De ce oamenii empatici întâmpină probleme în viața amoroasă atunci când se îndrăgostesc

De ce oamenii empatici întâmpină probleme în viața amoroasă atunci când se îndrăgostesc
De ce oamenii empatici întâmpină probleme în viața amoroasă atunci când se îndrăgostesc

Află din rândurile de mai jos motivele pentru care persoanele empatice întâmpină probleme în viața amoroasă!

Oamenii empatici aduc în viețile celorlalți iubire și fericire, însă, aceștia se confruntă cu dificultăți majore atunci când vine vorba de relații romantice. Află din rândurile următoare câteva motive pentru care empaticii au dificultăți în a se angaja în relații serioase!

Sunt atrași de persoane nepotrivite

De ce oamenii empatici întâmpină probleme în viața amoroasă atunci când se îndrăgostesc[Sursa foto: freepik]

Citește și: Discută despre aceste lucruri înainte să te căsătorești! Subiecte importante pe care trebuie să le abordezi într-o relație

Unul dintre principalele motive pentru care empaticii rămân singuri este faptul că atrag persoane care vor să fie salvate, nu iubite. Astfel, empaticii au o tendință naturală de a salva alți oameni și astfel ajung să se îndrăgostească. Din păcate, acest lucru îi face adesea să se îndrăgostească de narcisiști, iar relația poate deveni toxică. Empaticii sunt mereu preocupați de scopul mai mare al vieții. Foarte puțini oameni îi pot înțelege cu adevărat, deoarece sunt diferiți și simt emoțiile celorlalți.

Astfel, aceste diferențe fac dificilă găsirea cuiva care să îi înțeleagă pe deplin. 

Își atribuie rolul de părinte în relație

Empaticii tind să interiorizeze problemele partenerului și să se concentreze pe ajutorarea, vindecarea și ghidarea acestuia. Cu toate astea, nu toată lumea dorește un partener care să se comporte ca un părinte. O relație romantică implică egalitate, iar iubirea nu înseamnă să fii un gardian.

Astfel, aceștia trebuie să învețe să iubească și să sprijine fără a adopta un comportament parental.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Își doresc să „repare” persoane

De ce oamenii empatici întâmpină probleme în viața amoroasă atunci când se îndrăgostesc[Sursa foto: freepik]

Citește și: 9 lucruri pe care toate cuplurile ar trebui să le facă o dată pe an. Activități de cuplu menite să vă consolideze relația

De asemenea, majoritatea persoanelor empatice își doresc constant să „repare” lucruri pentru partenerul lor de viață. Pentru un empatic, a fi într-o relație înseamnă să rezolve problemele partenerului. Acest mod de a vedea lucrurile poate crea tensiuni în relație, deoarece empaticul este mereu ocupat să descopere ce nu este în regulă în loc să aprecieze ceea ce există deja.

Sunt mult prea onești

Persoanele empatice nu sunt bune la prefăcătorie, astfel că acestea sunt sincere și nu îndulcesc lucrurile. Această onestitate poate fi uneori un obstacol în calea unei relații sănătoase și fericite, deoarece partenerul poate fi rănit de lipsa de diplomație a empaticului. De asemenea, persoanele empatice ar trebui să învețe să își stabilească limite clare, să aprecieze ceea ce există deja în relațiile lor și să permită celorlalți să învețe și să crească pe cont propriu.

Iau lucrurile mult prea personal

De ce oamenii empatici întâmpină probleme în viața amoroasă atunci când se îndrăgostesc[Sursa foto: freepik]

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie- stirilekanald.ro

Mai mult decât atât, ei sunt extrem de sensibili și iau lucrurile mult prea personal, astfel că se rănesc ușor, ceea ce îi face dificil de gestionat într-o relație romantică. Această sensibilitate extremă este un alt motiv pentru care empaticii se confruntă cu probleme în relațiile romantice.

Au nevoie de spațiu personal și libertate

De cele mai multe ori, acești oameni au nevoie de propriul lor spațiu pentru a se reîncărca, deoarece absorb toate tipurile de energii. Astfel, ei trebuie să se reîncarce des și, în acest proces, caută solitudinea. Dacă partenerul lor nu le oferă acest spațiu, relația poate lua o turnură amară. Deși nevoia lor de spațiu este justificată, aceasta este una dintre problemele majore în relațiile romantice ale empaticilor.

Aleg să se avânte în relații din afara zonei de confort

De ce oamenii empatici întâmpină probleme în viața amoroasă atunci când se îndrăgostesc[Sursa foto: freepik]

De asemenea, aceștia aleg relații care nu sunt în zona lor de confort. Persoanele empatice sunt de părere că trebuie să crească și să evolueze într-o relație, și astfel aleg relații dificile, greșite. Cu toate astea, iubirea nu este doar despre a ajuta sau a rezolva probleme. Din cauza altruismului și naturii sensibile, empaticii fac adesea alegeri greșite în viață, fiind un motiv care explică de ce le este greu să găsească iubirea adevărată.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

9 lucruri pe care băieții le observă instantaneu la tine

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România

Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Situație incendiară în ”Casa iubirii”. „Vreau să-mi explici pozele!” Andreea Mantea îl va lua la întrebări pe Antoni, în ediția de luni, 9 septembrie, de la 10:00 si 16:30, la Kanal D

Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors


Cookies