de forma pe care o are aceasta, acea relaţie devine toxică şi este sortită despărțirii.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Disprețul poate deţine şi el un loc fruntaș pana se ajunge la despărțire. În dispreț, practic există degradarea. Este ca atunci când cineva îşi poate spune că nu însemni absolut nimic. De obicei specialiștii în domeniu spun că există doua tipuri de relații care vor dăinui în timp:

Relația pe care o ai cu părinții tăi sau cei care te cresc

De ce o relaţie de cuplu eşuează. Care sunt adevăratele motive care duc la despărţire?[Sursa foto: Freepik]

Relația pe care o ai cu partenerul de care te îndrăgostești

Totodată, multe lucruri care ne afectează în relațiile de cuplu, ţin foarte mult şi de copilăria noastră (apropiere, loialitate, încredere, angajament, dăruire). Despre toate aceste lucruri, înveți încă din copilărie, acasă. 

De asemenea, răceala, nefericirea, gelozia, posesivitatea, au fost văzute şi simțite, tot din anii copilăriei. Multe persoane îşi vor face promisiuni în care vor spune că  atunci când vor deveni adulți, ei nu vor face aşa ceva.

Sfatul specialiștilor din domeniu este mereu acela de a preveni, decât de a combate. Încercați să fiţi atenți la problemele din relație şi comunicați mai mult. De cele mai mult ori, comunicarea poate salva o despărțire, mai ales dacă ambii parteneri îşi doresc să remedieze situația de cuplu.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum construim relații armonioase între părinți și adolescenți

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies