De ce se nasc mai mulți gemeni în prezent față de oricare alt moment din istorie. Ce au descoperit cercetătorii

analiza nasteri de gemeni
De ce se nasc mai mulți gemeni în prezent față de oricare alt moment din istorie. Ce au descoperit cercetătorii

Care sunt statisticile rezultate în urma studiilor, pentru nașterile de gemeni în rândul populaţiei

Puţini sunt cei care ştiu că în medie, 12 din 1000 de naşteri din întreaga lume sunt gemeni. În ultimii 20 de ani, aceasta statistică este pe o pantă ascendentă. Între anii 2010 şi 2015, cercetătorii de la Universitatea Radboud din Țările de Jos, Universitatea Oxford din Regatul Unit și Institutul Francez pentru Studiile Demografice au căutat numărul de naşteri de gemeni prin datele demografice a 165 de țări.

Ce rezultate s-au găsit în urma cercetării realizate, în privinţa naşterilor de gemeni

În anii 1980, naşterile de gemeni erau cu o creştere de 30% faţă de prezent. Procentajul fiind de 9.1 naşteri de gemeni la fiecare 1000 de naşteri şi ajungând la 12 naşteri de gemeni la fiecare 1000 de naşteri. În urma studiului realizat cercetătorii au făcut precizări clare, că rezultatul statisticii reprezintă un record absolut.

„Cifrele relative și absolute ale gemenilor din lume sunt mai crescute acum decât au fost vreodată începând cu mijlocul secolului XX. Acesta este cel mai probabil un record absolut”, a spus Christiaan Monden, sociolog la Universitatea Oxford.

Creșteri fulminante pentru  nașterile de gemeni în America de Nord

La cate saptamani se nasc gemenii

Studiul a fost focusat pe schimbările în populaţiile individuale ale globului pământesc, pentru a realiza o imagine detaliată a tiparelor de reproducere intre grupuri demografice.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Din 112 naţiuni, doar 7 au prezentat o scădere de peste 10% a numărului de nașteri de gemeni şi.. cele mai multe erau în America de Sud.

În Asia procentajul naşterilor de gemeni a fost de 32%, iar în America de Nord de 71%.

Studiile au arătat că în 74 de țări, creşterea a fost cu procentaj trecut uşor peste 10%. În Africa creşterile au fost semnificative, cu o medie de 32% între anii 1980 şi 1985 şi 41% între anii 2010 şi 2015.

Care au fost factorii care au cauzat o explozie de nașteri multiple

Probabil mulţi se întreabă care a fost cauza acestei creşteri multiple.

Doi factori au fost importanţi în realizarea acestor creşteri de naşteri de gemeni. Mulţi dintre părinţi au apelat la fertilizarea în vitro (FIV), definită ca o tehnologie de reproducere asistată medical. Această tehnologie presupune implantare de embrioni multipli, care aduc o incindenta mai mare de naşteri de gemeni.

Totuşi, tehnologia avansată în sfera medicală a îmbunătățit ratele de succes, astfel că acum este necesar un singur embrion pentru implantare.

Studiul arat ă că sunt şanse crescute de nașteri de gemeni după vârsta de 35 de ani

Citeste si: Studiu. De ce femeile sunt mai afectate de pandemie decât bărbații. Explicațiile cercetătorilor

studiu nastere gemelara

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: /STUDIU/ Ce legătură există între anestezia epidurală și riscul crescut de autism

Un al doilea factor reprezintă faptul că oamenii nu mai prioritizeaza întemeierea unei familii, în primii ani ai tinereţii. Science Alert menţionează că acesta este probabil un factor decisiv pentru ratele crescute ale naşterilor de gemeni.

În America a fost realizat un studiu identic, pentru a vedea creşterea naşterilor de gemeni. Rezultatul a fost ca femeile trecute de vârstă de 35 de ani, au o şansă de trei ori mai mare de a naşte gemeni.

Un studiu similar a fost desfășurat în Statele Unite ale Americii în urmă cu doar câțiva ani. Studiul a arătat că, după vârsta de 35 de ani, femeile europene au o șansă de trei ori mai mare de a naște gemeni.

Totuşi, pentru femeile de culoare, şansele sunt  de patru ori mai crescute pentru a naşte gemeni.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

A decis sa faca avort, dupa ce medicii i-au spus ca bebelusul pe care-l poarta in pantec are coada, in loc de picioare. Sirenomelia, boala ciudata care curma vieti fragede

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies