Descoperă frumusețile Greciei. Cum să îți umpli timpul într-o vacanță în Atena

atena
Atena

Grecia este o destinație ideală, nu doar pentru faptul că se află destul de aproape de România, ci și pentru faptul că oferă peisaje superbe, atmosferă plăcută și mâncare gustoasă. Atena este o destinație adorată de mulți turiști, atât pe timpul verii, cât și în restul anului. Află din acest articol ce trebuie să vizitezi atunci când ajungi în acest oraș fermecător.

Nu multe orașe din lume pot concura cu Atena când vine vorba de istorie. Nu doar ruinele te vor impresiona în momentul când îți vei organiza vacanța acolo, ci și cartierele sublime, restaurantele grecești și oamenii foarte ospitalieri. Descoperă în rândurile de mai jos cum îți poți umple timpul, atunci când ajungi în capitala Greciei.

Acropole

Citește și: Locațiile de vis pe care trebuie să le vizitezi pe Coasta de Azur. O vacanță de vis în Franța!

ce sa vizitezi in atena
Ce să vizitezi în Atena[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cele mai frumoase obiective turistice din Florența. Ce să vizitezi când ajungi în orașul artei

Cunoscută ca fiind cea mai cunoscută acropolă din lume, a adăpostit, încă din cele mai vechi timpuri, principalele edificii de cult ale Atenei. Acest loc istoric datează din secolul V î. Hr., longevitatea oferindu-i un caracter inedit. Dacă alegi să vizitezi acest log vara, asigură-te că porți haine cât mai lejere, pălărie și protecție solară, fiindcă este foarte aglomerat și extrem de cald.

Odată ce vei urca până sus, la templul dedicat zeiței Atena, vei descoperi o panoramă spectaculoasă asupra orașului. Acropolele se pot observa din diverse puncte ale orașului, seara fiind un adevărat spectacol de lumini și artă. De asemenea, există multe hoteluri sau restaurante care oferă o priveliște incredibilă asupra celei mai populare atracții turistice din Atena. Mai mult, dacă îți dorești să descoperi și mai multe informații despre acest obiectiv turistic, poți vizita Muzeul Acropolei, care se află chiar la poalele Acropolei.
Aici poți admira sculpturi, relicve și obiecte de artă ce datează din perioada antică, îmbogățindu-ți informațiile despre cultura grecească.

Agora Varvakios

Dacă vrei să ai o experiență cu adevărat autentică și locală, nu trebuie să ratezi piața Varvakios. Aici există o mulțime de magazine și tarabe unde te poți bucura de gustul autentic al Greciei. De asemenea, este locul în care mulți turiști aleg să achiziționeze ulei de măsline și condimente.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Plajele de lângă Atena

Turiștii care ajung în Grecia se bucură de plaje excepționale, unde marea este de vis. Deși te poți relaxa chiar în oraș la plajă, dacă îți dorești să descoperi diverse locuri sau să scapi de agitația orașului, poți merge la plajele din apropierea Atenei.

Câteva exemple sunt: plaja Glyfada, plaja Vouligameni, plaja Lagonisi și multe altele. După ce ai vizitat orașul, te poți bucura de relaxare la una din aceste plaje, pentru ca experiența din Grecia să fie completă.

Shopping in Monastiraki

Una dintre cele mai populare zone din Atena este Monastiraki, cunoscută pentru numeroasele magazine. Aici vei descoperi o diversitate culturală, oferind publicului antichități, suveniruri, haine sau bijuterii.

Această zonă este locul ideal pentru a experimenta atmosfera autentică a orașului, deoarece aici nu vin doar turiști, ci și localnicii din capitala Greciei.

Plimbare prin cartierul Plaka

vacanta in atena
Vacanță în Atena[Sursa foto: freepik]

Cartierul Plaka, cunoscut și sub numele de „Cartierul Zeilor”, este cel mai vechi district din Atena și unul dintre cele mai pitorești. Străzile sale înguste, pavate cu piatră, sunt pline de taverne tradiționale, magazine de suveniruri, și cafenele excepționale.

Plimbă-te pe aceste străduțe, explorează micile piețe și oprește-te pentru a savura o masă tradițională grecească într-o tavernă specifică. Seara, această zonă este foarte animată și plină de turiști.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Viața de noapte din cartierul Psiri

vacanta in grecia
Vacanță în Grecia[Sursa foto: freepik]

După o zi plină de explorări sau de stat la plajă, cartierul Psiri este locul ideal pentru a te bucura de viața de noapte din Atena. Aici vei descoperi o multitudine de baruri, cluburi și restaurante unde, te poți relaxa și te poți distra alături de familie sau prieteni. Muzica live, atmosfera vibrantă și oamenii prietenoși fac din Psiri un loc perfect pentru a încheia ziua.

 

 

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cele mai bune plaje din Italia. Ai din ce sa alegi

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Cu ce probleme se confruntă Geta Sterp în sarcină? „Am o problemă foarte gravă. Ce mă fac? Atât de nervoasă am fost la un moment dat.”

Simge Selçuk, actrița care joacă rolul Nebahat în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online! Iată la ce schimbare spectaculoasă de look a recurs celebra actriță 

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies