În ciuda faptului că poate nu conștientizăm acest aspect, chiar și alimenele contribuie la îmbătrânirea prematură. Însă știați care sunt acestea?
Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact cele 12 alimente pe care cu siguranță ar trebui să evităm dacă ne dorim să ne păstrăm aspectul tânăr.
1. Sucurile
Pe locul 1 se află sucurile. Motivul pare să fie legat, în principal, de cantitatea de zahăr adăugată în băuturile răcoritoare, care poate crește riscul de inflamație, dublu față de viteza de îmbătrânire și, de asemenea, vă poate afecta dinții, dat fiind faptul că au fost considerate extrem de erozive, în special cele cu Ph-ul între 3,0 și 3,99.
Citește și: 10 lucruri pe care nu le știai despre șampanie
Citește și: Detoxifierea totală. Sfaturi esențiale pentru a elimina toxinele din corp și a recâștiga echilibrul intern
2. Alcool
Pe locul 2 se află băuturile alcoolice. Acestea sunt cele mai des întâlnire cauze care au legătură cu îmbătrânirea prematură, dat fiind faptul că pot cauza o mulțime de probleme, de la pierderea colagenului, până la riduri, înroșirea pielii și absorbția slabă a nutrienților. De asemenea, dacă veți continua să consumați alcool în exces, se poate deteriora și mucoasa stomacului și a intestinelor.
Așa că trebuie să vă asigurați că beți cu moderație sau chiar deloc, însă vă mențineți hidratat cu apă.3. Fast-food
Pe locul 3 se află fast-food-ul. În general, tot ce intră în această categorie de calorii care au un gust delicios și pe care le iubești gustul, este de obicei prăjit în ulei vegetal hidrogenat, ceea ce înseamnă faptul că grăsimile împiedică hidratarea, iar corpului tău, în special pielii tale, nu-i va plăcea deloc acest aspect, dat fiind faptul că are întotdeauna nevoie de hidratare.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
4. Lactate
Pe locul 4 se află lactatele. Lactatele sunt cele care pot provoca inflamații în organism, ceea ce duce la stres oxidativ, una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii premature. Odată ce veți scădea cantitatea de lactate consumată, cu siguranță vor exista efecte pozitive asupra sănătății și a pielii, însă cu toate acestea, poate să fie diferit de la o persoană la alta, dat fiind faptul că pentru unele persoane,
5. Carne procesată
Pe locul 5 se află carnea procesată. Se pare că, odată cu un consum des de carne procesată, în special de carne roșie, acest obicei poate crește vârsta noastră biologică, dat fiind faptul că este plină de fosfați pentru a-și îmbunătăți aroma de valabilitate și textura.
6. Margarină
Pe locul 6 se află margarina. Margarină este considerată mult mai rea decât untul, atunci când vine vorba despre sănătate, dat fiind faptul că acizii grași din margarină slăbesc colagenul pielii și elasticitatea. Cu toate acestea, nici nu se recomandă să fie înlocuită cu untul, pentru că nici acesta nu este cu mult mai bun, motiv pentru care, puteți înlocui margarina și untul cu ulei de măsline sau avocado, care sunt bogate în antioxidanți anti-îmbătrânire.
7. Cocktailuri dulci
Pe locul 7 se află cocktailurile dulci. Toate cocktail-urile care sunt atât de dulci, nu vor face nimic altceva decât să îți fure minute sau ore din viață, dat fiind faptul că pot conține cu până la 50 de grame de zahăr adăugat, zahăr care va deteriora colagenul, în timp ce alcoolul te va deshidrata, provocând apariția ridurilor și liniilor fine.
8. Pâine albă
Pe locul 8 se află pâinea albă. Aceasta are un indice glicemic ridicat, ceea ce înseamnă că are potențialul de a provoca inflamații în organism și, astfel, de a accelera procesul de îmbătrânire. În plus, conține, de asemenea, făină foarte procesată și aditivi, ingrediente care sunt periculoase pentru sănătate, în special ținând cont de faptul că, contribuie la obezitate, un risc crescut de boli de inimă și chiar de diabet.
9. Cartofi prăjiți
Pe locul 9 se află cartofii prăjiți. În ciuda faptului că toți cartofii prăjiți sunt gustoși, ușor de făcut și de gustat, se pare că în momentul în care aceștia sunt prăjiți în ulei la temperaturi ridicate, se eliberează radicalii liberi care contribuie la stresul oxidativ care provoacă daune celulare. Pe lângă faptul că sunt foarte sărați, cartofii prăjiți scot apă din piele și vă deshidratează corpul, provocând astfel, apariția liniilor fine și a ridurilor, dăunând elasticității pielii, iar din cauza uleiului se poate împiedica și regenerarea celulelor și funcția imunitară a corpului. Încercați să-i înlocuiți cu cartofii dulci care au un conținut ridicat de cupru anti-îmbătrânire, care susține producția de colagen.
10. Supă la conservă
Pe locul 10 se află supa la conservă. Se pare că supele la conservă sunt, de obicei, pline de sodiu, unele conțin chiar cu mult peste limita recomandată, ceea ce poate provoca hipertensiune arterială și poate crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral și totodată, vă poate și deshidrata pielea, afectându-i astfel elasticitatea . De asemenea, supele la conservă sunt încărcate deseori cu multe grăsimi nesănătoase și calorii nu tocmai benefice pentru sănătatea noastră.
11. Bomboane
Pe locul 11 se află bomboanele. Este cunoscut deja faptul că bomboanele sunt o altă sursă de zahăr procesat care poate face tot felul de aspecte negative în corpul tău, poate duce la un răspuns ridicat de insulină și poate afecta greutatea sau sănătatea dinților. Le puteți înlocui cu ciocolată neagră, aceasta având totodată și calități antiinflamatorii care te vor face să arăți mai tânăr ca niciodată.
12. Mâncare semi-preparată
Pe locul 12 se află mâncarea semi-preparată. Deși în unele zile aceste preparate pot părea o salvare, de fapt sunt deosebit de bogate în sodiu, ceea ce contribuie la retenția de apă pe termen lung, ceea ce te va face treptat, să arăți umflat și mult mai bătrân decât ești de fapt. Așa că tot ce ar trebui să faci este să le înlocuiești cât mai repede cu putință, în special pentru sănătatea și bunăstarea ta.