Află cum se prepară ciorba de burtă.
9 din 10 români declară că mâncarea lor preferată este ciorba de burtă, un preparat foarte gustos și destul de ușor de preparat dacă știi câteva lucruri de bază.
Trebuie să știi, în primul rând, cât timp trebuie să fiarbă burta până se elimină mirosul.
Ciorba de burtă se poate prepara nu numai din carne proaspătă, ci și din burtă prefiartă, congelată sau crudă.
Cât timp se fierbe burta prefiartă
În cazul acestui preparat, gustul va fi dat de oasele de vită, care dau consistență.
Dacă preparați ciorbă de burtă, nu trebuie să adăugați și carne, deoarece schimbă gustul și preparatul final nu va mai fi cel dorit.
Ciorba de burtă este foarte gustoasă dacă este facută ca la carte, cu oase si cartilaje de vită și fără zarzavaturi inutile care-i deturnează gustul si aroma.
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe răcitura. Cum gătești piftia perfectă
Cum facem o ciorbă bună din burta prefiartă congelată
Prima dată alegem niște epifize(capete de oase) cu sită și capsula articulară.
Nu adăugați rondele de rasol, deoarece schimbă total gustul și rezultatul va fi o supă de vită.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
De asemenea, evitați legumele: pătrunjel, țelină sau ceapă.
Gustul deosebit al acestui preparat provine de la amestecul de gălbenușuri cu smântâna și usturoi.
Citeste si: NOTEAZĂ: Care este garnitura potrivită pentru creveți. 5 idei pe placul tuturor
Cât se fierbe burta congelată prefiartă
În primul rând, trebuie să decongelăm fâșiile de burtă într-un bol cu apă rece, după care le clătim de mai multe ori, până devin albe și fără miros.
Apoi, le scurgem bine cu ajutorul unei strecurătoare și le adăugăm în supa de oase.
Puneți oala pe foc și lăsați-o sa fiarbă aproximativ 30 de minute, deoarece burta a fost deja prefiartă.
Citeste si: NOTEAZĂ: Rețete de smoothie ideale la micul dejun pentru o zi plina de energie
Ce legume punem în ciorba de burtă
La ciorba de burtă se pune doar un morcov dat pe răzătoarea, călit în ulei timp de 10 minute.
Citeste si: 111, 222, 333, 3+3: AM SLĂBIT cu dieta disociată. Topește 15 kg în 2 săptămâni
Ciorbă de burtă facută cu burtă prefiartă, fără oase de vită
Ingrediente
- 1 kg burta prefiarta si congelata
- 1ceapa
- 1 morcov
- 1 radacina de pastarnac,una de telina
- 10 catei de usturoi zgrobiti
- 6 galbenusuri de ou
- 400 ml smantana
- 10 ml otet
- Hrean,sare
- 1 morcov razuit la sfarsit si putin ulei pentru a cali morcovul
Citeste si: NOTEAZĂ: Cât timp se fierbe un porumb. Care este procedura corectă
„ Dupa decongelare, am pus taieteii de burta intr- un castron incapator si i’am clatit in mai multe ape reci .I-am scurs bine intr-o strecuratoare si i-am pus in oala la fiert impreuna cu legumele.
Taieteii de burta fiind deja fierti nu au avut nevoie de mai mult de 30 de minute de fierbere. Cat timp taieteii au fiert, eu am dat un morcov pe razatoarea fina si l-am asezat intr-o craticioara impreuna cu o lingura de ulei. Am calit morcovul la foc mic timp de 10 minute, amestecand mereu.Acest procedeu ii intensifica culoarea si gustul dulce si aroma si il inmoaie bine. Dupa ce burta si legumele au fiert, legumele le-am scos, daca vreti le puteti pasa si adauga inapoi in supa. Am adaugat in supa morcovul ras si calit si am mai lasat la fiert 10 min.
Am stins focul si am curatat cateii de usturoi pe care i-am zdrobit si i-am amestecat cu 2 linguri de apa rece apoi l-am turnat in oala. Am separat galbenusurile si le-am amestecat bine cu smantanacu ajutorul unui tel.
Am temperat acest amestec adaugand pe rand cate un polonic de supa peste el, apoi am turnat inapoi in oala aceasta compozitie, focul l-am stins deja de 5 minute.
Condimentam cu sare, otet,hrean dupa preferinta si servita alaturi de ardei iute este minunata. Eu am mai adaugat la sfarsit si cateva fasii de gogosar murat”, scrie Gina Bradea.