Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre dieta în sezonul rece!
În sezonul rece, metabolismul devine mult mai eficient deoarece arde mai multe calorii fără ca oamenii să depună prea multe eforturi. Cu alte cuvinte, corpul depune eforturi pentru a menține temperatura internă, generând căldură proprie, ceea ce conduce la arderea caloriilor fără ca oamenii să încerce prea mult. Deși acest lucru nu este atât de evident, iarna există mai multe șanse ca oamenii să piardă în greutate în mod natural.
3 motive pentru care sezonul rece este cel mai bun moment să începi o dietă
Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii decid să înceapă o dietă pe timp de iarnă este faptul că o mulțime de oameni au mai des tendința de a consuma alimente bogate în calorii, deoarece corpul are nevoie de o sursă suplimentară de energie pentru a menține temperatura corporală.
Al doilea motiv este că fructele și legumele sunt mult mai proaspete și accesibile pe timpul iernii. Astfel, oamenii pot lua în calcul începerea unei diete variate și echilibrate cu alimente sănătoase.
Al treilea motiv pentru care sezonul rece este ideal pentru începerea unei diete este faptul că oamenii consumă mese mult mai calde și consistente. Astfel, acest lucru ajută oamenii la menținerea unei senzații de sațietate, reducând astfel ronțăielile inutile între mese și promovând un control mai bun al porțiilor.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Detoxifierea totală. Sfaturi esențiale pentru a elimina toxinele din corp și a recâștiga echilibrul intern
Dieta perfectă pentru sezonul rece
Legumele rădăcinoase precum sfecla, morcovii și napii sunt ideale pentru dieta din sezonul rece, iar un mare beneficiu este faptul că sunt rezistente la temperaturi scăzute, permițând fermierilor să ofere produse proaspete. De asemenea, aceste alimente sunt foarte bogate în vitamine.
Alte alimente necesare în sezonul rece sunt somonul, gălbenușurile de ou, cerealele, laptele și carnea de vită, fiind bogate în vitamina D. De asemenea, hrișca este la fel de recomandată, fiind un nutrient esențial în sezonul rece. Mai precis, este o sursă de zinc vitală pentru imunitate și fibre solubile benefice pentru inimă.
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
În sezonul rece, majoritatea oamenilor consumă multe supe, ceea ce este un lucru foarte bun. Cu toate astea, aceștia trebuie să evite smântâna sau carnea de vită în ciorbe. Astfel, ei pot opta pentru rețete care folosesc supă de pui sau de legume ca bază, adăugând o varietate de legume și boabe sau linte pentru proteine și fibre.
De asemenea, pentru un mic dejun sățios și util în procesul de slăbire în sezonul rece, oamenii pot consuma terci de ovăz. Acesta este cunoscut pentru proprietățile lui hrănitoare, ovăzul fiind bogat în nutrienți precum zinc, fosfor, fibre și vitamina B1.
Din dietă este nelipsit ceaiul verde, fiind bogat în antioxidanți, în mod special catehine. Este bine de știut faptul că ceaiul verde este un ajutor de nădejde în procesul de slăbire. Astfel, ceaiul verde oferă oamenilor ocazia să își înceapă zilele reci de iarnă cu o băutură sănătoasă.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială!