Descoperă beneficiile impresionante ale niacinamidelor pentru pielea ta. Cum poate ajuta la protejarea pielii împotriva daunelor provocate de radiațiile UV și poluanți!

Beneficiile niacinamidelor pentru piele
Descoperă beneficiile impresionante ale niacinamidelor pentru pielea ta. Cum poate ajuta la protejarea pielii împotriva daunelor provocate de radiațiile UV și poluanți!

În ultima perioadă, tot mai multe ingredient s-au dovedit a fi extrem de benefice pentru pielea noastră. Așadar, pe piață se găsesc o mulțime de produse care ne pot ajuta să avem un ten mai luminos și mai ferm.

Cu toate acestea, este important să știm care sunt produsele potrivite pentru tipul nostrum de ten, dar și la ce ajută fiecare ingredient.

Ce sunt niacinamidele și cum se folosesc

Citește și: 4 sfaturi pentru îngrijirea buzelor în sezonul rece

ce sunt niacinamidele
Ce sunt niacinamidele[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum să fii bună prietenă cu soacra

Niacinamida este o formă a vitaminei B-3. Deficitul acestei vitamine poate avea repercusiuni negative asupra pielii. Cele mai important beneficiui al acestui ingredient este tratarea anumitor afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea sau eczema. Cu ajutorul niacinamidei, se formează proteina, iar umiditatea de la nivelul pielii va fi blocată.

Beneficiile niacinamidelor pentru piele

Beneficiile niacinamidelor pentru piele[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ce trebuie să ai în geanta de machiaj în fiecare zi

Reduce inflamațiile de la nivelul pielii

Din diverse cauze, tenul nostru se poate confrunta cu un efect de roșeață. Această transformare a pielii poate fi suferită din cauza unei eczema sau din cauza altor afecțiuni inflamatorii. Niacinamidele reduc inflamațiile cutanate și ameliorează roșeața pielii.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Reglează cantitatea de sebum

Glandele sebacee produc diverse cantități de sebum, în funcție de tipul de ten. Un ten gras va produce mult sebum, ce poate duce la acnee. Cu ajutorul unui produs pe bază de niacinamide, acest efect nedorit va fi diminuat.

Combate semnele nedorite

Citește și: Totul despre “smokey eyes”. Machiajul care nu se va demoda vreodată!

beneficii acid hialuronic
Beneficiile acidului hialuronic[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Produsele hidratante ne fac părul mai rezistent la umiditate

Tenul nostru se poate confrunta cu diverse semne inestetice din multiple cauze: soare, îmbătrânirea pielii sau semne post-acneice. Niacinamidele se găsesc în diverse concentrații. Chiar și dacă introducem în rutină o concentrație de 5%, efectele contra semnelor de pe ten vor fi vizibile.

Niacinamidele sunt inamicul acneei

Beneficiile niacinamidelor pentru piele[Sursa foto: pexels]

Cu toate că acneea poate apărea din cauza alimentației, vârstei sau dereglărilor hormonale, această afecțiune poate fi combătută și la nivel extern, cu ajutorul diferitor produse. Niacinamida reprezintă un ingredient extrem de util în tratarea acneei inflamatorii, mai ales pustulelor și papulelor. Folosită un timp îndelungat, niacinamidele pot reduce numărul de leziuni cutanate și îmbunătățesc considerabil aspectul pielii

Cu ce poți combina niacinamidele pentru beneficii maxime

Niacinamidele se regăsesc în diverse produse de îngrijire, fie că vorbim de seruri, creme de protecție solară sau geluri de curățare. De asemenea, o rutină completă de îngrijire are nevoie de mai multe tipuri de produs. Așa cum corpul nostru are nevoie de mai multe vitamine și minerale, așa este și tenul nostru, căruia trebuie să îi oferim un cumul de ingrediente, pentru a fi sănătos și a avea un aspect tânăr și revigorant.

Acidul salicilic combinate cu niacinamidele au un efect uimitor asupra tenului acneic. Totuși, toate ingredientele trebuie combinate cu atenție. Spre exemplu, poți apela al un gel de curățare ce conține acid salicilic, iar apoi un serum cu niacinamide. Este bine de știut că niacinamidele nu trebuie combinate cu vitamina C, fiindcă utilizate în aceeași etapă de îngrijire, pot produce uscăciunea tenului, făcându-l riguros și înroșit.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Acid hialuronic

Citește și: Analiza cromatică, secretul unui chip perfect armonios. Ce înseamnă, de fapt, această procedură?

Serul cu niacinamide
Cum pot ajuta niacinamidele pielea[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rutina corectă de îngrijire a tenului. „Produsele cosmetice nu se aleg în funcție de vârstă”

Așa cum corpul nostru are nevoie de hidratare, tenul are aceeași nevoie. Un ten luminous, revigorant și cu un aspect frumos, înseamnă un ten hidratat. Cu toate că ajutăm pielea să se hidrateze și prin alimentație și consum de apă, aceasta are nevoie și de produse de îngrijire.

Stimulează producția de colagen

Colagenul este proteina care se ocupă de fermitatea și elasticitatea pielii. Acidul hialuronic stimulează producția de collagen. Cu ajutorul unui produs pe bază de acest ingredient, semnele îmbătrânirii vor fi diminuate.

Boost de hidratare

Cercetările arată că acidul hialuronic este factorul cel mai important care stă la baza hidratării pielii. Așadar, este esențial să ai în rutina ta de îngrijire, un produs ce conține acest ingredient, fie că vorbim de o cremă de zi, un ser sau chiar un gel de curățare a tenului.

Beneficiile niacinamidelor pentru piele[Sursa foto: pexels]

 


Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum sa lupti impotriva ridurilor prin alimentatie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies