Deliciu absolut fabulos, de pe malul Bosforului. Imam Baialdî, o rețetă absolut delicioasă!
Gastronomia turcească lasă pe multe lume cu gânduri de reîntoarcere în țara de pe două continente. Însă cum ar fi să își poți prepara un deliciu la tine acasă?
Imam Baialdî sau rețeta de vinete care te va face să de duci în Turcia în fiecare an!
Ingrediente:
• 1,5 kg vinete coapte şi lungi
Umplutură:
• 2 cepe
• 2 morcovi
• 1 pătrunjel
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
• 1 ţelină
• 2 ardei graşi
• 3 linguri varză tocatã
• 3 căpăţâni usturoi
Sos:
• 1 kg roşii
• 200 ml ulei măsline
• piper, sare
• 1 ardeiaş iute
Citeste si: Cum să scapi de 5 kg in 3 zile! Dieta perfectă pentru ”urgențe”
Citeste si: Vorbeşti cu tine însuţi? Motivul halucinant pentru care faci acest lucru
Citeste si: Vine Apocalipsa! Fenomenul înfricoșător filmat în Marea Neagră VIDEO
Mod de preparare:
Vinetele se spală se scot din coadă şi se crestează, dar numai de patru ori, şi nu aşa adânc, cât să se ţină un pic vânăta de miez. Se opăresc rapid, se presară cu sare şi se pun între funduri de lemn, presate, să-şi lase zeama amăruie. Se
toacă toată umplutura şi se căleşte în 100 ml ulei de măsline. Usturoiul nu se căleşte. Vinetele se pun în tavă şi se pune în crestături umplutura cu căţeii de usturoi, cu sare şi piper. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se trec prin sită. Se toarnã untdelemnul rămas, bulionul de roşii, ardeiul iute tocat. Se pune tava la cuptor, acoperită, sã se coacă înăbuşit o jumătate de oră, apoi se lasă să scadă pe marginea plitei.