Detoxifierea totală. Sfaturi esențiale pentru a elimina toxinele din corp și a recâștiga echilibrul intern

Detoxifierea totală. Sfaturi esențiale pentru a elimina toxinele din corp și a recâștiga echilibrul intern
Detoxifierea totală. Sfaturi esențiale pentru a elimina toxinele din corp și a recâștiga echilibrul intern

Un organism sănătos ne va oferi o viață mai echilibrată, ușoară și fericită. Cu toate acestea, depinde extrem de mult de noi cum ne ajutăm propriul corp să fie sănătos. În ultima perioadă, curele de detox au devenit din ce în ce mai populare.

În cadrul unei emisiuni, doctorul Mihail Pautov a explicat ce se întâmplă în corp atunci când urmăm un program de detox și a oferit sfaturi pentru a elimina toxinele din corp.

Detox, între mit și adevăr

Citește și: Cât de benefică este o cură de detoxifiere a organismului. Ce trebuie să ții înainte să începi una

sfaturi detoxifiere
Sfaturi despre detoxifiere[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Care sunt alimente care “păcălesc” foamea

De cele mai multe ori, detoxul constă în reducerea considerabilă a alimentelor, având o nutriție bazată pe apă și sucuri din fructe și legume. O mulțime de persoane au constatat că pierd din kilograme după ce au abordat un astfel de regim, însă medicul a explicat ce duce, de fapt, la o astfel de schimbare în organism.

„Detoxul este un mit. Sunt pur și simplu sucuri, legume, fructe stoarse, apă cu vitamine și zahăr. Din păcate, acestea nu au nicio treabă cu detox. Ele ajută pentru că îți dau o disciplină, ceea ce oamenii nu au. Când zicem detox, ne gândim că avem niște toxine în noi și vrem să le scoatem din corp.”, a precizat doctorul.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Chiar dacă acest program ne ajută să fim mai disciplinați, specialistul a mărturisit că nu sucurile ne fac să slăbim, ci lipsa alimentelor, ce duce la o scădere calorică.

„Excesul caloric este primul care ne omoară și dacă vrem să facem detox, pur și simplu scădem din acest exces. Programele cu sucuri îți dau niște sucuri, dar pe lângă asta îți zic să nu mai mănânci nimic pe lângă sucuri.

Oamenii slăbesc și se simt mai bine, tocmai pentru că nu mănâncă, nu pentru că beau acele sucuri. Este doar o păcăleală de marketing .”
, a explicat doctorul.

Cât de benefice sunt sucurile naturale

curatarea organismului de toxine
Curățarea organismului de toxine[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cu ce înlocuim pofta de dulce

Foarte multe persoane aleg să consume fructe sub formă lichidă, însă doctorul Mihail Pautov a explicat că este mult mai benefic pentru organism să consumăm fructul pur și simplu, fără să îl transformăm în suc.

Deși am crede că beneficiem de aceleași beneficii, studiile arată că un fresh de portocale nu este atât de sănătos precum o portocală.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

„Care este diferența dintre a mânca o portocală și a bea un fresh de portocală? Fresh-ul este suc cu fibrele din sucul respectiv. Fibrele nu au nicio valoare nutritivă, îți extind absorbția de glucoză și fructoză, pe parcursul câtorva ore. În momentul în care bei un fresh de portocale și crezi că este sănătos, de fapt îți crești foarte mult concentrația de zahăr, crești glicemia și lovești pancreasul.

Sucurile detox pot să facă într-o anumită măsură mai rău decât bine.”, a declarat medicul.

Cum ne ajută postul intermitent la detoxifierea organismului

mituri despre detox
Ce părere are medicul despre detox[Sursa foto: Freepik]

O modalitate eficientă pentru a elimina toxinele din organism o reprezintă postul intermitent. Concret, în orele în care nu consumăm alimente, organismul se reface și elimină tot ceea ce este nociv. Cu toate acestea, este important ca în perioadele în care mâncăm, să alegem să avem o dietă echilibrată, cu cât mai puțin zahăr, grăsimi și carbohidrați. Este esențial să introducem în alimentația noastră cât mai multe legume și fructe. De asemenea, hidratarea joacă un rol extrem de important în detoxifierea organismului nostru.

„În cele 16 ore în care nu mâncăm, se activează acel sistem de autofagie, care este format dintr-un element ce strânge din corp bacterii, viruși, reziduri celulare și din ele se formează din nou nutrienți care sunt folosiți. Aceasta este cea mai pură formă de detox. În acest post intermitent poți să bei ceai, apă și cafea. Antioxidanții se găsesc în fructe, legume, în ceai și cafea. Cafeaua este băutura cu cea mai mare cantitate de antioxidanți.”, a povestit doctorul.

cum eliminam toxinele din corp
Cum eliminam toxinele din corp[Sursa foto: Freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Care sunt operațiile estetice permise în timpul sarcinii. „Preferăm să nu facem o mare parte din procedurile invazive pentru că nu avem studii necesare.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies